Sök
Panasonic PT-AE300E

Panasonic PT-AE300E

Prisvänlig prestandaprojektor

2003-06-19

Panasonics första projektor helt ämnad för hemmabio heter PT-AE300E, en prisvärd projektor med en hel del bra finesser.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 "Sleek machine"
IT Avisen "Suveren bildkvalitet"
Home Entertainment 4/5 "Good performance"
Video 76/100 "Hervorragende Ausstattung"

Vad tycker testarna?

Testerna rosar PT-AE300E. Främst är det bildkvaliteten som hyllas, men även finesser och pris framhålls. Färgerna är klara och konstrasten har en bra nivå. Två testare tycker dock inte att svärtanivån i bilden är helt optimal. Projektor är snygg och har en funktionell och vackert designad fjärrkontroll. Några av testarna anser att PT-AE300E är enkel att använda medan andra har en del tillfälliga problem med inställningarna. Projektorn blir bl.a. testvinnare och bästa köp i testerna.

What Video

"Sleek machine"

What Video är imponerade av nya Panasonic PT-AE300E och konstaterar främst att priset är mycket överkomligt för denna finessrika projektor. Särskilt inställningsmöjligheterna rosas i testen. Bilden är mycket skarp och man finner inget spår av "kycklingnät" som annars är en vanlig brist på projektorer. Bildernas färg är också mycket bra och kanterna på detaljerna är skarpa. Bilden har som helhet en mycket mjuk framtoning. Man tycker också att fjärrkontrollen har ovanligt snygg design och att fläktljudet är på en låg nivå. Detta är en mycket flexibel projektor och den erhåller utmärkelsen "Best Buy", eftersom den kombinerar ett bra pris med utmärkt prestanda.

Källa: What Video, maj 2003
Till IT Avisens hemsida
Home Entertainment, maj 2003
Video nr 6, 2003

IT Avisen

"Suveren bildkvalitet"

IT Avisen testar flera projektorer med fokus på film och spel. Förutom Panasonic PT-AE300E granskar man också andra märken från t.ex. Sharp, Philips, BenQ och Toshiba. PT-AE300E fullständigt överväldigar testarna och får mycket goda omdömen för sin utmärkta bildkvalitet, sina finesser som till exempel SD-kortläsaren och bra widescreen egenskaper. Den är användarvänlig och snygg, vilket även gäller fjärrkontrollen, tycker testaren. Här finns också en hel del anslutningsmöjligheter att leka med. Det påpekas att PT-AE300E är den enda projektorn i testen med SCART-anslutning. Panasonic PT-AE300E är testarens favorit av de 16 som testas.

Home Entertainment

"Good performance"

Home Entertainment tycker att Panasonic har utvecklat projektorn en hel del sedan tidigare modellerna PT-AE100 och 200. Nya PT-AE300E har bättre upplösning och fler inställningsmöjligheter för att kunna få bra bildkvalitet. Helt enkelt att ställa in bilden är det dock inte eftersom man upplever lite fördröjning när man ställer in färgmättnaden. Färgerna är det inget fel på och biokänslan infinner sig även om svärtanivån inte är optimal. Ibland kan man även skönja en svag "näteffekt" över bilden, men den är minimal. Projektorn är mycket tystgående och PT-AE300E är en ypperlig projektor för sitt pris, tycker testaren.

Video

"Hervorragende Ausstattung"

Video tittar närmare på fem projektorer av olika märken. PT-AE300E konkurrerar med lillebror PT-AE200, Sharp, Toshiba och Infocus om bästa omdömet. Testaren noterar att både PT-AE200 och 300 har en SCART-kontakt för RGB-signal vilket de andra projektorerna saknar. PT-AE300E uppvisar underbart fina bilder med bra skuggpartier och nästan helt utan något pixelraster alls. Svärtanivån i bilderna är inte helt tillfredsställande och projektorn är något krånglig att ställa in, enligt testaren. Men fjärrkontrollen fungerar fint. PT-AE300E väljs till testvinnare i detta test mycket tack vare alla finesser och ett bra pris. Till bästa köp utses Infocus X1.

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Panasonic PT-AE300E är en hemmabio LCD-projektor som har en upplösning på 960x540 pixlar i widescreen 16:9 och 4:3 bildformat. Projektorn har en inbyggd SD-kortläsare (för att kunna visa digitala fotografier). Kontrasten uppgår till 800:1. Ljusstyrkan ligger på 800 ANSI-lumen och lampans brinntid är på 2000 timmar. PT-AE300E är kompatibel med PAL, PAL-M, PAL-N, PAL 60, SECAM, NTSC samt M-NTSC. Anslutningar är bl.a. SCART (RGB), S-videoingång, komponentingång och DVI. Fläktljudet är 34 dB i normalläge. Bland finesserna finns vertikal och horisontell Keystone-korrigering, stillbild och digital zoom, infraröd fjärrkontroll samt takmonteringssats. Vikten är 2,9 kg och den mäter 280(B)x85(H)x279(D) mm.

Modell: Panasonic PT-AE300E