Sök
Samsung A-600

Samsung A-600

Imponerande färger

2010-04-13

Testarna uppskattar många aspekter hos Samsung SP-A600B, men främst av allt sätts dess imponerande färgåtergivning. Den enda svaghet testarna är ense om, är avsaknaden av ett lens shiftsystem.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 76/100 "… solide Bildqualität für wenig Geld"
What hifi 4/5 "A quality offering"
What video 4/5 "… this bling beamer's got it where it counts"
Projector central 3,5/5 "… a very well-put-together product"

Vad tycker testarna?

Alla testare har likartade åsikter om vad styrkorna och svagheterna hos modellen är. Bilden får goda betyg överlag. Färgerna är mycket imponerande och svartnivåerna tycker de flesta testare om. Kontrasten och rörelsehanteringen får också generellt positiva omdömen från testarna, även om det finns en del klagomål och en del omdömen om att modellen endast presterar efter vad man kan förvänta sig i relation till priset. Testarna anser att den är mycket elegant, både till form och finish. Vidare uppskattas menyerna som bidrar till modellens höga användarvänlighet. Ljudnivån tycker testarna olika om. Vissa tycker att den är imponerande tyst, medan andra ser den som så ljudlig man kan förvänta sig från en så liten projektor. Den stora svagheten med modellen anser nästan alla testare är att det inte finns något lens shiftsystem inkluderat.

Video

"… solide Bildqualität für wenig Geld"

Video tycker om Samsung SP-A600B och jämför den med projektorernas motsvarighet till Volkswagen, solid kvalitet till ett lågt pris. För denna prisklass gör modellen extremt bra ifrån sig bildmässigt. Bilden är mycket mjuk och tydlig och saknar alla former av överdrifter. Det som imponerar mest är hur självklart det verkar för den att skapa en så bra bild. Bland svagheterna märks att Samsung har valt att utelämna lens shift, samt att modellen inte är så flexibel när man ska ställa upp den. Vidare är zoomfaktorn förhållandevis liten. Dock uppvägs dessa svagheter av bildkvaliteten och att modellen är så otroligt kompakt. Till sist måste det också påpekas att modellen är mycket väl förinställd. Alla aspekter av färgerna ligger perfekt från början och det ger Samsung ett extra plus.

Källa: Video (DE) nr 2 2010

What hifi

"A quality offering"

What hifi anser att SP-A600B utstrålar elegans med sina snygga linjer och vackra svarta yta. Till och med inställningsmenyerna utstrålar en elegans som få tillverkare kan mäta sig med. En svaghet är att ett vertikalt lens shiftsystem saknas, vilket leder till att man måste krångla med stödfötterna om man vill placera upp modellen temporärt. Om man installerar den permanent är detta dock inget problem. Bilden imponerar med utmärkta färger. Svartnivå och kontrast är definitivt tillräckligt bra för priset. En del störande brus är ofta synligt, speciellt i mörka scener, även om brusreduceringen är påslagen. Dessutom kan vissa rörelser se mindre mjuka än man kunde önska i hdtv. Specifikationerna är däremot bra, liksom tystheten när den används. Sammantaget ger modellen ganska mycket för pengarna.

Källa: What hifi (GB) March 2010

What video

"… this bling beamer's got it where it counts"

What video uppskattar modellens utseende och goda möjligheter till anslutningar. Dessutom går det bra att visa ljuskrävande saker som live-tv eller sportsändningar, trots att den bara har 1000 ANSI-lumen. Kontrasten är inte mycket att skryta med, men tack vare att SP-A600B använder sig av dlp-teknologi blir svartnivåerna ändå inte lidande. Lens shift saknas tyvärr, vilket drar ned betyget en aning. Fjärrkontrollen är mycket välbyggd, men saknar upplysta knappar för användning i mörker. Menyerna är mycket bra, då bilden kan ställas in väldigt noggrant. Överlag är modellens användarvänlighet hög. Ljudet den ger ifrån sig är tyvärr aningen störande, vilket antagligen beror på att den har gjorts så liten. Bilden är däremot utmärkt. Svartnivåerna är detaljrika, skuggorna är mycket bra och färgerna är enastående. Dessutom ser rörelseåtergivningen mycket bra ut och störningar uppkommer bara vid kamerapanoreringar. En sista viktig svaghet är att det saknas ett filmläge för extra flyt i filmuppspelning. Sammanfattningsvis är dock modellen värd sitt pris, då färgerna är så pass imponerande.

Källa: What video (GB) issue 356

Projector central

"… a very well-put-together product"

Projector central tycker att det viktigaste att framhålla med denna modell, är att den ger hög bildkvalitet för en låg kostnad. Dess ljusa bioläge och den hyggliga svartnivån är båda mer än vad man kan förvänta sig av den produktklass som SP-A600B räknas till. Färgen fungerar bra och kontrasten är fin i ett ljuskontrollerat rum. Dock får den problem i rum med mer slumpmässig ljussättning. Bilden är fin, men det förekommer en del digitalt brus. Modellen är mycket tyst, vilket förstås är skönt. Helhetsvärdet går dock ned lite av den tuffa konkurrensen från lågprisprojektorer med 1080p, så det blir svårare att motivera varför man ska köpa den här modellen.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Typ: dlp Upplösning: 1920x1080 pixlar Kontrast: 3000:1 Ljusstyrka: 1000 ANSI-lumen Ljudnivå: 22 decibel vid sparläge Anslutningar (exempel): 2x hdmi, komponent, komposit, s-video Övrigt: Full HD, 2500 timmars lampliv Elförbrukning: Iu Mått: 340x160x350 mm Vikt: 4,7 kg