Sök
JVC DLA-HD950

JVC DLA-HD950

JVC DLA-HD950: En mästare i svart

2010-03-08

JVC DLA-HD950 är en projektor som både är lätt att komma igång med och som producerar bilder av väldigt hög kvalitet. Framförallt om man gillar djup svärta och bra kontrast.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino - ”Fortsatt kongen av sortnivået”
What hifi 5/5 ”We didn't want to take the DLA-HD950 out of our reference room”
Home cinema choice - ”In hi-def mode the DLA-HD950 astounds”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens när det gäller JVC DLA-HD950 och dess kvaliteter. De imponeras av att den är så lätt att komma igång med och har så många kalibreringsmöjligheter. Vidare så menar de att den lite smidigare designen är ett plus. När det gäller bildkvaliteten tycker testarna att bilden är av mycket hög klass och framförallt när det gäller svärta och kontrast. De få minus som delas ut går till att bildprocessorn inte alltid gör ett bra jobb och att priset kanske är lite högt för många. På det stora hela så rekommenderar testarna denna projektor varmt.

Hjemmekino

”Fortsatt kongen av sortnivået”

  JVC DLA-HD950: En mästare i svart Norska tidningen Hjemmekino är av åsikten att JVC DLA-HD950 är en otroligt spännande projektor som har fina finesser som bra möjligheter till kalibrering. Dessutom uppskattas att den är ganska smidig och på detta sätt blir lätt att placera. När det gäller bildkvaliteten är den riktigt bra, framförallt när det gäller svärta och kontrast. Den anses vara lite svagare när det gäller lite ljusare och färgglatt material. Minus för att bildprocessorn inte fungerar så bra med material i 1080p/24fps utan bara fungerar bra med 1080i. En mycket bra projektor enligt Hjemmekino, i alla fall om man värdesätter svärta och kontrast.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 10 2009

What hifi

”We didn't want to take the DLA-HD950 out of our reference room”

Brittiska What hifi menar att JVC är ett företag som aldrig brytt sig om att göra budgetprodukter utan alltid funnits i toppskiktet både när det gäller pris och kvalitet. Designen anses vara ganska smidig och den sägs också vara mycket enkel att komma igång med. När det gäller projektorns bildkvalitet så anses den vara lysande och leverera såväl djup svärta, naturliga färger och en riktigt fin och mjuk bild. What hifi menar slutligen att om man har råd så är denna projektor det bästa sättet att få biokänsla i ditt vardagsrum och ger den full pott.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Home cinema choice

”In hi-def mode the DLA-HD950 astounds”

  JVC DLA-HD950Brittiska Home cinema choice har bara gjort en enklare förhandstitt på JVC DLA-HD950 och har inte kunnat utsätta den för tester i labbet och därmed heller inte kunna dra några objektiva slutsatser om kvaliteten på bilderna den producerar. Testaren menar att det är lätt att komma igång med projektorn då det finns gott om hjälp att få via kontroller och menyer. När det gäller bildkvaliteten så anses den vara väldigt bra och ha både djup och bra känsla, framförallt imponerar den när den är i HD-mode. På det stora hela så är Home cinema choice mycket nöjda med sitt första test av den här projektorn.

Källa: www.hcc.techradar.com (GB)

Cirkapris: 70000 kronor

Produktfakta: Typ: D-ILA
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 50000:1
Ljusstyrka: 900 ansi lumen
Ljudnivå: 19 decibel vid normalläge
Anslutningar (exempel): 2xhdmi, komponent, s-video, komposit, pc-ingångEnergiförbrukning: 310 watt (0,7 watt vid standby)
Övrigt: Zoom 2x, isf-certifikat, Clear Motion Drive
Mått: 365x167x478 mm
Vikt: 11,2 kg