Sök
NEC VT-460

NEC VT-460

Billigt ljushuvud

2003-05-14

NEC VT-460 är en LCD-projektor som visar klara och skarpa bilder, om än en aning ljusa menar testarna. Fina betyg.
Testkälla Kommentar
Ljud & Bild "Bra skärpa"
Projector Central "NEC stands tall in brightness"
Videosystem "Nice package of features"

Vad tycker testarna?

Testarna är generellt positiva till att projektorn visar tydlig och skarp bild och har en fjärrkontroll som är ergonomisk och stark i signalen. Någon menar att projektorns starka ljus är en klar fördel men att det kan vara en nackdel i det att mörka partier blir ljusare än önskvärt. Designen är tilltalande. En testare anser att bullret är i mesta lagret, men genom att minska ljuset minskar även fläktbullret.

Ljud & Bild

"Bra skärpa"

Ljud & Bild påpekar att projektorn har hög ljusstyrka, men eftersom kontrastomfånget är begränsat i flytkristallprojektorer innebär den höga ljusstyrkan att det svarta blir onödigt ljust. Skall man titta på film kan man med fördel dämpa ljuset vilket ger mörkare skuggor. Då behöver inte fläkten arbeta lika kraftigt vilket gör att den vanligtvis bullriga projektorn blir mer uthärdlig. Projektorn skiljer sig från mängden genom att bildkorrektionen sköts automatiskt. Bilden är tydlig och krispig, men sitter man nära duken är det bättre att inte använda lika mycket skärpa. Kontraståtergivningen är genomsnittlig, men bilden är renare och snyggare i skuggorna än hos många andra i klassen menar Ljud & Bild.

Källa: Ljud & Bild nr 4 2003
Till Project Centrals hemsida
Till Videosystems hemsida

Projector Central

"NEC stands tall in brightness"

Projector Central jämför denna projektor med Epson PowerLite 30c. NEC har ljusstarkare lampa och dessutom ett "user mode" som tillåter användaren att sätta sina egna inställningar. Detta ger möjligheten att ställa in naturtrogna hudfärger, men en svag nyans av grönt i dessa partier är omöjligt att få bort. VT460 är bättre på ljusa partier, medan Epson är bättre på mörka. Fjärrkontrollen är behaglig och har bra räckvidd. När det gäller förstoring av bilder får man alltid bäst resultat när man anpassar datorns upplösning efter projektorns förmåga. Vid små detaljer eller fina linjer kommer dock störningar att uppstå. NEC är dyrare än Epson men vinner tack vare starkare ljus, optisk zoom och bättre garantivillkor, anser testaren.

Videosystem

"Nice package of features"

Videosystem menar att projektorn är snyggt designad. Fjärrkontrollen har ergonomisk design och en minimal uppsättning av knappar vilket är positivt. När man utförde ett automatiskt synktest uppvisade projektorn bra färger och satte 22 av 25 signaler perfekt. Detta visar att man kan plugga in i stort sett vilka pc- och videokällor man vill utan problem. Ljuset var mycket bra och färgsättningen utmärkt. Medföljande objektiv visade en svag optisk störning när man zoomade men testaren menar att projektorns prestanda är bra och den är relativt prisvärd.

Cirkapris: 17500 kronor

Produktfakta: NEC VT-460 är en LCD-projektor som väger 2,9 kg och har dimensionerna 310(B)x230(H)x89(D) mm. Projektorns upplösning är 800x600 (SVGA) pixlar. Bildformatet är 4:3. Inbyggd högtalare och manuell zoom. Lampan är på 200 watt och ljusstyrkan ligger på 1500 ANSI Lumen. Kontrasten är 450:1. Fläktljudet ligger på 32 dB. Mini D-sub 15-pin, S-video och kompositvideo. USB för sladdlös fjärrkontroll.

Modell: NEC VT-460