Sök
Philips bSure SV2

Philips bSure SV2

Tyst projektor av hög kvalitet

2003-11-21

Philips bSure SV2 är en bra projektor av ypperlig kvalitet till ett rimligt pris.
Testkälla Kommentar
Dator Magazin "Bra bild, lågt ljud, lång livslängd"
Digit Life "Convenient connection and handling"
Mikrodatorn "Perfekt skärpa och kontrast"

Vad tycker testarna?

Philips bSure SV2 imponerar på testarna och kammar hem utmärkelser. Projektorn får bra omdömen för sin bildkvalitet där bilden kännetecknas av ljusa färger och exceptionell skärpa. De flesta testare tycker att den är väldigt tystgående, men en testare kommenterar att motorljudet stör vid filmvisning. Lampan skall räcka 6000 timmar vilket är mycket vid en jämförelse med andra märken. Detaljer som att man kan ladda upp en logotype eller bild som automatiskt kommer upp när projektorn startas uppskattas. Lika lämplig att visa film på som en presentation vid datorn. Då behövs heller ingen mus. Projektorns fjärrkontroll gör jobbet.

Dator Magazin

"Bra bild, lågt ljud, lång livslängd"

Dator Magazin testar sju projektorer, samtliga med en prislapp under 20,000 kr. Förutom Philips bSure SV2 synas projektorer från Optoma, Dell, Canon, Hitachi, Infocus och Epson. Philips bSure SV2 imponerar på testarna. Det är den tystaste projektorn i testet. Att projektorn är stöldskyddad uppskattas av testaren. Fjärrkontrollen är inte snygg, men den är enkel att hantera, knapparna är intuitivt placerade och menysystemet är enkelt, även om det inte är på svenska. Oavsett om man kör projektorn från en DVD eller dator så blir bildkvaliteten fantastisk med bilder som är knivskarpa och ljuskraftiga. Dessutom har lampan en mycket lång livslängd. Philips bSure SV2 utses till testvinnare.

Källa: Dator Magazin nr 9, 2003
Till Digit Lifes hemsida
Mikrodatorn nr 11, 2003

Digit Life

"Convenient connection and handling"

Philips bSure SV2 är en mycket bra och prisvärd projektor, tycker Digit Life. Man anser att bSure SV2 är en snyggt byggd projektor. Menyn känns enkel och naturlig att följa men är inte alltid tydligt läsbar och det finns få justeringsmöjligheter när man vill ställa in bilden. Testarna skiljer på bedömningen beroende på hur man använder projektorn. Gäller det presentationer tycker man att kvaliteten blir ljus och bra. Även högtalarljudet framhålls som en av fördelarna. När det gäller filmvisning upplevs motorljudet som störande och bildkvaliteten inte helt perfekt eftersom man anser att kontrastnivån och upplösningen kunde vara bättre. Slutsatsen blir att projektorn passar bättre för presentationer.

Mikrodatorn

"Perfekt skärpa och kontrast"

Mikrodatorn granskar i en jämförelse tolv projektorer, samtliga med ett pris under 15,000 kr. Förutom Philips bSure SV2 testas projektorer från bland annat NEC, LG, Sharp, Toshiba, Optoma, HP och Sony. bSure SV2 är den största och tyngsta projektorn i testet. Vore det inte för handtaget skulle den vara ganska otymplig och svår att flytta runt. Bildkvaliteten är utmärkt och projektorn briljerar med bra ljusstyrka och perfekt kontrast. Philips bSure SV2 är den mest tystgående projektorn i testet. En fördel är också att fjärrkontrollen kan användas som mus. Philips bSure SV2 har en lampa med exceptionellt lång brinntid. Philips bSure SV2 utses till testvinnare medan NEC VT46 blir budgetvalet.

Cirkapris: 16200 kronor

Produktfakta: Philips bSure SV2 är en LCD-projektor med en ljusstyrka på 1500 ANSI lumen. Lampan har effekten 132 W och en brinntid på 6000 timmar. Fläktljudet ligger på 27 dB, kontrastnivån på 300:1 och upplösningen på 800x600 dpi. Bildformat 4:3. Projektorn har inbyggd Keystone korrektion, manuell zoom, auto image samt delförstoring. Bland finesserna finns också ett automatiskt viloläge SmartSave, Kensingtonlås och SecurityMax. Det finns anslutningar för komposit- och komponentvideo, audio ingång, S-video och VGA. Projektorn väger 3,7 kg och mäter 238(B)x335(D)x108(H) mm.

Modell: Philips bSure SV2