Sök
Mitsubishi XD50U

Mitsubishi XD50U

Högpresterande minsting

2004-01-07

Mitsubishi XD50U är enligt testarna en användarvänlig, snygg DLP-projektor som väger lätt och som levererar fina bilder vid presentationer likväl som vid filmtittande.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop & Handheld 4/5 “A good all-round projector”
Zdnet 8,8/10 “Images looked rock solid”
Presentations.com 8/10 “A fair deal”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Mitsubishi XD50U är en projektor som projicerar en bra bild. Alla ger dessutom ett extra plus för det inbyggda Compact Flash kortet. Designen och den låga vikten får också beröm. En av testarna anser att ljusstyrkan är lägre än angivet. En annan anmärker på att projektorn blir varm och på störande ljusläckage vid filmtittande. Projektorn får i övrigt höga betyg av testarna som är mer än nöjda.

What Laptop & Handheld

“A good all-round projector”

What Laptop & Handheld testar förutom Mitsubishi XD50U även Infocus LP120 och Sharp PG-A 10S-SL. Mitsubishins design och vikt gör den till en portabel produkt som lätt åker ner i väskan. Den utstickande linsen är dock inte optimal för en produkt som ska flyttas runt. Prestationsmässigt så klarar sig XD50U mycket bra. Testaren upplever färgåtergivningen och uppspelningen av stillbilder och filmer som bra. Det maximala avståndet på ca 7 meter gör att projektorn passar bäst i små eller medelstora rum. Praktiskt att XD50U har inbyggt Compact Flash kort anser testaren. Bra allround projektor. De tre produkterna i testet tilldelades alla betyget fyra av fem möjliga.

Källa: What Laptop & Handheld, september 2003
Till ZD Net's startsida
Till Presentation's startsida

Zdnet

“Images looked rock solid”

Zdnet gillade verkligen Mitsubishi XD50U som förutom ett gott betyg även tilldelades utmärkelsen ”Editors Choice”. Det är enligt testaren en lätt och användarvänlig projektor med bra ljusstyrka som presterar lika bra som projektorer som väger och kostar dubbelt så mycket. Den är mycket jämn i sitt presterande och projicerar en enhetlig bild som hade varit perfekt om det inte vore för svagheter med blått och grönt. Man tycker att Mitsubishi varit generös som inkluderat funktioner som Compact Flash kort och anpassningsbar startlogo, dessa funktioner är inte vanliga för projektorer i lättviktsklassen. Produkten är också mycket snabb i start och vid avstängning. Nackdelarna som man anmärker på är priset, att projektorn blir varm och störande ljusläckage framtill vid uppspelning av film. Trots en hög prisnivå anser Zdnet ändå att designen och bildkvaliteten är argument nog att punga ut.

Presentations.com

“A fair deal”

Presentations.com har tittat på tre projektorer, Mitsubishi XD50U, Infocus LP120 och Philips bCool XG1. Mitsubishis bidrag klarade galant av att visa text och presentationer och var den starkaste av de tre vid DVD-uppspelning. Enligt testaren är färg- och detaljåtergivningen mycket bra. Ljudet var däremot medelmåttigt och uppfattades som svagt. XD50U fick pluspoäng för enkla menyer, användarvänlighet och den inbyggda Compact Flash läsaren. Vinnare av testet blev bCool XG1 från Philips som knep 9 av 10 poäng, ett mer än Mitsubishi, som hamnade på andra plats.

Cirkapris: 26000 kronor

Produktfakta: Mitsubishi XD50U är en portabel DLP-projektor med en ljusstyrka på 1500 ANSI Lumens och maximal upplösning på 1024x768 (XGA) pixlar. Kontrasten uppgår till 1500:1. Bildstorleken kan justeras mellan 26,2 till 200 tum. Digital keystonekorrigering finns. Den optiska zoomen på 1,2x sköts manuellt. Digital zoom är på 10x. Anslutningar som finns är bl.a. DVI-I, S-Video, kompositvideo (RCA) och stereo minijack. Inbyggt Compact Flash kort. Lampan har en angiven brinntid på 1500 timmar (effekten 150 Watt) och fläktljudet uppges ligga på 36,8 dB. Väska, fjärrkontroll, Compact Flash kort på 16 MB samt kablar ingår. Produkten väger 1,5 kg och har måtten 190(b)x53(h)x239(d) mm.

Modell: Mitsubishi XD50U