Sök
LG HS102G

LG HS102G

Projektor för den kringresande

2009-06-02

LG HS102G är en liten och lätt projektor som lämpar sig utmärkt för den kringresande med funktioner som inte tillhör vanligheterna. Bilden är utmärkt för presentationer men fungerar också hyggligt efter jobbet med filmvisning.
Testkälla Betyg Kommentar
Projector central - "Serves its purpose well"
Sft live - "Idealen Präsentationsmaschine"
Pocket lint 7/10 "Appealing for someone who needs to travel light"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att detta definitivt är en portabel produkt och att den kommer med funktioner och anslutningsmöjligheter som inte är standard för produktklassen. Möjligheten att återge mp3, bilder och divx direkt från usb uppskattas lite extra. Två att testarna skriver också att enheten projicerar en bild som är bland de bästa för produktklassen medan den tredje inte är fullt övertygad.

Projector central

"Serves its purpose well"

För att vara en liten och lätt projektor som är enkel att ta med sig för presentationer och möten menar Projector central att LG HS102G presterar mycket bra. Testaren anser till och med att den har prestation nog för en högre prisklass. Ljusstyrkan är tillräckligt kraftig för att kunna lysa upp en ordentlig skärmstorlek även med dagsljus strömmandes in genom fönstren. Återgivningen ger mättade färger med fina graderingar utan att för den skull behöva dras med störande regnbågseffekter. Detta i kombination med ett bra kontrastomfång gör också att projektorn lämpar sig mycket väl också för filmtittande. Att enheten också kan visa bilder, spela musik och filmer direkt från usb är smidigt och fungerar enligt uppgift riktigt bra. På det hela så är detta en projektor som inte lämnar någon besviken, avslutar Projector central.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Sft live

"Idealen Präsentationsmaschine"

Även om produkten inte är så pass liten att den slinker ner i fickan menar Sft live att det ändå är en minimalt utformad projektor där anslutbarheten är helt klart godkänd med tanke på just storleken. Upplösningen anses vara något högre än vad den brukar vara i projektorklassen och detsamma uppges också gälla för både ljusstyrka och kontrast. Och det märks också av, skriver testaren som menar att bilden blir skarpare, svärtan djupare och färgerna klarare än hos konkurrenterna. Ljusstyrkan är också riktigt bra under användande. Att ljudet också är kraftigt nog för att höras tydligt gör att LG HS102G är den bäst presterande mini-projektorn vad gäller både presentationer som film som har testats. Det enda negativa anses vara att den är något dyr då det går att få en ordentlig hemmabio för samma pris.

Källa: www.sftlive.de (DE)

Pocket lint

"Appealing for someone who needs to travel light"

Även om specifikationerna hos produkten inte skiljer sig nämnvärt från konkurrenterna så menar Pocket lint att den har flera finesser som andra små projektorer saknar. Däribland nämns flera anslutningsmöjligheter, medföljande kablar av flera olika typer samt att den kan återge vissa typer av media direkt från en ansluten usb-enhet. Att sköta enheten är enkelt och att fjärrkontroll medföljer tillhör inte heller vanligheterna, skriver testaren. Den manuella fokuseringen är inte alls tidskrävande och med keystone-korrigering samt möjligheten att vända bilden både horisontellt och vertikalt underlättas placeringen. Bildmässigt är inte testaren helt övertygad. Ljusstyrkan är bra men det gäller att projektorn används i ett dimmat rum, speciellt om större projektionsstorlekar ska användas. Kontrasten är okej för presentationer men inte optimal för film. Bilden är också något pixligare jämfört med en del konkurrenter. Så många av de extrapoäng som produkten plockar på sina extra finesser förloras på punkten bildkvalitet.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Cirkapris: 7900 kronor

Produktfakta:

LG HS102G
Typ: Dlp
Upplösning: 800x600 pixlar
Kontrast: 2000:1
Ljusstyrka: 160 ANSI-lumen
Ljudnivå: 23 decibel vid sparläge
Anslutningar: Vga, a/v-in, 3,5 mm audio ut samt usb
Elförbrukning: 100 watt
Övrigt: Fixerad zoom, manuell fokus, digital keystone korrektion, återger divx, mp3 och jpeg från usb, led-lampa
Mått: 154x117x50 mm
Vikt: 0,78 kg

Tillverkare: LG