Sök
Optoma HD20

Optoma HD20

Mycket prisvärd ljuskanon

2010-03-03

Optoma leverar en hd-projektor till ett lågt pris och med överraskande bra bildkvalitet. Testarna tycker att detta helt klart kan vara ett mycket bra och prisvärt alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 ”Detailed, punchy images”
Home Cinema Choice 4/5 ”Value cinema”
Stuff 4/5 ”Better pictures than expected”
Digital versus 3/5 ”Decent price for a 1080P model”

Vad tycker testarna?

Testarna är relativt överens om att Optoma HD20 är en prisvärd projektor som har överraskande bra och balanserad bildkvalitet med fina färger. Svagheten sägs vara svärtan och att den har problem med uppskalning. Dessutom bedöms det vara ett stort problem att projektorn lider av så kallad regnbågseffekt. Plus delas ut för den smidiga designen och att den är energisnål. Minus delas främst ut till att den saknar en del justeringsmöjligheter.

What hifi

”Detailed, punchy images”

Enligt brittiska What hifi är Optoma HD20 ett mycket prisvärt hd-alternativ. Specifikationerna imponerar och bilden är välbalanserad. Måtten och designen på projektorn gör att den lämpar sig för ett soffbord eller liknande, dock sägs det också att projektorn saknar flexibilitet och inställningsmöjligheter vilket ses som ett minus. Bildkvaliteten bedöms vara överraskande både när det gäller blu-ray och dvd.

Källa: What hifi (GB) december 2009

Home Cinema Choice

”Value cinema”

HD20_3Brittiska tidningen Home Cinema Choice är av åsikten att Optoma HD20 är en imponerande projektor med tanke på sitt budgetpris. Bildkvaliteten anses vara mycket bra oavsett om det gäller spelkonsol eller film och många detaljer i bilden framhävs med hd-material. Det enda minuset som delas ut är att den har problem med mörka scener. Dock anses inte kvaliteten kunna mäta sig med de på lite dyrare projektorer. Minus delas också ut till att projektorn är allt annat än viskningstyst som utlovas från tillverkaren, dessutom riktas kritik mot att så kallad regnbågseffekt kan uppstå.

Källa: Home Cinema Choice (GB) januari 2010

Stuff

”Better pictures than expected”

Brittiska Stuff anser att Optoma HD20 har dålig design och känns plastig och lätt i sin konstruktion, dessutom för den ganska mycket oväsen. Det är ett minus att projektorn saknar möjlighet att justera bilden vertikalt. Bildkvaliteten bedöms vara överraskande bra med fina färger och naturliga hudtoner. Svärtan är hyfsad medan det stora minuset är att det finns en tydlig regnbågseffekt och att rörliga objekt ibland kan se lite hackiga ut när de passerar på skärmen. På det stora hela så menar Stuff att detta är en riktigt prisvärd projektor.

Källa: www.stuff.tv (GB)

Digital versus

”Decent price for a 1080P model”

HD20-1

Enligt amerikanska Digital Versus är Optoma HD20 en projektor som bjuder på både plus och minus. Priset ses som goda nyheter, dessutom menar testaren att bildkvaliteten är förvånansvärt bra. Det största minuset när det gäller bilden är att projektorn har problem med uppskalning och att den lider av problem med så kallad regnbågseffekt. Plus delas ut till att den drar lite energi vid standby-läge, har en bakgrundsbelyst fjärrkontroll och att den är väldigt kompakt. Minus delas ut till att den låter väldigt mycket och den har en mycket medioker zoom.

Källa: www.digitalversus.com (US)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta:

Typ: Dlp
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 500:1
Ljusstyrka: 1700 ansi-lumen
Ljudnivå: 29 decibel
Anslutningar (exempel): 2xhdmi, pc-ingång, komponentvideo
Energiförbrukning: 220 watt (<1 watt vid standby-läge)
Övrigt: -
Mått: 324x234x97 mm
Vikt: 2,9 kg