Sök
Samsung SP-H710

Samsung SP-H710

Prisvärd projektor

2006-09-01

Testarna menar att bortsett från en del mindre regnbågseffekter finns det knappast någonting att klaga på hos Samsung SP-H710.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 75/100 "Natürliche Farben"
Sound & vision "Excellent contrast"
Video 83/100 "Noch besser in HD"
Home cinema choice 4,5/5 "An excellent HD ready projector"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att den bild som produceras är riktigt bra. Det är främst färgåtergivningen som imponerar, men även skärpa och kontrast håller hög klass. En del regnbågseffekter förekommer, men testarna tycker inte att det utgör något större problem. Vid snabba rörelser i bilden kan även en del falska konturer uppstå. Generellt sett menar dock testarna att projektorn är mycket prisvärd och att den erbjuder teknik som man vanligtvis endast hittar i betydligt dyrare modeller. Anslutningsmöjligheterna är goda.

Audiovision

"Natürliche Farben"

Samsung SP-H710 framAudiovision menar att projektorn uppvisar naturliga färger. Bilden har överhuvudtaget en neutral framtoning, vilket är bra. Testaren menar att för att få maximal upplösning med bästa möjliga detaljnivå bör man använda sig av dvi-ingången. Använder man sig av s-videoingången avtar skärpan något. Den enda bristen som projektorn uppvisar är vid snabba rörelser i mörka scener. Då uppstår ibland "falska" konturer upp som mer eller mindre påminner om en regnbågseffekt. Testaren tycker annars att projektorn uppvisar en utmärkt prestanda med tanke på prissättningen och anser att den utan större problem kan mäta sig med betydligt dyrare konkurrenter.

Källa: Audiovision (DE) nr 6 2006

Sound & vision

"Excellent contrast"

Sound & vision testar förutom Samsung SP-H710 även BenQ PE7700, Hitachi HDPJ52, Infocus Play Big IN76, Mitsubishi HC3000U, Optoma HD72, Panasonic AE900U samt Sharp XV-Z3000. Testaren menar att Samsung uppvisar den bästa bilden medan Panasonic är mest prisvärd. Projektorn gör det mesta rätt och uppvisar såväl hög skärpa som god kontrast och mycket bra färgåtergivning. Dessutom är ljusstyrkan utmärkt. Svärtan håller hög klass och tillför ett högklassigt djup till bilden. Testaren påpekar att vissa regnbågseffekter är synliga, men de är inte så ofta förekommande att de uppfattas som störande.

Källa: Sound & vision (US) maj 2006

Video

"Noch besser in HD"

Samsung SP-H710 fjärrkontrollVideo menar att projektorn tillhandahåller teknik som brukar återfinnas i betydligt dyrare modeller. Anslutningsmöjligheterna är bra och man saknar egentligen ingenting. Tyvärr blir lampan relativt varm, vilket leder till att fläkten arbetar och därmed ger en del väsen ifrån sig. Bildkvaliteten är riktigt bra, först och främst är det färgåtergivningen som imponerar. Skärpan är god och kontrasten likaså. En del regnbågseffekter förekommer, men inte så mycket att de kan anses vara störande. Vid snabba rörelser på skärmen uppstår en del "falska" konturer, vilket är synd. Testaren menar att det är ytterst sällsynt med projektorer som är så prisvärda som denna modell.

Källa: Video (DE) nr 7 2006

Home cinema choice

"An excellent HD ready projector"

Home cinema choice påpekar att projektorn är förhållandevis klumpig, men att den ändå har en snygg design. Anslutningsmöjligheterna är förhållandevis bra frånsett att dvi-anslutningen inte accepterar sammanflätade (interlaced) 480/576-material. Installationen går snabbt tack vare enkla menyer och en tydlig fjärrkontroll. Bilden håller en hög klass och det är särskilt färgåtergivningen som drar blickarna till sig. Svärtan är utmärkt och tillför ett extra djup till mörka scener. Använder man sig av högupplöst material blir resultatet mycket bra med en hög detaljnivå. Projektorn har låg ljudnivå, men fläktens surr kan upplevas som störande under riktigt tysta scener. Dessutom uppstår ibland en viss regnbågseffekt i bilden. Testaren menar dock att projektorn är mycket prisvärd och ger den utnämningen "best buy".

Källa: Home Cinema Choice (GB) aug 2006

Cirkapris: 50000 kronor

Produktfakta: Samsung SP-H710 är en hd-projektor med upplösningen 1280x720 pixlar. Ljusstyrkan är 700 ansi lumen och kontrasten är 2800:1. Projektorn stöder 480p, 576p, 720p och 1080i, via komponent även 480 och 576i. Anslutningsmöjligheterna utgörs av komposit, s-video, två komponentvideo, dvi, d-sub och rs-232c. Ljudnivån är 28 db vid "Theater mode". Dimensionerna är 348(b)x177(h)x425(d) mm och vikten är 9 kg.

Tillverkare: Samsung