Sök
Projectiondesign Action 05

Projectiondesign Action 05

Kontrast på burk

2004-07-29

DLP-skärmen som tillverkas av norska Projectiondesign levererar enligt testarna en bild som förutom utmärkt färgåtergivning har en kontrast som är bland de bästa de sett.
Testkälla Kommentar
HemmaBio "Jämn och god bildkvalité"
Essential Home Cinema "Solid, cinematic pictures"
Home Cinema Choice "A superbly made projector"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att projektorn är mycket snyggt designad och att konstruktionen är genomtänkt även när det gäller fjärrkontrollen. Man menar att färgåtergivningen är utmärkt och att kontrasten tillhör det bästa man sett. Någon testare anser att eftersläpningar förekommer medan en annan inte tycker att det är ett problem. Projektorn gör inte bort sig men konkurrenter finns det gott om.

HemmaBio

"Jämn och god bildkvalité"

HemmaBio gillar alla anslutningar som Action 05 är utrustad med. Projektorn fungerar bra med komponentvideo som ger mycket bra detaljåtergivning. Inställningsmöjligheterna är enligt förväntningarna. De olika anslutningarna svarar olika på bildjusteringarna. Värt att notera enligt testaren är att man med samtliga bildkällor får en ganska brusig bild. Bildkvaliteten är inte heller felfri i kanterna och vid t.ex. snabba kamerarörelser. Uppmätt fläktljud på 38 dB är acceptabelt enligt testaren. Fjärrkontrollen är mer anpassad till datapresentationer med självlysande knappar och laserpekare. Projektorn kräver ganska långt avstånd från duken. Sammanfattningsvis är det en okej projektor som varken överraskar positivt eller negativt.

Källa: HemmaBio nr 5 2004
Essential Home Cinema nr 32 2004
Home Cinema Choice maj 2004

Essential Home Cinema

"Solid, cinematic pictures"

Projectiondesign-Action05
Essential Home Cinema menar att denna produkt uppvisar en teknologi som delas av syskonet Model Zero One - men till ett mycket lägre pris. Höljet är baserat på magnesium vilket är snyggt och slår plast med hästlängder. Det finns många anslutningsmöjligheter vilket är ett klart plus. Projektorn har ett väldesignat och genomtänkt menysystem. Fjärrkontrollen är nästan för omfattande i en del fall. Kontrasten är mycket bra och lampans livslängd är helt ok. Man anser att det finns mycket litet att klaga på, bilderna är utmärkta och färgåtergivningen mycket bra. Några större störningar förekommer inte vid uppspelning av film eller videomaterial. Dock syns antydan till en regnbågseffekt. Men även om det inte uppskattas är det enbart ett litet minus och hindrar inte testaren från att rekommendera modellen.

Home Cinema Choice

"A superbly made projector"

Home Cinema Choice anser att projektorn är snyggt paketerad vilket designmässigt ger den ett övertag över många plastiga konkurrenter. Tillverkaren har tänkt på detaljerna när det gäller såväl fjärrkontroll som menyer, menar testaren. Projektorn i sig är kompakt nog att kunna fungera som dataprojektor. Dock anser man att produkten är något överkvalificerad för detta ändamål, samtidigt som bilden inte är tillräckligt ljus för att räcka till på de arbetsplatser där en tillräcklig mörkläggning inte kan ske. Fjärrkontroll och menysystem ger tillgång till avancerade inställningar. Prestandan är imponerande i de flesta fall. Det finns knappt något av de regnbågslika släpningseffekter som ibland kan förekomma anser testaren. Man hade velat ha bakgrundsbelysning på fjärrkontrollen. Annars hittar man knappt något att klaga på, återgivningen av såväl svart som färger är mycket bra och kontrasten är utmärkt.

Cirkapris: 55000 kronor

Produktfakta: Projectiondesign Action 05 är en DLP-projektor avsedd för hemmabio med bildformatet 16:9 och upplösningen 1024x576. Ljusstyrkan ligger på 900 ANSI Lumen och kontrasten anges till 2300:1. Lampans effekt är på 250W och livslängden uppges vara som längst 3000 timmar. Anslutningar är bl.a. komponentvideo, kompositvideo, S-video, VGA och DVI-D. Ljudnivån vid drift är 28 dB enligt tillverkaren. Måtten är 244x88x278 mm och vikten 3 kilo.

Modell: Projectiondesign Action 05