Sök
Projectiondesign Action Model Three

Projectiondesign Action Model Three

Stor i orden och stor på jorden

2007-02-07

Projectiondesign Action Model Three är en dlp-projektor med upplösningen 1920x1080 pixlar. Testarna konstaterar att det är en kostsam apparat, men att den kan ge en bild utöver det vanliga.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 5/5 "An excellent ambassador for 1080p high-definition"
Hjemmekino "Linsen på model three er imponerende"
Audiovision 81/100 "Sehr detailreiches und faszinierendes Bild"
What hifi 5/5 "Astounding image"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att projektorn är i kostsammaste laget, men den levererar samtidigt en bildkvalitet som det är värt att betala extra för. Nöjer man sig med en mindre bild i vardagsrummet är fördelarna med denna modell inte slående. Är målet en bild som är tre meter stor eller mer finns knappast några konkurrenter alls. Styrkan hos projektorn är att den levererar en bild som är mycket ljusstark. Dessutom är den utrustad med en uppsjö av anslutningsmöjligheter som gör den mycket flexibel. Bildkvaliteten är mycket god med bra färger, hög kontrast och en slående god detaljrikedom. Därutöver hanterar den samtliga källmaterial på ett mycket bra sätt, oavsett kvalitet.

Home cinema choice

"An excellent ambassador for 1080p high-definition"

Projectiondesign Action Model Three vänsterHome cinema choice anser att priset är ganska saftigt, men har man råd så är projektorn väl värd pengarna. Projektorn kan hantera i princip vilken videosignal som helst i vilken upplösning som helst och konvertera den till 1080p. Anslutningsmöjligheterna är mycket frikostiga och de fyra hdmi-ingångarna imponerar. Bildkvaliteten är oerhört hög, detaljnivån är häpnadsväckande och dessutom är avsaknaden av brus total. Ljusstyrkan är utmärkt och kontrasten densamma. Objekt som rör sig snabbt kan för ett tag framstå som något oskarpa, men testaren menar att detta är ett fenomen som uppstår hos samtliga dlp-projektorer. Testaren ger modellen benämningen "Reference status".

Källa: Home cinema choice (GB) november 2006

Hjemmekino

"Linsen på model three er imponerende"

Hjemmekino anser att projektorn är stor men att den samtidigt ger ett mycket stabilt intryck. Linsen är mycket imponerande och kan flyttas såväl horisontellt (90 %) som vertikalt (110 %). Kontrasten i bilden är mycket imponerande, dessutom är färgerna vibranta och mycket naturtrogna. Anslutningsmöjligheterna beskrivs som mycket frikostiga, vilket gör projektorn mycket flexibel. Testaren menar att man aldrig testat en projektor som hanterat samtliga källmaterial på ett så bra sätt. Artefakterna lyser med sin frånvaro och skärpan är utmärkt. Projektorn kräver ytterst lite korrigering, färgerna är till exempel i det närmaste korrekta från start.

Källa: Hjemmekino (NO) november 2006

Audiovision

"Sehr detailreiches und faszinierendes Bild"

Projectiondesign Action Model Three bakAudiovision finner att den största skillnaden mellan denna modell och andra dlp-projektorer är att Action Model Three använder sig av inte mindre än två lampor. Detta gör skillnad inte minst vid större bilder då det krävs en hel del ljus. Menysystemet är mycket bra och man erbjuds ett överraskande stort utbud av inställningsmöjligheter som bör tillfredsställa även proffsen. Bildkvaliteten är generellt sett riktigt bra och projektorn hanterar även svåra scener på ett utmärkt sätt. I mörka scener hade testaren önskat att man haft tillgång till mer kontrast. Vill man ha en bild som är större än tre meter är projektorn ett utmärkt val. Nöjer man sig med en mindre bild finns det andra projektorer som till exempel Marantz VP-11 S1 eller Sharp Z-21000 som ger bättre kvalitet.

Källa: Audiovision (DE) nr 2 2007

What hifi

"Astounding image"

What hifi skriver att priset är i högsta laget, men å andra sidan är det inte svårt att motivera när man väl ser vad projektorn är kapabel till. Det största trumfkortet är det kraftiga ljusflödet. Vill man ha tillgång till en rejäl bild så finns det i stort sett ingen projektor på marknaden som är bättre lämpad. Använder man sig av en mindre projiceringsyta är dess försprång framför andra modeller i det närmaste försumbart och prisfrågan blir en nackdel. Bildkvaliteten är uppseendeväckande god, vilket överraskar en del eftersom den använder sig av samma upplösning som flera av dess rivaler.

Källa: What hifi (GB) januari 2007

Cirkapris: 137000 kronor

Produktfakta: Projectiondesign Action Model Three är en dlp-projektor vars upplösning är 1920x1080 pixlar. Ljusstyrkan är 2500 ansi lumen och kontrasten 7500:1. Anslutningarna utgörs av bland annat fem komponentingångar och fyra hdmi-in. Dimensionerna är 510(b)x376(d)x228(h) mm och vikten är 12,6 kg.

Tillverkare: Projectiondesign