Sök
Optoma Themescene H30A

Optoma Themescene H30A

Prisvärd och kvalitativ

2005-05-13

Optoma Themescene H30A är en prisvärd DLP-projektor och de som provat den är helt lyriska över bildkvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 16/20 "Vel verd noen kroner ekstra"
Home Cinema 5/5 "Terrific"
What Video 5/5 "There are so many good points"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Themescene H30A är en mycket avancerad hemmaprojektor till ett mycket vettigt pris. Projektorn är ljusstark med bra kontrast och svartnivå att även de riktigt mörka scenerna blir detaljrika och precisa, allt i ett äkta 16:9 format. Färgerna är välbalanserade och bilden är skarp. Givet att projektorn används i hemmamiljö och att man inte behöver förstora bilden rejält, så kan det enligt testarna inte bli mycket bättre.

DVD & Hjemmekino

"Vel verd noen kroner ekstra"

Themescene-H30A-back

DVD & Hjemmekino har stora förväntningar och testar den nya DLP-projektorn i H-serien och konstaterar att med projektorn erbjuds det också ett flertal anslutningar och kablar. Designen är snygg och meny samt fjärrkontroll verkar väldigt funktionella. Projektorn är avsedd för hemmabio så bäst bild fås om man sitter mellan 4 till 6 meter ifrån bilden. Om bilden måste förstoras blir den ganska pixlig. Bildkvaliteten har god kontrast och svartnivån är enastående bra med mycket dynamik i mörka scener. Även färgåtergivningen får mycket beröm. Slutsatsen blir att alla förväntningar infrias och testaren hittar egentligen inget att klaga på.

Källa: DVD & Hjemmekino nr 2, 2005
Home Cinema, april 2005
What Video, nr 292 2005

Home Cinema

"Terrific"

Home Cinema tycker att H30A har utvecklats en hel del i jämförelse med den tidigare modellen. Bildformatet är äkta 16:9 och modellen ligger långt framme när det gäller att blidka kräsna hemmabiofantaster. Bilden är imponerade och ligger i klass med dyrare projektorer trots ganska låg upplösning. Detaljerna är rika och djupa, precis som de ska vara. Det är i de mörka bildscenerna som kontrastrikedomen kommer till sin rätt och det märks att projektorn är mer ljusstark än tidigare. Testaren är mycket nöjd och menar att modellen absolut är prisvärd.

What Video

"There are so many good points"

Themescene-H30A-angle

What Video framhåller alla förbättringar som gjorts i kontrast, ljusstyrka och bildformat. Det är synd att upplösningen inte är högre när projektorn annars är väldigt rikt utrustad och välkonstruerad. Men förvånansvärt nog är bilderna alldeles förträffliga. De är skarpa, ljusa och färgerna är mycket välbalanserade, men allra bäst är ändå kontrasten. Svarta scener blir väldigt detaljerade och det finns en klarhet i bilden som endast brukar se hos dyrare projektorer. Ibland, och mycket sällan ser man en och annan ljus linje i bilden. Men modellen utses till bästa köp eftersom den ligger i en mycket intressant prisklass vilket innebär att det blir en svår nöt för konkurrenterna att knäcka.

Cirkapris: 14500 kronor

Produktfakta: Optoma Themescene H30A är en DLP-projektor och är en uppgradering av H30. Bildformatet är 16:9 och kontrasten 3000:1. Ljusstyrkan är 850 ANSI-lumens. Lampans effekt är på 200 W och har en livslängd på 3000 timmar. Bullernivån på fläkten är angiven till 26 dB i normalläget. Projektorns maximala upplösning är 854x480 pixlar. I anslutningsväg finns S-video, kompositvideo, komponentvideo, DVI och HDMI. Projektorn kan takmonteras, vikt 2,2 kg och mått 271(W)x87(H)x212(D) mm.

Modell: Optoma Themescene H30A