Sök
Mitsubishi HC4900

Mitsubishi HC4900

Prisvärd och flexibel

2007-11-13

En full hd-projektor till billigt pris. Testarna uppskattar även funktionaliteten och menar att HC4900 står sig bra i konkurrensen.
Testkälla Betyg Kommentar
Projector reviews - "Is exceptionally sharp"
Audiovision 77/100 "Unseren preistipp verdient deshalb ganz klar der Mitsubishi"
Sound and vision - "All-around strong performer"

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar framförallt priset och vad man får för pengarna till skillnad från många konkurrenter. Bildkvaliteten beskrivs överlag som bra, med mindre svackor. Designen är behaglig och den har hög användarvänlighet gällande både fjärrkontroll, menyer och anslutningsmöjligheter även om man gärna hade sett en extra hdmi-utgång. Plus för att den låga ljudnivån.

Projector reviews

"Is exceptionally sharp"

Projector reviews anser att HC4900 håller en bra prisklass jämfört med tidigare modeller från samma tillverkare. Gällande kvalitet är det första man lägger märke till att kontrasten är lägre än på dyrare varianter, vilket gör att detaljer och svärta inte blir lika bra. Förutom detta är bildkvaliteten imponerande, speciellt uppskattas färgåtergivningen. Både menyer och fjärrkontroll är lätta att använda. Den jobbar också väldigt tyst.

Källa: www.projectorreviews.com (US)

Audiovision

"Unseren preistipp verdient deshalb ganz klar der Mitsubishi"

Audiovisions testare tycker att priset på HC4900 är behagligt till skillnad från många andra projektorer och att dess funktioner står sig bra i konkurrensen. Anslutningsmöjligheterna är mycket bra men man är inte helt nöjd med varken färger eller skärpa. Hade också gärna sett en extra hdmi-ingång. Man tycker dock att den är flexibel och har många inställningar att leka med.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2007

Sound and vision

"All-around strong performer"

Testaren från Sound and vision tycker att designen är behaglig, att anslutningsmöjligheterna är utmärkta och fjärrkontrollen lätthanterad. En liten miss är att man inte kan använda 4:3 istället för 16:9 vid högupplösta signaler, men att det ibland skulle behövas. Ett annat litet minus är att ljuset inte riktigt håller sin kvalitet när lampan är inställd på low mode. Gällande linsjustering är man dock imponerad över vilka möjligheter man får för pengarna. Bilden blir utmärkt både med dvd och högupplöst tv.

Källa: www.soundandvisionmag.com (US)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Mitsubishi HC4900 är en projektor med 3x0,74 tums lcd-panel och upplösningen 1920x1080 pixlar. Ljusstyrkan är 1000 ansi lumen och kontrasten 7500:1. Lampans brinntid är 2000 timmar vid 160 watt eller 5000 timmar vid 128 watt (low mode). Filmformatet är 16:9 och dess ljudnivå ligger på 19 decibel (low mode). Projektorn har anslutningar som till exempel hdmi, s-video, 12 volt trigger och stereo mini jack samt funktioner som automatisk iris, 3D brusreducering och färgjämnhetsjustering, av-minnen, gammajustering och bakbelyst fjärrkontroll. Mått 334x125x352 mm, vikt 5,6 kg.

Tillverkare: Mitsubishi