Sök
Optoma Movietime DV11

Optoma Movietime DV11

Smidig och prisvärd

2008-02-29

Movietime DV11 är en projektor/dvd-kombo. Testarna är imponerade över smidigheten i denna låda, som ger en komplett filmupplevelse till ett rimligt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild och ljud hemma 4/6 "Optoma har ett försprång: svärtan"
What hifi 4/5 "It's convenient and, dare we say it, fun"
Video 72/100 "Prima ausgewogenes "
T3 4/5 "For one-box convenience, the DV11 is hard to beat"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att DV11 ger bra valuta för pengarna och att den levererar i en klass som man kanske inte förväntar sig. Klarar man sig utan hd, och inte vill köpa alla komponenter i hemmabion var för sig, så är detta ett fynd. Högtalarna får inget toppbetyg men de kompenseras lite av att fläkten i projektorn är tillräckligt tyst för att inte störa. Bildens ljusstyrka och svärta får beröm, medan färgerna får lite sämre betyg. Vill man använda den inbyggda dvd:n men önskar sig bättre ljud är det lätt att ansluta andra högtalare. Det är svårt att hitta något bättre i den här prisklassen.

Bild och ljud hemma

"Optoma har ett försprång: svärtan"

Bild och ljud hemma  anser att Optoma erbjuder en bra allt-i-ett projektor. Den är givetvis inte lika bra som om man köpt delarna var för sig. Priset gör denna lösning definitivt värd att titta närmre på. DV11 använder dlp-tekniken som ger högre kontrast och bättre svärta än till exempel lcd i en jämförelse testaren gör. När man jämför de både teknikerna har lcd vissa övertag som naturligare färger och mer intensitet men just svärtan är klart bättre hos DV11. Ljudet är tyvärr inte mycket att skryta med, men det är en bra modell i sin helhet till ett betydligt mer rimligt pris än vad komponenterna kostat var för sig.

Källa: Bild och ljud hemma (SE) nr 2 2008

What hifi

"It's convenient and, dare we say it, fun"

What hifi påpekar att Optomas största fördel är att den är ett komplett hemmabiosystem i en smidig förpackning. Därmed inte sagt att det är ett optimalt system. Ljudkvaliteten är ibland av tveksam natur, då man kan tro att skådespelare fått i sig helium, men det går å andra sidan lätt att ansluta externt ljud. Bilden är bättre om man jämför med föregångaren, både ljusstyrka och kontrast är snyggare. Men testaren är lite oroad över den värme som produceras, även om fläkten är tystare än tidigare. Sammantaget, mycket tack vare prislappen, är DV11 dock värd fyra stjärnor och är väldigt trevlig att ha att göra med.

Källa: What hifi (GB) september 2007

Video

"Prima ausgewogenes "

Tyska Video är positivt överraskad över hur lätt det är att installera och få igång enheten. Den producerar en bild som är härligt ljus med mäktig svärta. Färgerna är dock inte alltid optimala, vilket är en svaghet. Anslutningsmässigt är den godkänd och funktionerna är tillfredsställande. Sammantaget är DV11 en rolig maskin som är otroligt lätt att hantera samt ger bra bild för nedlagda pengar.

Källa: Video (DE) nr 11 2007

T3

"For one-box convenience, the DV11 is hard to beat"

T3 erkänner sig först skeptisk till DV11, då projektorer utan hd är mindre välkomna. Den inbyggda dvd-spelaren och prislappen gör dock att intresse väcks. Med DV11 visar Optoma att det finns en marknad även utanför hd-sektionen. Mestadels bra bild, men det finns småstörningar här och var, även om inte detta stör helhetsbilden. De inbyggda högtalarna är inget att jubla över, men det krävs inte så mycket för att överrösta den inbyggda fläkten i projektorn. Testaren anser att DV11 är ett bra val i segmentet, så länge man klarar sig utan hd-stöd.

Källa: T3 (GB) nr 141

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Optoma DV11 är en projektor i silversvart i 16:9 format som har inbyggd dvd. Den har upplösning 800x600 och ljusstyrkan är 1600 ansi lumens. Kontrasten är 2200:1 och ljudnivån 27 decibel. Dess högtalare är 2x5 watt och DV11 klarar projektionsavstånd på 1,5–10 meter. Förbrukningen är max 245 watt och projektionsstorleken diagonalt blir 1,2-9,11 meter. Måtten är 368x273x117 mm, vikt 3,5 kg.

Tillverkare: Optoma