Sök
JVC DLA-HD750

JVC DLA-HD750

En projektor för finsmakare

2009-02-19

JVC DLA-HD750 är en projektor i det högre prissegmentet som är baserad på lcos-tekniken. Den får genomgående beröm för sin breda färgpalett, utmärkta kontrast nivåer och skärpa samt goda färginställningar.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 88/100 "Ein toller Projektor"
Hjemmekino 5/6 "Har et utroligt sortnivå"
What hifi 5/5 "Fantastic clear, punchy, detailed images"
Cine4home - "Einen der besten FullHD Beamer des Jahres"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna har JVC DLA-HD750 ett kontrastvärde och färgåtergivning som nästan känns overkligt bra. Den mycket goda videouppskalningen uppges resultera i mycket bra återgivning av såväl blu-ray som dvd och tv-sändningar. De omfattande inställningarna för färger, möjligheten till proffskalibrering och de goda anslutningsmöjligheterna vinner också uppskattning. Menyerna upplevs som enkla och snygga men kan enligt vissa testare förenklas på håll och kanter. Själva enheten upplevs som snygg men byggkvaliteten övertygar inte alltid. Fjärrkontrollen upplevs som plastig men är ändå funktionell.

Audiovision

"Ein toller Projektor"

Audiovision skriver att JVC DLA-HD750 har de funktioner som förväntas med tanke på prisklassen. Framför allt beröms färghanteringen jämsides med möjligheten till professionell kalibrering. Bildinställningarna är logiska och rent generellt så är menyerna välstrukturerade. Vissa funktioner upplevs dock som onödigt omständliga. Thx-läget ger bra färgåtergivning, men testaren anser att en manuell bildjustering kan löna sig. När det handlar om kontrastförhållande hör projektorn till de bästa i klassen. Standardsignaler från såväl tv som dvd uppges lämna lite att önska då den inbyggda uppskalaren gör ett mycket bra jobb, overscan går att stänga av är mycket uppskattat. Hd-material blir skarpt med minimal kontrastförlust och med en suverän, filmisk bild. 24p-signaler har ett naturligt flyt i sig och inte ens de snabbaste rörelserna ger upphov till hackande bildrutor. En mycket nöjsam projektor, avrundar Audiovision.

Källa: Audiovision (DE) nr 2 2009

Hjemmekino

"Har et utroligt sortnivå"

JVC DLA-HD750 har enligt norska Hjemmekino en utformning som känns lite billigare än föregångarna. Projektorn imponerar dock med sin helautomatiserade optik och goda anslutningsmöjligheter. Den omfattande färghanteringen samt det översiktliga och lättanvända menysystemet imponerar. Dessutom upplevs färgspektrat vara lika brett som hos en modern hdtv vilket resulterar i att det blir en mycket naturlig färgåtergivning. Det förinställda thx-läget imponerar, men för att få ut det bästa ur den breda färgpaletten krävs en grundlig kalibrering. Bildkvaliteten blir helt enkelt exceptionell tack vare att svärta och kontrast håller bästa klass. Det blir en mycket dynamisk återgivning i hd som tar fram alla detaljer i bilden, även i mörka bildpartier, vilket ger ett bra djupintryck. Panoreringar hanteras så bra det bara går med uppdateringsfrekvensen 24 Hertz och det finns egentligen inget att anmärka på i bilden som helhet. Dvd-filmer återges också mycket bra, även om lite av djupet försvinner så är dynamiken helt enastående. Negativt är att fjärrkontrollen är mycket riktningskänslig. Det höga priset och att en proffskalibrering i princip krävs, drar också ner helhetsomdömet.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 2 2009

What hifi

"Fantastic clear, punchy, detailed images"

Som förväntat av en projektor i den här prisklassen är DLA-HD750 väl förberedd med goda anslutningsmöjligheter. Det skriver What hifi som uppskattar enhetens kalibreringsmöjligheter och de dubbla hdmi-ingångarna. Att fokus, zoom och lens shift är motoriserade underlättar installationen men fjärrkontrollen vinner inga stilpoäng, hur funktionell och bakgrundsbelyst den än är. När bilden granskas blir intrycket att den är förvånansvärt klar och detaljerad. Med The Dark Knight i blu-rayspelaren blir detaljerna på Batmans dräkt så bra att man tappar andan, skriver testaren. Även standarupplösningar som skalas upp av projektorn bjuder på en superb bild som känns sammanhållen, med bra kantdefinition och naturliga färger, skriver testaren. För den som vill ha en stor bild utav bästa klass rekommenderas produkten utan minsta tvekan, avslutar What hifi.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Cine4home

"Einen der besten FullHD Beamer des Jahres"

Även om det är ett förproduktionsexemplar som granskas av Cine4home så kan testaren inte undgå att imponeras av den breda färgpaletten och de omfattande inställningsmöjligheterna. Produkten imponerar med mycket goda kontrastvärden och ljusstyrkan anses hålla referensklass. Dessutom blir både skärpa och detaljåtergivningen mycket bra och testaren berömmer HQV-kretsen som gör ett mycket bra arbeta med att skala upp standardsignaler. Det är en utmärkt projektor på nästan alla sätt, det enda som testaren vill se förbättrat är lite mer tryck i ljusstyrkan. Men den är ändå så pass bra att den utnämns till ny referensprodukt.

Källa: www.cine4home.de (DE)

Cirkapris: 69000 kronor

Produktfakta:

JVC DLA-HD750
Typ: Lcos
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 50000:1
Ljusstyrka: 900 lumen
Ljudnivå: 19 decibel i normalläge
Anslutningar: 2xhdmi, komponent, vga, komposit, s-video, rs232c
Övrigt: 2xoptisk zoom, motordriven fokusering och lens-shift, färgstyrning
Mått: 365x167x478 mm
Vikt: 11,0 kg

Tillverkare: JVC