Sök
Philips Bcool XG1

Philips Bcool XG1

För professionellt bruk

2004-01-20

Ljusstyrkan är den främsta egenskapen hos Bcool XG1 som uppskattas av testarna. Designen beröms också från flera håll, men när det gäller bildkvaliteten är man oense.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 8/10 "En nätt liten apparat"
Presentations 9/10 "Overall, we were impressed"
Videosystem 6,5/10 "An eye-catcher"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Philips Bcool XG1 har ett trevligt utseende. En testare höjer den till skyarna medan en annan testare uttrycker missnöje över t.ex. bildkvaliteten. Om användarvänligheten och prisvärdheten är det också delade meningar om. Men ljusstyrkan är något av de starkaste man sett och kontrasten beröms också.

Mikrodatorn

"En nätt liten apparat"

Mikrodatorn menar att Philips Bcool XG1 främst passar företag. Projektorn är liten och lätt och i övrigt bra designad. Tack vare medföljande väska är projektorn lätt att bära med sig. Fjärrkontrollen är också snygg och nätt, men tyvärr är knapparna lite svåra att använda. Negativt att man måste rikta kontrollen nästan rätt mot projektorn vid användning. Positivt att projektorn erbjuder mycket zoom. Menysystemet är lättförståeligt även om svenska menyer saknas. Dock kan inställningarna ibland kännas onödigt krångliga. Bildkvaliteten får en hel del beröm. Projektorn fungerar väl både för text, foto och film. Bra skärpa, fina färger och bra ljusstyrka anser testaren. Bra att det finns ett tyst läge eftersom vid det normala läget är ljudet irriterande högt. Relativt högt pris. Mikrodatorn testar även Hitachi CP-S210 och Sharp PG-M17X där Sharp blir testvinnare.

Källa: Mikrodatorn, nr 14 2003
Till Presentations hemsida
Till Videosystems hemsida

Presentations

"Overall, we were impressed"

Presentations tycker att Philips Bcool XG1 i det närmaste är perfekt. Projektorn känns hållbar och jämn i sina resultat. Bildkvaliteten är skarp och ljusstark och produkten är enkel att använda. Priset är lågt med tanke på vad man får. Att visa film är dock inte projektorns starka sida även om resultatet är godkänt. Ljudvolymen har också brister. Text återges väldigt klart och är något projektorn är bra på. Ljudnivån vid användning stör inte. Ljusstyrkan är en egenskap testaren nämner flera gånger och man säger att projektorn är en av de mest ljusstarka på marknaden. I övrigt en fantastisk projektor som passar de flesta ändamål tycker testaren. I testet där även Mitsubishi XD50U och InFocus LP120 ingår erhåller Philips högst betyg.

Videosystem

"An eye-catcher"

Videosystem anser att Philips Bcool XG1 är en nätt projektor som både har god kontrast och mycket bra ljusstyrka. Designen är iögonfallande. Anslutningsmöjligheterna är bra och man får tillgång till allt man kan behöva. Hela paketet med CD och liknande som medföljer är tillfredsställande. Fjärrkontrollen är liten och har små knappar, men fungerar ändå förhållandevis väl. Responsen är god och kontrollen fungerar även på lång distans från projektorn. Upplösningen är hög och bilden fungerar bra med de flesta källor och signaler. Ljusstyrkan beröms vid ett flertal tillfällen, dock kan ljusstyrkan kännas ojämn över skärmen. Bildkvaliteten är det si och så med. Text framställs inte speciellt bra och känns alltför otydlig. Inte heller film återges övertygande. Man tror att problemet ligger i objektivet hos projektorn som skulle behöva förbättras. I övrigt bär projektorn på en hel del styrka där framförallt bildkvaliteten brister.

Cirkapris: 29500 kronor

Produktfakta: Philips Bcool XG1 är en DLP-projektor med en XGA-upplösning på 1024x768 bildpunkter. Ljusstyrkan ligger på 1700 ANSI Lumen och kontrasten på 2000:1. Ljudnivån anges till maximalt 35 dB. Det finns ett normalläge och ett tyst läge. Anslutningarna som finns är DVI, S-video och kompositvideo. Även audioanslutning finns att tillgå. Lampan som används har effekten 180W med en livslängd på ungefär 2000 timmar. Bildformatet är 4:3. Philips Bcool XG1 väger 1,6 kilo och har måtten 235(B)x70(H)x195(D) mm. Fjärrkontroll med laserpekare och musfunktion medföljer.

Modell: Philips Bcool XG1