Sök
Marantz VP-12S2 DLP

Marantz VP-12S2 DLP

Superkontrast

2003-05-06

Marantz tar på sig utmaningen att erbjuda den bästa projektorn för hemmabiomarknaden och gör det med bravur men också till ett högt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 5/5 “Sets the standard”
Home Cinema Choice 4/5 “Tricky set up”
Audiovision “Brachiale Schärfe”

Vad tycker testarna?

En av testarna ser detta som en av de främsta DLP-projektorerna på marknaden och får medhåll om att bildkvaliteten är på topp. Att fläktljudet hålls på ett minimum är också positivt. En testare hade däremot gärna sett att installationen var enklare.

Home Entertainment

“Sets the standard”

Home Entertainment skriver att Marantz VP-12S2 visar upp det bästa bland DLP-projektorer och sätter en standard för andra att följa. Testaren uppskattar bildkvaliteten som ger genuin biokänsla utan att projektorfläkten stör. Det välkonstruerade menysystemet med många bildinställningar faller också i smaken. Tråkigare är att det inte finns separata kopplingar för vertikal respektive horisontal sync. Vad som också är värt att notera är att montering i tak kräver omsorgsfullt ombesörjande av fästordningen.

Källa: Audiovision nr 3 2003
Home Entertainment mars 2003
Home Cinema Choice maj 2003

Home Cinema Choice

“Tricky set up”

Home Cinema Choice är väldigt positiva till svärtan hos Marantz VP-12S2 vilken beror på DLP-tekniken. Enheten är tyngre än konkurrenterna men detta har vänts till en fördel tack vare att det inte förekommer något ljusspill. Ett stort plus i kanten blir det när testaren jämför ljudnivån med övriga projektorer och finner den vara betydligt lägre. Färger är starka med hög kontrast. Installationen kan tyvärr vara lite omständlig, men resultatet är enligt testaren värt mödan.

Audiovision

“Brachiale Schärfe”

Audiovision jämför Marantz VP-12S2 med Toshiba TDP-MT8. En av Marantz styrkor är bildkvaliteten tack vare hög kontrast, härlig svärta och naturliga färger kombinerat med god skärpa. Vad som mer uppskattas är möjligheten att koppla in externa källor via DVI. Mindre lyckad är den något korta zoomen och ljusstyrkan som gärna hade fått vara kraftigare. Toshiban är något ljusstarkare men ger inte ett riktigt lika gediget bildmässigt intryck som Marantz. Dock ska påpekas att båda fungerar utmärkt i vardagsrummet.

Cirkapris: 135000 kronor

Produktfakta: Marantz VP-12S2 är en DLP-projektor med maximal upplösning på 1280x720 pixlar och 700 ANSI lumens. Lampans brinntid uppges till 2000 timmar. Bildformatet är 16:9 och kontrasten enligt tillverkaren är 2600:1. TV-format som stöds är bl a PAL 4,43, NTSC 3.58 och SECAM. Det finns kopplingar för kompositvideo, S-video, PC-D15(RGB) och komponentvideo. Förutom detta digitala optiska utgångar och RS232C (D-Sub). Fläktljudet anges till 29 dB. Storleksmässigt mäter enheten 401(B)x132(H)x471(D) mm. Vikten är 12 kg.

Modell: Marantz VP-12S2 DLP