Sök
Mitsubishi HC3000

Mitsubishi HC3000

Briljanta färger med BrilliantColor

2005-12-15

Mitsubishi HC3000 är en hd ready-märkt dlp-projektor. Testarna är överlag mycket nöjda men saknar lens shift. Kan man dock placera projektorn optimalt i rummet är resten mycket bra.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 18/20 ”Ett klart anbefalt produkt”
Audiovision 70/100 “Ausgesprochen homogen und kontastreich”
Projector Central 4,5/5 “HC3000 is a solid, impressive projector”
Cine4Home - “Anschauen lohnt sich”

Vad tycker testarna?

Testarna är mycket imponerade av Mitsubishi HC3000, de anser den vara banbrytande gällande teknologin och bildkvalitet i relation till priset. Den höga upplösningen gör projektorn mycket flexibel. Ljusstyrkan och kontrastnivåerna är utmärkta och färgerna upplevs som naturliga såväl som kraftfulla. Flera testare har uttryckt missnöje över att det saknas riktig lens shift vilket gör att projektorn blir något begränsad gällande placering.

DVD & Hjemmekino

”Ett klart anbefalt produkt”

Mitsubishi HC3000 framDVD & Hjemmekino uppskattar projektorn som är byggd på samma plattform som kritikerrosade HC 900. Testaren gillar upplösningen som gör den flexibel och som möjliggör dynamiska bilderna. Bra med anslutningsmöjligheter. Fjärrkontrollen är liten, nätt och ligger skönt i handen. Projektorn upplevs som lätt att ställa in och justera, menyerna är ikonbaserade och överskådliga. Ljusstyrka och kontrast behövde testaren inte röra, utan de var redan optimalt inställda. Testaren skriver att projektorn överlag håller hög klass och att den bör kunna tillfredställa även de mest kräsna konsumenterna. Enligt testaren är det en helt klart rekommendabel produkt. Testaren hade dock önskat bättre möjlighet att justera optiken för att underlätta placering av projektorn. 

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 9 2005

Audiovision

“Ausgesprochen homogen und kontastreich”

Audiovision tycker att upplösningen från data- och videomaterial i det närmaste är perfekt. Tyvärr anses inte BrilliantColor-teknologin nå sin fulla potential. Bilden upplevs inte pixlig på något sätt. Vid uppspelning via hdmi blev testaren lyrisk över de brillianta och kontrastrika bilderna. Det enda testaren skulle vilja förbättra något är färgåtergivningen. Fjärrkontrollen upplevs som stabil och funktionell. Testaren anser avslutningsvis att anslutningsmässigt finns allt man behöver hos en modern hemmabio.

Källa: Audiovision, nr 11 2005

Projector Central

“HC3000 is a solid, impressive projector”

MitsubishiProjector Central anser att den i stort är en solid och imponerande projektor. Upplösningen ger en efterlängtad flexibilitet. Kontrasten är bländande och testaren uppger att han sett några projektorer med samma bildkvalitet, men inte många och inte någon i samma prisklass. Ett större zoomomfång samt lens shift hade dock varit önskvärt. Testaren finner även att projektorn är något begränsad gällande montering. Men skulle du ha ett rum som passar HC3000 så är det en utmärkt produkt som testaren är säker på kommer att ge dig år av hemmabionöje.

Källa: Till Projector Central

Cine4Home

“Anschauen lohnt sich”

Cine4home menar att Mitsubishi lyckats med att leverera en ovanligt bra produkt för sitt pris. Testaren finner inga större brister på något område. Projektorn är användarvänlig och lätthanterlig gällande både montering och installation. Skarphet och färger upplevde testaren som mycket bra både på såväl hög- som lågupplöst material. Ljusstyrkan är tillfredställande. Den ger kraftiga och naturliga färger där det vita är vitt och inget annat. Testaren spår att detta kommer att bli en konsumentfavorit i årets julklappsrusch.

Källa: Till Cine4home

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta: Mitsubishi HC3000 är en hd ready dlp-projektor med en maximal upplösning på 1280x768 pixlar. Projektorn är en av de första som är utrustad med Texas Instrument Dark Chip 2 och tekniken BrilliantColor. Ljusstyrka på 1000 ansi och kontrastförhållandet är 4000:1. Bilden går att variera mellan 40 och 275 tum. Det finns såväl manuell som autofokus. Lampan har en brinntid på ca 3000 timmar i ekonomiläge. Måtten är 310(b)x100(h)x2645(d) mm och projektorn väger 2,9 kg. Ingångar som finns är bland annat rgb, s-video, kompositvideo, komponentvideo samt hdmi.

Modell: Mitsubishi HC3000