Sök
Projectiondesign Action Model Two

Projectiondesign Action Model Two

Kompetent hemmabiokompis

2006-06-20

För den som söker en bra projektor med strålande färgåtergivning och hög kontrast är Projectiondesign Action Model Two väl värd att överväga.
Testkälla Betyg Kommentar
Dvd & hjemmekino 18/20 ”Beste bilde”
Home cinema choice 4,5/5 “Stylish design”
Audiophile - “Fargene er utrolig rene”

Vad tycker testarna?

Testarna imponeras av projektorns små yttermått och konstaterar att den ändå rymmer en hel del under skalet. Anslutningsmöjligheterna är riktigt bra och det är enkelt att installera projektorn tack vare en vertikal lens-shift. Bilderna som projektorn producerar är häpnadsväckande bra, en del regnbågseffekt kan märkas i scener med skarpa kontraster och rörelser men annars är färgerna slående naturliga. Dessutom är djupet i bilderna mycket påtagligt. Testarna tycker också att priset är riktigt bra med tanke på vad man får för pengarna.

Dvd & hjemmekino

”Beste bilde”

Projectiondesign Action Model Two vitDvd & hjemmekino testar förutom Projectiondesign Action Model Two även Sanyo PLV-Z4, Epson EMP-TW600, LG AN110, Hitachi PJ-TX200, Mitsubishi HC3000 samt Panasonic PT-AE900. Testsegrare är Hitachi, Projectiondesign kommer på andra plats, trots att den har bättre bildkvalitet så drar den höga prislappen ner helhetsomdömet. Testaren tycker samtidigt att projektorn är revolutionerande billig med tanke på vad den erbjuder. Gråskala och färgerna är överhuvudtaget utmärkta. Använder man sig av högupplöst material är resultatet häpnadsväckande realistiskt och kan i det närmaste jämställas med att sticka ut huvudet genom fönstret för att ta sig en titt på omvärlden. Detta eftersom djupet i bilden är utmärkt. Möjligheten att ställa in linsen vertikalt underlättar placeringen av projektorn, dock hade testaren gärna sett att linsen gick att ställa in även horisontellt. 

Källa: Dvd & hjemmekino (NO) nr 2 2006

Home cinema choice

“Stylish design”

Projectiondesign Action Model Two close upHome cinema choice ger projektorn utnämningen "best buy". Den har en uppseendeväckande snygg design, men trots den förhållandevis blygsamma storleken rymmer den ändå alla anslutningsmöjligheter man kan förvänta sig. Installationen är enkel, mycket tack vare att linsen kan anpassas till alla möjliga placeringar och miljöer man kan tänka sig. Testaren tycker att bildkvaliteten är otroligt bra, främst är det svärtan som imponerar. De svarta fälten uppvisar inte minsta spår av grå skuggning som annars är vanligt förekommande. Färgskalan är i det närmaste autentisk och därmed mycket imponerande. Upplösningen och skärpan är också mycket bra. Negativt är dock att en svag regnbågseffekt kan skönjas vid skarpa ljusa och mörka kontraster. 

Källa: Home cinema choice (GB) jun 2006

Audiophile

“Fargene er utrolig rene”

Projectiondesign Action Model Two bakAudiophile menar att dlp-projektorer är ett strå vassare än lcd-modeller när det gäller kontrast och det är denna projektor ett säkert bevis på. Projektorn är uppseendeväckande liten och smidig. Fjärrkontrollen är dessutom snygg och logiskt uppbyggd. Anslutningarna är godkända. Möjligheten att ställa in linsen vertikalt gör projektorn lättplacerad, vilket är bra. Kalibreringen är redan i det närmaste perfekt när man plockar upp projektorn ur lådan. Färgerna beskrivs som otroligt bra, rena och helt i avsaknad av eventuella störningar. En viss regnbågseffekt förekommer i scener med skarpa kontraster och rörelser. Svärtan bedöms inte heller vara helt perfekt, men det är ett mindre problem. Priset är helt okej med tanke på vad man får för pengarna.

Källa: Till Audiophile (NO)

Cirkapris: 34900 kronor

Produktfakta: Projectiondesign Action Model Two är en projektor av dlp-modell med en upplösning på 1280x720 pixlar och kontrast 4000:1. Ljusstyrkan är inställningsbar mellan 500-1000 lumen. Fokusavståndet är 1,5-10 meter och bilden kan varieras i storlek mellan 30 och 300 tum. Färghjulet har sju segment. Lampans livslängd är angiven till 3000 timmar i sparläge. Anslutningarna utgörs av kompositingång, s-videoingång, komponentvideoingång, dvi-ingång (hdcp) samt d-sub. Fläktljudet i ekonomiläge är 24 dB. Dimensionerna är 234(d)x278(b)x94(h) mm och vikten är cirka 3 kg.