Sök
NEC VT570

NEC VT570

Stor bild, brett användningsområde

2005-03-02

NEC VT570 är en LCD-projektor framtagen för skolmiljö. Testarna finner att den även passar utmärkt för andra användningsområden. Med ett lägre pris och digitalingång hade den blivit riktigt intressant.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Advisor 22/30 “Should be adequate for most environments”
Datormagazin “En sober, snygg projector med bra bild”
What Laptop 7/10 “An extremely usable machine”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar NEC VT570 men tycker att den är för dyr för att bli riktigt intressant. Att modellen innehåller flera funktioner som gör den lämplig för skolmiljö är inget som diskvalificerar projektorn från hemmabruk. Ljusstyrka och upplösning bedöms räcka till fullt godkänt slutresultat, även i sparläge. Med digital anslutningsmöjlighet och lägre pris hade detta kunna vara en riktigt fullträff.

PC Advisor

“Should be adequate for most environments”

NEC-VT-570-back

PC Advisor skriver att trots projektorns låga kontrastvärde blir bilden mycket skarp och fin. Små och fina detaljer är lätt att urskilja även om den projicerade bilden är väldigt stor. En av de riktigt bra egenskaperna med VT570 är att den har ett lättanvänt och utbyggt menysystem som låter användaren ändra och mixtra med bild och färger. Testaren konstaterar också att projektorns färghantering är riktigt bra. Såväl videouppspelning och textdokument återges mycket bra. Detta sammanvägt med lågt fläktljud, snygg design och enkelt växlande mellan olika bildformat gör att modellen även passar hemmabiofantasten. Testaren konstaterar dock att digital anslutning saknas och att ljusstyrkan är begränsad. VT570 bedöms trots allt vara en mycket bra projektor som dock kunde ha varit billigare.

Källa: Till PC Advisors hemsida
Datormagazin, nr 11 2004
What Laptop & Handheld PC, januari 2005

Datormagazin

“En sober, snygg projector med bra bild”

Datormagazin noterar att NEC VT570 i första hand är anpassad för skolsalar och då är det bra att såväl lösenordskydd som möjlighet att låsa fast projektorn finns. Kontrastvärdet imponerar inte och lampans brinntid är kort i jämförelse med andra projektorer. För att få till bilden så bra som möjligt krävs manuella inställningar, men testaren skriver samtidigt att enhetens automatiska inställningar fungerar överraskande bra. Testaren ger plus för alla anslutningsmöjligheter. På minussidan hamnar fjärrkontrollen som anses för liten för att vara bekväm. Menysystemet är ingen höjdare. Men bildkvaliteten som ändå är det viktigaste, är bra. Designen är lite Apple-influerad vilket knappast är en nackdel. Om priset hade varit lägre hade NEC VT570 varit ett mycket intressant alternativ.

What Laptop

“An extremely usable machine”

NEC-VT570

What Laptop tycker att NECT VT570 är tillräckligt ljusstark för de allra flesta situationer. Det är inga större problem att visa DVD-filmer i sparläget. Testaren menar också att 1024x768 är en bra upplösning på en företags- och skolprojektor då de flesta bärbara datorer brukar kunna återge denna. Projektorn är ganska stor men då den enbart väger 2,9 kg är den ändå väldigt enkel att transportera mellan t.ex. olika salar. Vill man ha en mer portabel lösning är den dock inte att rekommendera. Trots att priset kunde ha varit lägre och kontrasten högre är VT570 en helt okej projektor.

Cirkapris: 12500 kronor

Produktfakta: NEC VT570 är en LCD-projektor med upplösning med upplösningen 1024x768 pixlar (XGA). Projektorn har ett kontrastvärde på 400:1, en ljusstyrka på 1300 ANSI lumen i normalläge respektive 1040 ANSI lumen i sparläge. I sparläget sänks ljudnivån till 28 decibel från 33. Lampan på 130 watt har en brinntid på 2000 timmar alternativt 3000 timmar i sparläge. Enligt NEC är projektorn speciellt anpassad för skolmiljö, med ett läge för att projicera på svarta tavlan. Anslutningsmässigt har projektorn två D-SUB-kontakter för anslutning till dator, S-video och videoingång samt stereominijack för ljudingång. VT570 väger 2,9 kilo och har måtten 294(B)x260(D)x93(H) mm.

Modell: NEC VT570