Sök
Mitsubishi HC1100

Mitsubishi HC1100

Utmärkt instegsprojektor

2007-01-17

En för priset kompetent bildmakare. Överlag är omdömet positivt men enligt testarna finns smärre problem med linjedubblering och placering.
Testkälla Kommentar
Cine4Home "Capable of a remarkable picture quality"
Bild & ljud hemma "En superbra bild för pengarna"
Foto "Ger överraskande god bildkvalitet"

Vad tycker testarna?

HC1100 är enligt testarna ett vettigt alternativ för den som vill köpa en kapabel men billig projektor för hemmabioändamål. Detta då produkten ger en god bildåtergivning samtidigt som den är lättanvänd och tillgodoser anslutningsmöjligheter för de vanligast förekommande videokällorna. Enheten hanterar alla typer av video väl men progressivt material är att föredra. Detta beror på att den inbyggda linjedubblaren inte alltid gör ett särskilt bra jobb. Avsaknad av lens-shift kombinerat med att projiceringen är något uppåtriktad gör också placeringsmöjligheterna begränsade.

Cine4Home

"Capable of a remarkable picture quality"

Tyska Cine4Home skriver att HC1100 är en duglig ingångsprojektor för den som är ute efter ett billigare alternativ med bra bildkvalitet. Även om enheten har smärre problem med sin linjedubblare så lyckas den övertyga starkt med skarp bildåtergivning och utmärkta färger. Det som hemanvändare ska tänka på är att bilden projiceras i en vinkel uppåt och att lens-shift saknas. Dessa två faktorer begränsar nämligen placeringen. Användandet beskrivs som tämligen enkelt. Menyerna med sina ikoner är enkla att förstå samtidigt som de tillåter mer avancerade justeringar. Anslutningsmässigt så finns ingångar för alla förekommande videokällor men testaren hade gärna sett ytterligare en ingång för hdmi.

Källa: www.cine4home.com (DE)

Bild & ljud hemma

"En superbra bild för pengarna"

Bild & ljud hemma skriver att Mitsubishi HC1100 är ett utmärkt val för den med begränsad budget. Projektorn är tyst i sitt arbete och har bra fabriksinställningar vilket underlättar för nybörjaren. Bilden beskrivs som utmärkt med tanke på produktens pris. Färgåtergivningen är välmättat, skärpan är bra och svärtan mer än godkänd. Det enda negativa på bildfronten är att den inbyggda linjedubblaren inte fungerar så bra, varför en progressiv insignal bör vara det primära valet skriver testaren. Att det är en budgetmodell märks enligt Bild & ljud hemma på den begränsade optiken och avsaknaden av lens-shift. Detta gör att placeringen kan bli något begränsad.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 12 2006

Foto

"Ger överraskande god bildkvalitet"

Av fem olika testade projektorer i Tidningen Foto blir det Epson EMP-TW700 och Sharp XV-Z3000 som rekommenderas. Några andra betyg på de olika produkterna sätts inte ut. Mitsubishis HC1100 anses vara en tyst och billig projektor med överraskande bra bild tack vare god färgåtergivning, bra kontrastomfång och en jämn utlysning. Är man känslig kan man dock upptäcka ett subtilt rgb-flimmer. Enbart god bildåtergivning är dock inte tillräckligt för att en projektor ska rekommenderas framför en annan. Anledningen till att testaren väljer Epson och Sharp uppges vara att HC1100 saknar lens-shift kombinerat med en kort zoom och alldeles för begränsade inställningsmöjligheter.

Källa: Foto (SE) nr 1 2007

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Mitsubishi HC1000 är en dlp-projektor med upplösningen 1280x720 pixlar. Kontrastomfånget är på 3000:1 och ljusstyrkan uppnår 1000 cd/m2. Fläktljudet och brinntid hos lampan är 25 decibel respektive 3000 timmar i lågenergiläge. Anslutningar omfattar hdmi, komponentvideo, vga och kompositvideo. Bland funktionerna märks digital keystone korrektion, linjedubblare och 10-bitars signalbehandling. HC1100 väger 2,9 kg och har måtten 310x100x245 mm.

Tillverkare: Mitsubishi