Sök
Mitsubishi HC6000

Mitsubishi HC6000

Bildegenskaper som förhöjer filmupplevelsen

2008-01-29

En full hd-projektor som får mycket goda omdömen på grund av den goda bildkvalitén.
Testkälla Betyg Kommentar
Bigscreen 4/5 "Helt underbar HD-bild"
Projector central - "Formidable contrast and black level capability"
Hdtv expert - "Color quality has been improved"
Hjemmekino 4/5 "Fantastisk god optikk"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Mitsubishi HC6000 har mycket bra bildegenskaper med god färgåtergivning och hög kontrast. Mitsubishi HC6000 ger en skarp och klar hd-bild men klarar även standardupplöst material bra. Återgivningen av svärta vid mörka partier i filmer var väldigt bra med bibehållen detaljrikedom. Testarna anser att projektorn har ett tyst kylsystem. Funktioner som deinterlacing samt motordriven zoom och fokus får också goda omdömen.

Bigscreen

"Helt underbar HD-bild"

Bigscreen skriver att Mitsubishi HC6000 har en mycket bra hd-bild med god färgåtergivning och hög kontrast. Svärtan är bra för att vara lcd och testaren ger pluspoäng för motordriven zoom och fokus. De-interlacing fungerar bra och projektorn är mycket tystgående. Från samma tillverkare kommer en nästan identisk modell med skillnaden att svärtan och kontrasten är sämre men priset är något lägre. Testaren rekommenderar Mitsubishi HC6000 till den som vill ha högsta kvalitet även om syskonmodellen också är mycket funktionsduglig.

Källa: www.bigscreen.se (SE)

Projector central

"Formidable contrast and black level capability"

Projector central har gjort ett jämförande test mellan Mitsubishi HC6000 och konkurrenten Panasonic PT-AE2000U. När det handlar om ljusstyrka och kontrast är de två projektorerna jämbördiga. Bildkvalitén för högupplöst video är i båda fallen väldigt bra med god färgåtergivning samt klar och skarp bild. Mitsubishi HC6000 har en väldigt bra deinterlacing och har mindre digitalt brus i bilden. Båda modellerna är väldigt jämna rent prestandamässigt men testaren ser ändå ett litet övertag hos Panasonic PT-AE2000U på grund av det lägre priset än Mitsubishi HC6000.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Hdtv expert

"Color quality has been improved"

Hdtv expert anser att Mitsubishi HC6000 har goda bildegenskaper och klarar av leverera klar och skarp bild från en mängd olika material. Färger, kontrast och mörka toner får mycket goda omdömen. Återgivningen av svärta vid mörka partier i filmer var väldigt bra med bibehållen detaljrikedom. Vid ljust material får färgerna liv och är kraftfulla, kontrasten anses vara bra och detaljer återgavs väl även i skuggpartier. Testaren hittade vissa mindre justeringar som behöver åtgärdas med gråskalan men i övrigt är det en mycket kompetent lcd-projektor.

Källa: www.hdtvexpert.com (US)

Hjemmekino

"Fantastisk god optikk"

Enligt Hjemmekino har Mitsubishi HC6000 en kombination av optik och bildbehandling som förhöjer filmupplevelsen. Mitsubishi HC6000s bildkvalitet är väldigt bra för att vara en lcd-projektor. Fjärrkontrollen har välplacerade knappar och är mycket användarvänlig. Menyerna ger användaren en god översikt och har en enkel struktur. Motordriven zoom och fokus gör att inställningar kan göras med väldig precision ifrån fjärrkontrollen. Kylsystemet är väldigt tystgående i jämförelse med konkurrenterna. Bildkvalitén är mycket god och testaren ger överlag ett bra omdöme.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 10 2007

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Mitsubishi HC6000 är en lcd-projektor i 16:9-format med upplösningen 1920x1080 pixlar. Ljusstyrkan är 750/1000 ansilumen (lo/hi) och kontrasten är angiven till 13000:1. Lampan är på 160 watt och har en brinntid på 2000 timmar (5000 timmar vid low mode). Anslutningar som finns är hdmi, komponent och vga. Lensshift h: +-5 % v: +-75 %. Fläktens ljudnivå ligger på 19 decibel vid low mode. Måtten är 334x125x352 mm och vikten är 5,6 kg.

Tillverkare: Mitsubishi