Sök
Marantz VP-12S3

Marantz VP-12S3

I projektortoppen

2004-11-01

Mycket bra bildkvalitet, en hel del anslutningar och avancerade inställningsmöjligheter när det gäller bl.a. färgåtergivningen gör denna projektor till en testfavorit.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 5/5 “This model has no flaws”
Home Theater “Looks quite good”
Audiorevolution ”An outstanding performer in every respect”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att projektorn förvisso är ganska stor och dyr, men man får ändå mycket för pengarna och dessutom en snyggt designad projektor. Anslutningsmöjligheterna är strålande, kontrollen man har över bilden ännu bättre, däribland möjligheten att ställa in färgerna. Ljusstyrka och kontrast får bra kommentarer, men framför allt är det bildkvaliteten i form av detaljer, djup och livlighet som testarna nämner som det bästa med Marantz VP-12S3.

Home Cinema Choice

“This model has no flaws”

Home Cinema Choice menar att trots att Marantz projektorer är ganska lika utseendemässigt får man ändå alltid den nyaste teknologin. Designen känns robust och hållbar. Den är ganska stor, men känns också lyxig. Det finns gott om anslutningar trots att testaren tycker att den är relativt billig i jämförelse med vad man får. Projektorn är lätt att installera och även någon som är ovan klarar det utan problem. Sedan är det klart att om man vill ha exakta inställningar så tar det en extra stund. Det finns flera avancerade inställningsmöjligheter där man kan ställa in nivå på svart, skärpa, brusreducering med mera. Bildkvaliteten är fantastisk med fina färger, bra svärta och fin bild även vid mörkare scener. Djupet i bilden är strålande och detaljrikedomen stor. Kontrasten gör sitt jobb och ljusstyrkan är bra. Det finns helt enkelt inget att klaga på när det gäller denna projektor. Bildkvaliteten, designen och funktionerna gör den till en fullpoängare. Den bästa projektor testaren testat.

Källa: Home Cinema Choice, oktober 2004
Till Home Theater's startsida
Till Audiorevolution's startsida

Home Theater

“Looks quite good”

vp12s3_bckHome Theater gillar designen på Marantz VP-12S3 och tycker att den är snyggast i testet där de även tittar på InFocus 7205 och Sharp XV-Z12000. Dessutom har VP-12S3 en hel del att erbjuda när det gäller inställningar och funktioner. Möjligheten att ställa in färgerna är ett exempel som nämns. Kontrasten är mycket bra och gör att även mörkare bilder blir synliga. När det gäller ljusstyrkan kommer denna projektor efter de andra i testet. I anslutningsväg saknar testaren HD-komponentanslutningar. Men RGB och DVI är bra, och bilden blir riktigt fin med bra färger och snygga detaljer. Det bästa med projektorn är optiken, designen och färgerna enligt Home Theater som inte rangordnar produkterna.

Audiorevolution

”An outstanding performer in every respect”

Enligt Audiorevolution är projektorn tekniskt mycket sofistikerad. Den passar utmärkt till den som vill lägga ner en hel del pengar på sin hemmabio. Designen är strålande och mycket snygg. Den är elegant men ganska stor och tung. Bildkvaliteten är strålande på många sätt. Skärpan i bilden är mycket bra och det finns många möjligheter att ställa in färgerna så att de blir verklighetstrogna. Kontrasten är hög vilket leder till att även mörkare bilder framkommer väl. Även ljusstyrkan får beröm. Att det finns både analoga och digitala anslutningsmöjligheter beröms. Den medföljande fjärrkontrollen är liten men mycket användbar. Alla de inställningsmöjligheter som finns gör att projektorn passar i de flesta miljöer. Att installera projektorn går utan problem. Den enda egentliga nackdelen är det höga priset även om man får mycket prestanda för de pengar man lägger ner. En annan sak att tänka på är att projektorn blir ganska varm vid användning och ger ifrån sig en hel del värme.

Cirkapris: 129000 kronor

Produktfakta: Marantz VP-12S3 är en DLP-projektor med en HD2+panel med en upplösning på 1280x720 bildpunkter. Bildförhållandet är 16:9. Kontrasten uppges till 3000:1 och ljusstyrkan anges till 700 ANSI Lumens i normalläget. Lampan är på 200 W och ska hålla i 2000 timmar. Det finns horisontell och vertikal keystonekorrektion. En rad olika inställningsmöjligheter för färger, brusreducering, färgtemperatur med mera. Det finns sex olika förinställda lägen. Stödjer PAL, SECAM och NTSC. Fjärrkontroll medföljer. Kan monteras i taket. Anslutningar är bl.a. två komponentvideo, DVI-D, S-video och kompositvideo. Projektorn väger 13 kg och har måtten 194x405x471 mm.

Modell: Marantz VP-12S3