Sök
Panasonic PT-AE4000

Panasonic PT-AE4000

Prisvärd och flexibel hemmaprojektor

2010-04-08

Med projektorn PT-AE4000 fortsätter Panasonic att leverera bildkvalitet, funktioner och inställningsmöjligheter som man normalt inte hittar i prisklassen.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 78/100 "Extrem flexibles Objektiv"
Audiovision 81/100 "Kombiniert gute Farben mit hervorragendem Kontrast"
What hifi 5/5 "An involving picture"
Av forums - "Exceptionally good images"
Projector central 5/5 "A new benchmark for price/performance"

Vad tycker testarna?

Att den kantiga designen hos Panasonic PT-AE4000 är tråkig påverkar inte testarnas intryck av produkten speciellt mycket. Projektorn får mycket goda omdömen överlag och det är inte mycket negativt som hittas i testerna. Bilden är riktigt bra samtidigt som den är användarvänlig samt kommer med en del nyttiga funktioner. En testare tycker förvisso att ljusstyrkan inte är den högsta men den skall ändå vara fullt tillräcklig. I sin prisklass är den enligt testarna svårslagen.

Video

"Extrem flexibles Objektiv"

Panasonic PT-AE4000 1 Det finns enligt Video två stora fördelar med Panasonic PT-AE4000. Den ena är tekniken som förstärker detaljeringen i bilden utan att skapa artefakter eller ser onaturligt ut. Det andra är 100 Hz-lösningen som kanske är den bästa på marknaden. Även den höga ljusstyrkan och att objektivet är ovanligt flexibelt uppskattas av testaren. Enheten kommer välinställd redan från fabrik och enbart smärre fininställningar behövs för att få till en imponerande bild. Det enda negativa som tas upp är att när 100 Hz-lösningen aktiveras blir det en väl lång fördröjning. Ytterligare fem projektorer testas och Panasonic PT-AE4000 får tillsammans med Mitsubishi HC6800 flest poäng. Övriga modeller var Benq W6000, Epson EH-TW4400, Samsung SP-A600B och Sony VPL-HW15.

Källa: Video (DE) nr 2 2010

Audiovision

"Kombiniert gute Farben mit hervorragendem Kontrast"

Panasonic PT-AE4000 2

Att Panasonic PT-AE4000 både är ljusstark och återger färger utmärkt inser Audiovision snabbt i sitt test. Dessutom är kontrasten riktigt bra och de funktioner som finns ger flexibla inställningsmöjligheter. När PT-AE4000 paras med en standardupplöst bildkälla är bilden långt ifrån optimal. Därför menar testaren att eventuell uppskalning av bilden bör göras av externa enheter. För med rena hd-signaler är detta en projektor som får till en bild där kontrasten och de naturliga färgerna tillsammans med detaljåtergivningen lämnar ett bestående intryck. Det som kan störa något är mycket små röda färgstick som ibland kan uppträda hos motiv i rörelse.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2010

What hifi

"An involving picture"

Panasonic PT-AE4000 är enligt What hifi mycket enkel att ställa in tack vare de motoriserade kontrollerna och den smidiga fjärrkontrollen. Projektorn producerar bilder med utmärkt färgåtergivning där hudtoner känns levande och naturtrogna samtidigt som det finns en trovärdig känsla av djup. Även rörelsehanteringen och skärpan är mycket bra. Allt sammantaget gör att PT-AE4000 kan rekommenderas. Den fyrkantiga tråkiga designen är dock allt annat än exklusivt enligt testaren.

Källa: What hifi (GB) nr 2 2010

Av forums

"Exceptionally good images"

Av forums skriver att Panasonic PT-AE4000 inte är en estetiskt tilltalande produkt med sitt kantiga, tråkiga utförande och plastiga känsla. Men lådformatet är praktiskt när det kommer till montering och med tanke på att den kommer att användas i ett nedsläckt rum är kanske utseendet inte det viktigaste. Menyerna är inte heller de snyggaste men de är logiska och möjliggör flexibla inställningar. Den starka lampan innebär att ett totalt becksvart rum inte är nödvändigt och den lyckas få till en bild med fina färger, hög svärta och bra detaljåtergivning. Det finns enligt testaren inget direkt att anmärka på. Högt prisvärde.

Källa: www.avforums.com (GB)

Projector central

"A new benchmark for price/performance"

Projector central tror att Panasonic kommer att skaka om projektormarknaden med sin prissättning av PT-AE4000 då ingen annan produkt erbjuder lika avancerade och användarvänliga funktioner i samma prisklass. Ljusstyrkan är förvisso inte den högsta men den som kan göra avkall på lite lumen får en bild med extremt hög kvalitet som är mycket svårslagen i prisklassen. Ska man vara petig finns det några småsaker att anmärka på som att luftfiltret måste rengöras var hundrade timme och att fokuseringen är relativt svårt att få till. Men då är man riktigt petig, sammantaget är PT-AE4000 en svårslagen produkt.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Cirkapris: 29000 kronor

Produktfakta: Typ: Lcd
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 100000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 1600 ANSI-lumenLjudnivå: 22 decibel vid sparläge
Anslutningar (exempel): 3xhdmi, komponent, vga, komposit, s-video
Elförbrukning: 240 watt (standby 0,08 watt)
Övrigt: Bildstorlek 40-300 tum, lamptid 2000 timmar
Mått: 460(b)x130(h)x300(d) mm
Vikt: 7,3 kg