Sök
Mitsubishi HC5000

Mitsubishi HC5000

Liten och prisvärd projektor

2006-12-20

Mitsubishi HC5000 är en liten, kompakt och prisvärd 1080p-projektor. Testarna tilltalas av skärpan och färgbalansen.
Testkälla Kommentar
Av science "The HC5000 has come to play"
Projector reviews "An excellent projector at a very excellent price"
Projector central "Beautifully natural picture quality"
Cine4Home "Offers the buyer an awful lot for his money"

Vad tycker testarna?

Det som testarna imponeras mest av vad gäller Mitsubishi HC5000 är den höga prestandan som den erbjuder. Funktionerna är enkla och användarvänliga. Vidare uppskattar man de många anslutningsmöjligheterna som finns tillhanda. Bildkvaliteten är bra, ibland upplevs färgerna som något för starka men mestadels i positiv mening. I övrigt är man överens om att det är en otroligt tystgående projektor.

Av science

"The HC5000 has come to play"

Av science tycker att Mitsubishi HC5000 är en bra och prisvärd projektor. Enheten har alla standardingångarna som man förutsätter ska finnas där. Zoomning och fokusinställningarna sköts enkelt med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen. Kontrollen bedöms vara välgjord med få knappar. Man får snabbt tillgång till många bra funktioner, sensorn är dock något känslig. Boxen är överraskande liten och lätt. Den har en trevlig liten kontroll för linsen som justeras och låter mer desto längre man håller in knappen, en snygg och snitsig detalj. Vidare är det en mycket tystgående maskin. Bildkvaliteten är förhållandevis bra, färgerna känns något färgstarka. Detta är inte någonting negativt eftersom många föredrar ett starkare färgtema. I övrigt är skärpan mycket god, mörkare scener eller färger återges väl, övergången från mörka till ljusare scener går obehindrat snabbt förbi en.

Källa: www.avscience.com (US)

Projector reviews

"An excellent projector at a very excellent price"

Projector reviews anser att HC5000 är en av de bästa projektorerna i fråga om prestanda, utan att några justeringar är gjorda. Testaren beskriver HC5000 som en utmärkt projektor till ett utmärkt pris. HC5000 beskrivs som en mångsidig projektor med fina svarta färgtoner och detaljerade skuggor. Ljuskänsligheten är dock endast av medelmåttig karaktär jämförelsevis med Panasonic PT-AX100U eller Epsons Cinema-serie. Upplösningen är mycket bra med små pixlar som är i det närmaste osynliga. Skärpan är också mycket imponerande. Projektorn får även beröm för att vara mycket tystgående. Vidare är designen klart snygg, den testade modellen har svart finish och bedöms ge en lyxig känsla. I övrigt är inställningarna lättskötta, bra fjärrkontroll och en bra manual medföljer. Projektorn tilldelas Hot Product Award.

Källa: www.projectorreviews.com (US)

Projector central

"Beautifully natural picture quality"

Projector central har intryck av att Mitsubishi nu på allvar kan börja spänna sina muskler i projektorvärlden. HC5000 har precis släppts efter den prisvärda HD1000 och är utan tvekan Mitsubishis nya flaggskepp. Det är den billigaste lågprisprojektorn i sin klass och den har trots det en mycket hög standard. I och med denna projektor tros en ny era ha startat med högkvalitativa projektorer till ett mycket förmånligt pris. Egenskaperna är många och har bland annat vertikala och horisontella bildförändringar och en varierande zoom-funktion. Bildkvaliteten är utmärkt, en alldeles förträfflig kontrast och videoanpassad lumen för bättre kvalitet vid större bildskärmar. I övrigt är färgerna mycket fina och bildinställningarna har flera intressanta justeringsmöjligheter.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Cine4Home

"Offers the buyer an awful lot for his money"

Cine4Home tycker att Mitsubishi HC5000 är det enklaste sättet att skaffa sig en fullgod projektor. Designen som är kompakt och nedbantad kan för många ta tid att vänja sig vid, men passar in perfekt i de flesta rummen. Det är ett måste för de ljudkänsliga hemmabiofantasterna, menar testaren. Projektorn bedöms vara tyst oavsett om man kör lampan på sparläge eller ej. Den tekniska strukturen är imponerande, den erbjuder bland annat den senaste teknologin (D6+HQV) och ett mycket bra dammskydd. Anslutningsmöjligheterna är bra, den stödjer alla nya standarder och upplösningar. Egenskaperna är även de bra, med bland annat en lyxig lins som kan skifta i såväl horisontellt som vertikalt läge. Vidare sköts zoomning och fokusering enkelt med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen. I övrigt är kontrasten och färgbalansen mycket bra.

Källa: www.cine4home.de (DE)

Cirkapris: 38000 kronor

Produktfakta: HC5000 är en trechips projektor med upplösningen 1920x1080 pixlar. Kontrasten är angiven till 10000:1 med "iris operation" och ljusstyrkan är 1000 ansi lumen respektive 750 ansi lumen vid sparläge på lampan. Bildstorleken kan varieras mellan 50-300 tum. 100 tum uppnås vid ett projiceringsavstånd på 3,6 meter. Lampan har en brinntid på 2000 timmar vid full effekt eller 5000 timmar vid sparläge. Anslutningar som finns är hdmi, vga, dvi, s-video, scart, komponent- och kompositvideo. Upplösningar som stöds innefattar 480i/p, 576i/p, 720p, 1080i/p. HC5000 mäter 334(b)x352(d)x125(h) mm och väger 5,6 kg.

Tillverkare: Mitsubishi