Sök
Optoma ThemeScene H77

Optoma ThemeScene H77

Imponerande kontroll och kvalitet

2004-11-23

Med en ljudnivå på 23 dB och 3500:1 i kontrast är testarna mäkta imponerade av projektorn som erbjuder mycket teknologi, inställningar och hög kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 93/100 “Meget bra bildekvalitet”
Projector Central “Some distinct advantages”
LA Audio File “A remarkable projector”

Vad tycker testarna?

Projektorn anses vara mycket tyst vid användning, ha hög bildkvalitet och många justeringsmöjligheter. Bildkvaliteten får beröm för sin dynamik, detaljrikedom och fina färger. Fjärrkontrollen ger bra kontroll och är enkel att använda. Optoma H77 är också mycket tyst vid användning vilket gör att den passar bra för hemmabion.

DVD & Hjemmekino

“Meget bra bildekvalitet”

H77-2DVD & Hjemmekino kommenterar att den version av Optoma H77 som man testar är en förproduktionsmodell. Man menar att projektorn har en hel rad av olika inställningsmöjligheter, exempelvis riktigt avancerad färgkalibrering. Fjärrkontrollen fungerar väl och har bra knappar. Bildkvaliteten är strålande med mycket fina färger. Dynamiken och livligheten i bilden är imponerande. Även mörkare scener framkommer väl. Detaljrikedomen är stor och kontrasten mycket bra. Att på ett enkelt sätt själv kunna justera zoom och fokus är en stor fördel. Bäst blir bilden via DVI, vilket kan vara en svaghet när det gäller kompabiliteten. DVD & Hjemmekino testar sammanlagt tio olika projektorer där BenQ PE7800 blir testvinnare och H77 hamnar på femte plats.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 6 2004
Till Projector Central's startsida
Till LA Audio File's startsida

Projector Central

“Some distinct advantages”

Projector Central säger att projektorn har mycket att erbjuda både när det gäller teknologi, användarvänlighet och funktioner. Bland funktionerna nämns zoomen och fokus. Lampans brinntid imponerar också. Projektorn är framför allt lämplig för hemmabio. Ljusstyrkan är väldigt bra och jämn. Projektorn låter inte så mycket vid användning vilket är klart positivt. Bildkvaliteten är fantastiskt bra på många sätt, speciellt HDTV-bilden där färgerna är starka, kontrasten god och bilden i allmänhet stabil. En bra projektor som känns väldigt pålitlig i sin prestanda. Dock nämner man att det är relativt viktigt att det rummet man använder projektorn i är ganska mörkt.

LA Audio File

“A remarkable projector”

H77-3LA Audio File menar att H77 förvisso är ganska stor men den är också fylld med en hel del teknologi och finesser. Projektorn låter mindre än någon annan projektor man testat. Man har bra kontroll över fokus och zoom. Installationen går relativt enkelt och det finns många möjligheter till finjusteringar. Bilden blir skarp och man kan få skärmen väldigt stor även i mindre rum. Alla inställningsmöjligheter innebär att man kan få till färgerna riktigt bra, även detaljerna framkommer väl. Mörka scener kan ge något felaktiga konturer, men det uppstår väldigt sällan. Man har endast positiva kommentar om denna projektor där även fjärrkontrollen får beröm för sin användarvänlighet. Konkurrensen är hård men testaren tror att Optoma H77 är en vinnare.

Cirkapris: 50000 kronor

Produktfakta: Optoma H77 är en DLP-projektor med en upplösning på 1280x720 bildpunkter och en ljusstyrka på 900 ANSI Lumens. Kontrasten uppges till 3500:1. Bildförhållandet är 16:9, men fungerar även för 4:3. Anslutningar som finns är DVI, komponent, komposit video och S-video. Kompatibel för NTSC, PAL, SECAM, EDTV, SDTV och HDTV. Zoom på 1,35:1. Vertikal och horisontell keystonekorrektion finns. Projektionsdistansen är mellan 1-10 meter. Lampans hållbarhet uppges till 3000 timmar. Ljudnivån är angiven till 23 dB vid användning. Projektorn väger 7,5 kilo och har måtten 429(W)x135(H)x305(D) mm. Fjärrkontroll medföljer. Möjlighet att montera i taket. Priset är omräknat från norska kronor.

Modell: Optoma ThemeScene H77