Sök
NEC VT46

NEC VT46

Billig och bra

2003-12-03

Enligt testarna är NEC VT46 en användarvänlig projektor i den lägre prisklassen som anses leverera en utmärkt bild med tanke på priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 59/100 ”Nur bedingt fürs Heimkino”
Mikrodatorn 91/125 ”Inget annat än ett kap”
Projector Central ”High Performance, Low Price”
PC World 4/5 ”Delivers good image quality”

Vad tycker testarna?

Testarnas slutliga bedömning sträcker sig från godtycklig till ideal. Det som talar för produkten är främst det låga priset, som i vissa fall är hälften av de projektorer man testat mot. Designmässigt är det ingen som klagar. Det är främst bildkvaliteten man är oense om, de flesta tycker att den är ganska bra medan en anser att det är alldeles för mycket störningar.

Video

”Nur bedingt fürs Heimkino”

Tyska Video testar förutom Nec VT46 även fem andra projektorer. Som segrare utses Infocus Screenplay 4800. NEC klarar sig inte alls bra under tyskarnas lupp och hamnar på sista plats. NECs projektor har trots mycket stark ljusstyrka långt ifrån en bild som håller måttet anser testaren. Bilden upplevdes oskarp med dubbelmotiv i kanterna, starkt flimrande i mörka segment och med fläckiga färger. Man upplever bilden som så dålig att den inte ens duger till att betrakta stillbilder med. Avsaknad av YUV-ingång gör att inte ens DVD-filmer kan spelas upp utan störningar. Detta är inte det första valet direkt om man ska satsa på bio hemma, summerar Video.

Källa: Video, nr 11, 2003
Mikrodatorn, nr 11, 2003
Till Projectorcentral's startsida
Till PC World's startsida

Mikrodatorn

”Inget annat än ett kap”

Svenska Mikrodatorn testar hela tolv stycken olika projektorer. Prestationsmässigt hamnar NEC VT46 i mittsegmentet. Kvaliteten är ändå enligt testaren på en hög nivå. Den är dessutom den billigaste projektorn i testet. NECs produkt har en design som skiljer sig från de övriga genom att att den har begåvats med mjuka och rundade kanter. Projektorn levererar en bild med perfekt kontrast och kan projicera bilden på en stor yta. Den upplevs som mycket användarvänlig och är dessutom den enda produkten i testet som kan ställas i tyst läge utan att ljusstyrkan försämras. Det som får kritik är att skärpan inte är den bästa och att man ibland kan få en pulserande effekt hos bilden. Till bästa budgetval utses NEC VT46 och till bäst i test utses Philips Bsure SV2.

Projector Central

”High Performance, Low Price”

Projector Central tycker att NEC VT46 är en robust produkt som imponerar. Den är ljusstark och producerar en mycket skarp bild där hela bildytan dessutom är jämnt upplyst. Även kontrasten är man nöjd med. Projektorn duger lika bra för presentationer som för video, anser man. Extra plus får produkten för lågt fläktljud, lång brinntid på lampan och användarvänlighet. När man testar VT46 mot Epson PowerLite S1 kan man inte utse någon vinnare. De båda anses producera lika bra bild. NECs projektor har vissa fördelar gentemot Epsons produkt och tvärtom. Valet avgörs av vilka extrafinesser man är ute efter. Båda produkterna rekommenderas för den som vill kombinera användandet av projektorn på jobbet och i hemmet.

PC World

”Delivers good image quality”

PC World har testat två bärbara budgetprojektorer: NEC VT46 och Toshiba TLP-S10U. NEC är det mest ekonomiska alternativet av de två, skriver testaren. Dels är den billigare i inköp och dels är den billigare i drift då lampan har 1000 timmar längre brinntid än motståndare. Båda projektorerna är enkla i sitt användande men som bäste kämpe utses NEC VT46 tack vare att den har flera fördelar som saknas helt på Toshibas produkt. En zoomlins som gör att man enkelt kan placera projektorn vart man vill, att alla kontroller och anslutningar är placerade på en och samma sida och sist men inte minst så upplevdes NEC producera en klarare och mer angenäm bild än konkurrenten.

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: NEC VT46 är en portabel LCD-projektor med ljusstyrkan 1200 ANSI Lumen och upplösning på 800x600 (SVGA) pixlar. Kontrasten uppgår till 400:1. Bildstorleken kan justeras mellan 21 till 300 tum. Manuell keystonekorrigering på +/- 30°. Anslutningar som finns är bl.a. S-video och komponentvideo. Har även anslutning för extern PC-kontroll. Lampan har en angiven brinntid på 3000 timmar och fläktljudet anges ligga på 32dB. Väska och fjärrkontroll medföljer. Produkten väger 2,9 kg och har måtten 310(b)x89(h)x230(d) mm.

Modell: NEC VT46