Sök
Samsung P300ME

Samsung P300ME

Ryms i handen

2006-09-26

Samsung P300ME är en projektor med lysdioder. Enheten väger drygt ett halvt kilo och ryms i ena handen. Testarna imponeras trots att bildkvaliteten kunde varit bättre.
Testkälla Betyg Kommentar
Forbruker 3/5 "Utvilsomt både liten og kjekk"
M3 8/10 "En grymt cool miniprojektor"
Pc för alla 6/10 "Ljusstyrkan är svag och bilden mörk"

Vad tycker testarna?

Testarna är förtjusta, kanske inte så mycket i den aktuella modellen som i det de ser i framtiden, nu när de första bärbara projektorerna lanserats. Litenheten och enkelheten uppskattas, däremot är man inte eniga i bedömningen av bildkvaliteten även om alla tycker att ljusstyrkan är i klenaste laget. Möjligheten att med en bärbar bildkälla och en lika bärbar projektor ha möjlighet att se film i storformat på resande fot är något de alla framhåller som positivt.

Forbruker

"Utvilsomt både liten og kjekk"

Samsung P300 framForbruker har testat två miniprojektorer, förutom P300ME även Toshiba FF1. Båda hamnar på samma totalpoäng. De bedöms dock som bra och dåliga på olika saker. Testaren gillar utseendet på P300ME men konstaterar att ytan lätt blir full av fingeravtryck. Samsungs modell levereras utan vare sig batteri eller projektionsduk, vilket ger ett lägre totalpris. Bilderna bedöms som skarpa och klara med bra vitbalans, men lite fattiga färger. Man tycker också att det är för mycket bildbrus. Den är inget alternativ till en hemmaprojektor, men fungerar bra för den som reser och behöver göra presentationer eller titta på film i lite mindre format.

Källa: Till Forbruker (NO)

M3

"En grymt cool miniprojektor"

Samsung P300 i sovrummetM3 säger att detta är den perfekta lösningen för den som reser mycket och vill ha en projektor i fickan för presentationsvisningar. Eller för den som vill kunna se sina favoritfilmer i hotellrummets tak, eller på husvagnssemestern. Man beklagar att det inte finns någon s-video-ingång men menar att de flesta nog kommer att använda datoranslutningen. Även denne testare konstaterar att ljusstyrkan kräver att man har ett nersläckt rum för att bilden ska bli skaplig. Kontrasten är svag och bildkvaliteten är inte den allra bästa, men tillräckligt bra. Testaren noterar också att menyinställningarna inte gör någon större skillnad för den slutgiltiga bilden. Tillverkaren lovar 10.000 timmars brinntid på lysdioderna och håller detta så kan man se en långfilm per dag i nästan 10 år. Projektorn får också beröm för den tystgående fläkten.

Källa: M3 (SE), nr 4 2006

Pc för alla

"Ljusstyrkan är svag och bilden mörk"

Samsung P300 med batteriPc för alla finner att projektorn är lätt att få igång. Ingen installations-cd behövs. Testaren skriver att man enbart kopplar ihop den med datorn och sätter i kontakten i väggen. Ljusstyrkan, eller snarare bristen på ljusstyrka, gör dock att man måste mörklägga ordentligt. När testaren tittade på en gammal svart-vit gangsterfilm med många mörka scener beskrivs bilden som ett abstrakt konstverk i grått. Man anmärker också på att projektorn saknar möjlighet att kompensera för en vinklad projektionsyta och att den inte stöder hdtv. Den största fördelen är att den är liten och lätt att ta med sig.

Källa: Pc för alla (SE), nr 6 2006

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Samsung P300ME är en bärbar projektor som använder lysdioder i stället för lampa. Ljusstyrkan är 300 lux och kontrasten 1000:1. Lysdiodernas livslängd uppges av tillverkaren till minst 10.000 timmar. Upplösningen är 800x600 pixlar. Bildens storlek kan varieras mellan 12 och 63 tum beroende på hur långt ifrån projektionsytan projektorn placeras. Bland anslutningsmöjligheterna återfinns vga och komposit. Måtten är 127(b)x94,5(d)x50,8(h) mm och vikten uppgår till 660 g utan batteri.

Tillverkare: Samsung