Sök
Panasonic PT-AE100E

Panasonic PT-AE100E

Panasonic PT-AE100E

2002-05-03

Panasonic PT-AE100E2005-07-29google.comWhat Video & TV4,5/5"Astounding price"HemmaBio"Panasonic pressar priset"Home Cinema Choice4,5/5"Superb LCD performance"Audioenz"Pixel-perfect Panasonic"Panasonic PT-AE100EPanasonic PT-AE100E är en projektor med LCD-teknik som klarar formaten 16:9 och 4:3. Ljudet hanteras av
Testkälla Betyg Kommentar
What Video & TV 4,5/5 "Astounding price"
HemmaBio "Panasonic pressar priset"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Superb LCD performance"
Audioenz "Pixel-perfect Panasonic"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att detta är en mycket bra projektor. Den är väldesignad, tystgående och har bra bildåtergivning. Det man inte tycker om med projektorn är att den inte har lika hög upplösning som vissa konkurrenter och att den inte har så många anslutningsmöjligheter.

What Video & TV

"Astounding price"

What Video & TV anser att Panasonic har gjort en god gärning för samhället med det låga priset på PT-AE100E. Självfallet har man dragit in på vissa funktioner och projektorn ser billig och lite lådaktig ut. Bildformatet är däremot fullt 16:9 och justeringsmöjligheterna är betydligt fler än vad som kan väntas från en så billig projektor. Reservdelar kostar inte heller speciellt mycket. När det gäller prestandan räcker den mer en väl till. Svärtan är mycket bra, inte i CRT-standard men mycket bra för att vara LCD. Återgivningen av färger är även i övrigt mycket bra. En annan positiv aspekt är fläkten som nästan inte hörs alls. Slutbetyget är mycket bra och AE100E rekommenderas som en prisvärd projektor med en helt acceptabel bildkvalitet.

HemmaBio

"Panasonic pressar priset"

Hemmabio frågar sig varför ingen tillverkare har börjat med billiga storbildsprojektorer tidigare. Projektorn är både snygg och diskret i sin utformning. Funktionaliteten är det inget fel på och inte heller anslutningsmöjligheterna. Ett plus i kanten för att strömbrytaren tillåter både totalavstängning och standby-läge. Att menyn är lättbegriplig gör inte saken sämre. Fjärrkontrollen ser liten ut men är lätt att använda. Upplösning är till synes låg på pappret men här fungerar den utmärkt för DVD, med en viss tendens till pixelering som knappt märks. I testet jämförs Panasonic med NEC VT45, Panasonics modell som en mer dedikerad hemmabioprojektor medan NECs modell är bättre som mobil presentationsprojektor.

Home Cinema Choice

"Superb LCD performance"

Home Cinema Choice trodde inte att det var möjligt att göra en produkt som var så mycket billigare än konkurrenterna och som dessutom erbjuder all den funktionalitet som förknippas med mycket dyrare maskiner. Designen gör att projektorn ser mer ut som ett luftkonditioneringsaggregat än en projektor. Även om projektorn främst är designad för hemmabio så är det möjligt att ansluta PC och upp till tre ljudkällor men inte några större ljudresurser. Fläkten arbetar mindre hårt vid filmuppspelning. Färgåtergivningen är långt över förväntan med hänsyn till LCD-teknikens brister. Det som kunde förbättras är ljusstyrkan och en viss pixeleringstendens. HCC rekommenderar projektorn som ett fullgott alternativ till en TV.

Audioenz

"Pixel-perfect Panasonic"

Audioenz tror att Panasonic PT-AE100E kommer att sätta en ny standard på marknaden. Den är bra, billig och lätt att använda. Att den dessutom har billiga reservdelar och längre lystid än de flesta andra projektorer på marknaden är bara positivt. Man har visserligen kompromissat lite med utrustningen för att få den billig. Upplösningen är inte så hög och färgåtergivningen är inte lika bra som hos dubbelt så dyra maskiner. Trots allt så är slutresultatet mycket bra. Projektorn är väldesignad och lätt att använda. Ljusstyrkan kan vara lite i minsta laget men det är inget som ovana användare kommer att lägga märke till tror testaren.

Produktfakta: Panasonic PT-AE100E är en projektor med LCD-teknik som klarar formaten 16:9 och 4:3. Ljudet hanteras av en 2W monohögtalare. Bildmatrisen är på 858x484 (Wide Screen VGA). Den maximala upplösningen är 415,272 pixlar fördelat på tre paneler. Projektorn har dynamic/normal modes för bildinställningen samt möjlighet att frysa bilden. Både keystone och färgbalans kan justeras manuellt. Bildstorleken är max 200 tum. För att få 100 tums bild krävs ett avstånd mellan projektorn och duken på minst 3,1 meter. Projektorn stöder NTSC och PAL, PAL-M samt HDTV. Projektorn har ingång för S-video, Composite video, stereoljud och 15 pins PC anslutning. Ljusflödet är på 700 ANSI lumen. Kontrasten är på 500:1. Den inbyggda lampan är en 120W UHM lampa med en lystid på 5000 timmar. Fläktljudet ligger på 28 decibel. Projektorn kan takmonteras och zoomen är på 1,2x. Måtten är på 280x85x242 mm och vikten 2,7 kg. Fjärkontroll medföljer.