Sök
Marantz VP-15S1

Marantz VP-15S1

Imponerande bild

2008-02-13

Testarna tycker att projektorn är riktigt prisvärd. Den är enkel att hantera och bildkvaliteten är häpnadsväckande bra när man tittar på dvd.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 87/100 "Knacksharf bis ins letzte Detail"
Video 88/100 "Sehr Hell"
Widescreen review "An attractive new price"
Audioholics "Pretty cool"

Vad tycker testarna?

Testarna har i stort sett enbart positiva saker att säga om projektorn. Den beskrivs vara lätt att installera, även om det finns många inställningsmöjligheter. Fjärrkontrollen är bakgrundsbelyst och försedd med ett antal kortknappar som underlättar hanteringen. Projektorn är försedd med en riktigt bra optik som gör bilderna rättvisa. Tittar man på dvd så får man ett häpnadsväckande bra resultat, kontrasten är utmärkt och färgåtergivningen likaså. Inga artefakter är synliga, vilket är bra. En del brus syns i de mörkaste fälten om man placerar sig nära bilden, men sitter man på normalt tittavstånd så är det ingenting som stör. Testarna tycker att projektorn är riktigt prisvärd.

Audiovision

"Knacksharf bis ins letzte Detail"

Audiovision finner att funktionslistan hos VP-15S1 är diger. Inställningsmöjligheterna är mycket bra och man har tillgång till många snabbknappar på fjärrkontrollen. Med dvd beskrivs bilden som suverän. Upplösningen är strålande såväl horisontellt som vertikalt. Tittar man på hdtv får man om möjligt ett ännu bättre resultat. De allra finaste detaljerna kommer verkligen till sin rätt. En aning mer regnbågseffekt uppstår jämfört med storebror VP11-S1, men det är ingenting som stör nämnvärt. Testaren menar att projektorn tillhör de allra bästa hd-projektorerna som finns på marknaden.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2007

Video

"Sehr Hell"

Video menar att anslutningsmöjligheterna är riktigt bra, man har tillgång till allting man behöver inklusive hdmi-anslutning. Installationen går både snabbt och enkelt. Bildkvaliteten är mycket bra, tittar man på dvd-film så är bilden förbluffande naturlig jämfört med flertalet konkurrenter. Dessutom är färgåtergivningen utmärkt. Svärtan är bra och de förinställda gammavärdena likaså. Fjärrkontrollen får beröm, den har flera kortknappar och har dessutom bakgrundsbelysning. Inställningsmöjligheterna är över huvudtaget flexibla, vilket är bra. Testaren tycker sammanfattningsvis att projektorn är riktigt prisvärd och att den erbjuder bra prestanda för pengarna.

Källa: Video (DE) nr 1 2008

Widescreen review

"An attractive new price"

Widescreen review menar att denna modell ger nästan exakt samma prestanda som förra årets modell VP-11S1, men till halva kostnaden. Projektorn är utrustad med manuella inställningsmöjligheter för såväl fokus som zoom. Fokuseringen går mjukt och lätt och resultatet är mycket exakt. Projektorns optik från Konica Minolta är utmärkt och ger ett mycket bra resultat när man tittar på bilder i 1080p-upplösning. Testaren tycker att kontrasten och svärta är bra. Färgåtergivningen får också beröm, inga artefakter är synliga men testaren anar en del brus i mörka scener om man befinner sig nära skärmen. Sitter man på vanligt tittavstånd så är det dock inget problem.

Källa: Widescreen review (US) januari 2008

Audioholics

"Pretty cool"

uploadedimages/articles/Analysis/marantxfront.jpgAudioholics anser att upplösningen är riktigt bra, bilden är mjuk och naturlig samtidigt som den är exakt. Projektorn stöder upplösningen 1080p. Dock stödjer den inte formatet 480i, vilket är synd. Fjärrkontrollen erbjuder bakgrundsbelysning vilket är en klar fördel. Projektorn är försedd med en programmerbar videoprocessor som kan utföra operationer i en hastighet av 500 miljoner flytande punkter per sekund. Detta är mycket bra. Dessutom erbjuder den flera kortknappar som underlättar hanteringen betydligt. Testaren menar att den tekniska specifikationen är riktigt imponerande och att projektorn med tanke på denna får betecknas som prisvärd.

Källa: www.audioholics.com (US)

Cirkapris: 65000 kronor

Produktfakta: Marantz VP-15S1 är en dlp-projektor med bildformatet 16:9 och full hd-upplösning. Ljusstyrkan är 1000 ansi lumen och kontrasten är 10000:1. Projektorn hanterar bildformaten 480i, 720p, 1080i, 1080p/24/30/60. Lampans livslängd är ca 2000 timmar. Anslutningsmässigt erbjuds komposit, s-video samt två komponent. Måtten är 405x489,5x149-158 mm och vikten 13 kg.

Tillverkare: Marantz