Sök
Optoma Movietime DV10

Optoma Movietime DV10

Futuristisk projektor

2005-11-08

Optoma Movietime är en bärbar, kompetent och mycket prisvärd projektor med inbyggd DVD. Dessutom finner testarna att den futuristiska formgivningen faktiskt ser ganska lustig ut.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 18/20 "Komplett hjemmekino"
T3 5/5 "One-box-cinema at a good price"
What Projector 5/5 "A fine budget projector"
M3 8/10 "Prisvärd"
What Hifi 3/5 "Attractive and light"

Vad tycker testarna?

Som liten och kompakt projektor inklusive inbyggd DVD och högtalare imponerar Optoma Movietime DV10 på de flesta testarna. Projektorn ser ut som en pryl ur Star Wars. Den är rund i formen och mycket välkonstruerad. Att sätta igång den består som mest av att ansluta kabeln. Svårare är det inte. Många testare tycker att bildkvaliteten är fin. Färgerna är välbalanserade och levande, hålls bildstorleken på en rimlig nivå syns väldigt lite störningar i bilden. Visst kan detaljer och skärpa blir bättre, men ser man till priset så är denna ultraportabla projektor väl värd sitt pris.

DVD & Hjemmekino

"Komplett hjemmekino"

Movietime_DV10_sidan

DVD & Hjemmekino tycker att den lättviktiga DV10 verkar både solid och välkonstruerad. Denna ultraportabla projektor är mycket enkel att installera och visar upp en ljus och skarp bild med fina färger. I testet provar man en DVD-film av sämre kvalitet men då blir också bilden svagare med en del störningar. Dessa bildproblem försvinner när kontrast, ljusstyrka och färgbalans kalibreras och testarna blir åter fullt nöjda med bilden. Högtalarna fungerar fint även när volymen skruvas upp till maximal nivå. Ljudet förvrängs aldrig och det är konstant mycket välbalanserat. Den tvådelade fjärrkontrollen sköter både den inbyggda DVD:n och projektorn. Den är funktionell och alla knappar sitter bra till. DV10 är en utmärkt projektor som passar både hemma, på jobbet, i båten eller varför inte på en spontan visit och biokväll hemma hos goda vänner. Detta är en snygg och bärbar projektor till bra pris.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 8 2005
T3, oktober 2005
What Projector, november 2005
M3, nr 8 2005
What Hifi, november 2005

T3

"One-box-cinema at a good price"

Movietime_DV10
T3 ger projektorn högsta betyg. Här finns allt inkluderat, en inbyggd DVD och två bra högtalare i ett paket. En lätt och portabel projektor som är riktigt snygg att se på och som har bra med anslutningar för kringutrustning. Bildkvaliteten är förvånansvärt bra för det låga priset. Upplösningen är förvisso inte den allra bästa. Motiven har lite för mjuka detaljer, men färgerna är levande och kontrasten är fin. Bilden saknar nästan helt regnbågsmönstren som är vanliga på billigare DLP-projektorer. Relativt ljusstark med ett anständigt ljud som väl kan konkurrera med andra budgetprojektorer i sin klass. Den enda bristen enligt testarna är fjärrkontrollens knappar som sitter på rad. Om knapparna hade suttit i en vanlig fyrkant, så hade det känts mer logiskt. Detta är en imponerade liten kompakt hemmabioprojektor för bredbild. Bra pris.

What Projector

"A fine budget projector"

What Projector skriver att projektorn ser ganska kul ut och har en lite ovanlig UFO-liknande form, det första man ser är alla anslutningar. DVD-skivorna kan sättas in överst på toppen och högtalarna är inbyggda. Väldigt kompakt! Trots att högtalarna enbart har en effekt på 5 W vardera, blir det inte så tokigt ljud i alla fall. Det finns bra med andra funktioner och projektorn kan installeras på ett kick. Fjärrkontrollen känns först lite avig, men ganska snart har man lärt sig att hantera den. Bildkvaliteten är mycket fin. Bilderna är skarpa och ljusa med levande färger, men kanske inte alltid fullt så detaljrika och svarta i de mörka partierna. Men bilden är på det stora taget bra. Högtalarna är inte avsedda för bioljud på högsta kvalitet. En del fina detaljer försvinner i ljudet, särskilt i dialogen. Ändå verkar ljudet mycket bättre än på många andra projektorer. DV10 är en kompetent projektor med en mycket attraktiv prisbild och den är väldigt lätt att hantera.

M3

"Prisvärd"

Movietime_DV10_fram
M3 menar att projektorn är ett perfekt val för den som vill se film i storbildsformat utan att ha en massa trassel med kablar till kopplingar. Här finns allt i ett paket. Det är ganska snålt med anslutningar baktill. Bland annat saknas en digital videoingång och komponentingång. En scartadapter medföljer men egentligen behöver videosignalen inte konverteras till analog signal eftersom det finns inbyggd DVD-spelare. Bilden kännetecknas av varma färger och ordentlig svärta med bra detaljer. Upplösningen är låg men bilden blir fin så länge som man inte blåser upp den alltför mycket. En stor bild tenderar att ge synliga rutnät. Projektorn saknar lens shift och zoomomfånget är begränsat. Då är det viktigt att placera projektorn rätt i rummet för att uppnå optimal bild- och ljudnivå. Högtalarna låter bra för hemmafilm trots att de har en liten uteffekt. Fjärrkontrollen är skön att hålla i handen, men en del knappar sitter underligt till. En fin och prisvärd portabel projektor till bra pris.

What Hifi

"Attractive and light"

What Hifi konstaterar att projektorn ser riktigt modern ut i sin runda design. Den är enkel att installera, bara sätta i kontakten och köra igång. Testarna är förvånade över att det ryms så pass mycket i denna lilla kompakta enhet. När den väl är igång så blir den fort varm och då hörs också fläktljudet ganska tydligt. Trots att den är så liten och lätt, är det viktigt att placeringen blir rätt för att bilden ska bli bra. Bildkvaliteten är godkänd. Bra kontrast och färgbalans gör att motiven ser levande och verklighetstrogna ut, men detaljerna är något mjuka och bilden saknar den där riktiga skärpan. Ljudet är heller inte det bästa man hört. Visserligen är detta en lätt och portabel projektor men för en optimal ljud- och bildupplevelse så finns det bättre modeller att välja mellan.

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Optoma Movietime DV10 är en äkta widescreen projektor med 16:9 format. Tekniken är DLP och Movietime har en inbyggd DVD-spelare. Inuti projektorn sitter en DarkChip2-krets som ger en upplösning på 854x480 pixlar. Modellen har en kontrast på 4000:1 och en ljusstyrka 1000 ansi lumen. Ljudnivån är 28 dB. Lampan har en brinntid på 2000 timmar. Projektorn har inbyggda högtalare på 2x5 watt. Anslutningar på baksidan av projektorn är S-video, komposit, VGA, komponent och scart via adapter, audio-in, stereo-ut, digital optisk ljudutgång. Bland finesserna finns manuell zoom, manuell fokus samt vertikal digital keystonejustering ±16°. Bildstorleken kan varieras mellan 1,2 till 9,11 meter från ett avstånd mellan 1,5 till 10 meter. Fjärrkontroll medföljer. Projektorn mäter 368(b)x273(h)x117(d) mm och väger 3,5 kg.

Modell: Optoma Movietime DV10