Sök
Panasonic PT-AE3000

Panasonic PT-AE3000

Prisvärd vardagsrumsinstallation

2009-01-09

Panasonic PT-AE3000 får nästan bara positiva omdömen då projektorn erbjuder bra inställningsmöjligheter, god bildkvalitet till ett bra pris.
Testkälla Kommentar
Video "Cinemascope für alle"
Audiovision "Ausgezeichneter Bildkontrast"
Projector central "A phenomenal value for the money paid"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är mycket positivt inställda till Panasonic PT-AE3000. Den erbjuder en del inställningsmöjligheter som är mer än vad man är van vid i den aktuella prisklassen. Bildkvaliteten är också mycket bra. Kontrasten är hög och färgerna är starka. Dessutom får man ett bra bildresultat oavsett om man tittar på tv, dvd- eller hd-material.

Video

"Cinemascope für alle"

Video påpekar att Panasonic alltid stått för innovativa idéer inom hemmabioområdet. I detta fall finns två ljusglimtar. Dels en uppdatering av 100 Hz-tekniken samt en utvecklad hantering för breda bilder. Använder man sig av 50 Hz så uppstår få artefakter i bilden, såväl tv som dvd-filmer hanterades på ett bra sätt. God skärpa och bra djup i bilderna. Tittar man på hd-material vid 24 Hz får man också ett mycket bra resultat. Skärpan är hög och konturerna påtagliga.

Källa: Video (DE) nr 10 2008

Audiovision

"Ausgezeichneter Bildkontrast"

Audiovision menar att de manuella inställningsmöjligheterna är bättre än vad man är van vid i segmentet. Testaren tycker att bildkontrasten är riktigt bra. Standardvideo i format 576i hanteras inte så bra, bilden flimrar vid rörelse och uppvisar en viss vertikal oskärpa. Hd-material och filmer i format 1080/24p hanteras dock på ett bra sätt. Den utmärkta kontrasten skapar ett enormt djup och intensiva färger även om scenerna är mörka. Testaren tycker att projektorn presterar riktigt bra och att den är väl värd att rekommendera.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2008

Projector central

"A phenomenal value for the money paid"

Projector central spår att denna projektor kommer att bli en mindre försäljningssuccé. Bildkvaliteten är utmärkt och man har tillgång till en uppsjö av unika och användbara funktioner som inte återfinns hos konkurrerande modeller. För dem som vill montera projektorn i taket hade det varit bra att kunna få den vitfärgad, men det är ett mindre problem. Projektorn uppvisar inte lika hög skärpa som Mitsubishi HC6500 eller HC7000, men den är jämförbar med de flesta andra 1080p-modeller. Dessutom är prissättningen väldigt generös. Testaren menar att projektorn absolut är prisvärd och att den utgör en mycket bra investering.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta:

Namn: Panasonic PT-AE3000
Typ: Lcd
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 60000:1 (dynamisk)
Ljusstyrka: 1600 ANSI-lumen
Ljudnivå: 22 decibel vid sparläge
Anslutningar (exempel): 3xhdmi, 2xkomponent, vga, komposit, s-video
Övrigt: 2xoptisk zoom, smooth screen-teknik, 100 Hz. Lens-shit h+-40%, v+-100%
Mått: 460x130x300 mm
Vikt: 7,3 kg

Tillverkare: Panasonic