Sök
Philips UGO X-lite Impact

Philips UGO X-lite Impact

Välpresterande utan DVI

2003-02-28

Philips UGO X-lite Impact är en projektor som av testarna får beröm för att vara liten och smidig samt ett bra budgetval.
Testkälla Kommentar
PC World Norge “Meget billig”
Mikrodatorn “Mycket enkel att använda”
Alt om net “Videobilledet er klart testens bedste”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att produkten är ett bra budgetval, den är billig och robust samt visar förhållandevis bra och skarpa bilder. Projektorn är dessutom enkel att installera och använda. Någon testare anser dock att den är något krånglig när det gäller användningen av zoom och fokus. Påpekas också att modellen levereras med mycket korta sladdar vilket är en nackdel i t ex möteslokaler. Borde finnas knappar på chassit och inte enbart på fjärrkontrollen menar flera, ifall batterierna i fjärren tar slut. Lampan är förhållandevis dyr och har en kort livslängd.

PC World Norge

“Meget billig”

PC World Norge menar att projektorn är så billig att man blir misstänksam. Och testaren saknar DVI vilket borde finnas. Projektorn är annars liten och lätt vilket är klara fördelar om den skall transporteras. Bra kontrast och ljus ger fina bilder utan att färgerna riktigt kommer till sin rätt vid videouppspelningar. Lampans levnadstid är 1000 timmar till skillnad från många andra som räcker i 2000 timmar. Lamporna är dessutom dyra. Denna projektor är även konstruerad så att när lampan lyst i 1100 timmar är det inte längre möjligt att slå på projektorn. Projektorn är annars bra och har de vanligaste videoanslutningarna. Bra som budgetmodell.

Källa: Till PC Worlds hemsida (Norge)
Mikrodatorn nr 15 2002
Alt om net & pc pro nr 1 2003

Mikrodatorn

“Mycket enkel att använda”

Mikrodatorn testar 15 projektorer under 2,5 kilo. UGO X-lite har en konstruktion som integrerar linsen helt så den inte kommer till skada. Smidig och enkel att bära med sig. Dessutom är den mycket användarvänlig. Bilden är mycket bra men projektorn väsnas en del och har vissa problem med att skilja mellan de mest extrema nyanserna av svart. Jämfört med övriga projektorer i testet hamnar Philips UGO X-lite Impact i mittenspannet. Bäst i test Geha Compact 007, Infocus LP70 och Toshiba TDP-P5 som erhåller betyged 101 av 115. Budgetval blir Ask M3.

Alt om net

“Videobilledet er klart testens bedste”

Alt om net & pc pro testar förutom UGO X-lite även Toshiba TDP-P5, InFocus LP70, Optoma Ep735, Dell 3100MP och HP MP3800. Philips har den bästa ljud- och bildkvaliteten men det råder irritation över att kablarna som medföljer endast är en meter långa, inte så praktiskt i en möteslokal och ett dåligt sätt att sparar pengar. Designen är annars robust och stadig. Modellen är användarvänlig när det gäller installation men krånglig på zoom och fokus. Ljusmässigt hamnar den i mitten av fältet och projektorn är ensam om att inte kunna hantera DVI-signaler från en PC. Dock är man mycket imponerade över garantitiden som är den bästa i testet.

Cirkapris: 37000 kronor

Produktfakta: Philips UGO X-lite Impact är en projektor med dimensionerna 48x177x230 mm och en vikt på 1,49 kilo. Den maximala upplösningen är 1280x1024 pixlar. Projektorn hanterar formaten 4:3 samt 16:9. Kontrastförhållandet är 1:650 och ljusstyrkan är 1000 ANSI Lumen. Projektorbilden är minst 25 tum vid 1,2 meter och max 200 tum vid 9,8 meters avstånd. Projektorn har upp till 25x digital zoom. Automatisk synkronisering finns. Befintliga anslutningar är USB och PS/2. Befintlig datoringång är VGA och befintlig videoingång är video samt S-video. Produkten har 3 års garanti samt 1 års onsitegaranti.

Modell: Philips UGO X-lite Impact