Sök
Marantz VP-12S4

Marantz VP-12S4

Exklusiv dlp-projektor

2005-12-09

VP-12S4 är den senaste projektorn från Marantz. Testarna är klart imponerade och skriver att detta är den bästa enchips-projektorn som går att köpa i dag om man ser till bildkvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 5/5 "Dlp projection has a new champion"
What Projector 5/5 "The finest single-chip dlp projector ever"
Home Theater Blog - "Highly recommended"

Vad tycker testarna?

Testarna är mäkta imponerade av denna projektor. Framförallt är bildkvaliteten otroligt bra. Svärtan är högklassig och övriga färger är både kontrastrika och naturliga. Detaljnivån är hög och inställningsmöjligheterna på projektorn är nästan gränslösa. Enligt testarna är detta den bästa enchips-projektor som finns att köpa idag om man ser till bildkvalitet. Det är dock inte frågan om en billig projektor utan ett inköp kommer garanterat att kännas i plånboken.

What Video

"Dlp projection has a new champion"

What Video anser att denna projektor har alla anslutningar och funktioner man kan önska sig. Chipet och alla bildförbättringsfunktioner är de främsta anledningarna till att bilden blir så pass bra skriver testaren. Svärtan är otroligt djup utan att kännas påtvingad. Färgerna är naturliga men samtidigt intensiva och ljusstarka. Detaljnivån är också väldigt bra och bilden är i princip helt brusfri. Kvalitetsmässigt är detta helt enkelt den bästa dlp-projektorn som finns idag avslutar testaren. Marantz VP-12S4 fick utmärkelsen "best buy".

Källa: What Video, dec 2005

What Projector

"The finest single-chip dlp projector ever"

What Projector skriver att VP-12S4 är en tung och solid projektor. Även om projektorn är i största laget är det väl motiverat i detta fall. Funktionsmässigt finns det en mängd inställningar och att skriva om alla skulle ta ett dussin sidor menar testaren. Några av de mest anmärkningsvärda är dock möjligheten att själv kunna välja både luminans och nivå på brusreducering. Bildkvaliteten är enormt bra med perfekta färger och hög detaljnivå. Kontrasten är extremt bra även om man inte kör lampan på högsta intensitet. Oftast finns det något negativt att säga men i detta fall kan testaren inte förmå sig att hitta några fel. Detta är världens bästa dlp-projektor. Marantz VP-12S4 fick utmärkelsen "best buy".

Källa: What Projector, nov 2005

Home Theater Blog

"Highly recommended"

Home Theater Blog uppskattar den förvånansvärt enkla installationen. Det är speciellt användbart att ha en mönstergenerator som gör det lätt att kalibrera projektorn. En annan positiv egenskap är att det inte finns någon tendens till ljusspridning. Många andra projektorer har en förmåga att spilla ljus även utanför den projicerade bilden. När det gäller bildkvalitet är VP-12S4 helt överlägsen. Hd-material visades otroligt bra och äldre DVD-filmer såg fantastiskt bra ut. Speciellt imponerande var hur bra de röda färgerna visades. Klara och starka utan någon som helst tendens till orange. Trots sitt höga pris är denna projektor ett bra köp skriver testaren. Den rekommenderas till dem som inte vill införskaffa en trechips-projektor, men ändå vill ha något utöver det vanliga.

Källa: http://www.hometheaterblog.com

Cirkapris: 110000 kronor

Produktfakta: Marantz VP-12S4 är en projektor som är baserad på dlp-tekniken. Maximal upplösning är 1280x720 pixlar och projektorn har stöd för alla vanliga hd-format. Projektorn drivs av ett Darkchip 3 chip och har en mängd funktioner för brusreducering och bildbehandling. Ljusstyrkan ligger på 1000 ansi och kontrasten är 4500:1. De anslutningar som finns är s-video, komposit, komponent, hdmi, 15-pin pc, RS232C, 12 v triggers och d-bus hard remote. Projektionsytan kan bli upp till 250 tum och ljudnivån ligger på 29 dB vid normal användning. Måtten är 405x194x471 mm och projektorn väger 13 kg.

Modell: Marantz VP-12S4