Sök
JVC DLA-HD350

JVC DLA-HD350

För film i alla format

2009-04-15

JVC DLA-HD350 erbjuder en kontrast som testarna menar är oöverträffade i prisklassen. Detta parat med klockren skärpa och otroligt bra bilddynamik bidrar till att DLA-HD350 presterar utmärkt med såväl dvd som blu-ray.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4/5 "Nearly miraculous for a £3,500 projector"
Audiovision 87/100 "Entsprechend faszinierende Bilder"
Cnet 9/10 "A stunning performer for the money"
Trusted reviews 10/10 "Jaw-dropping amounts of sharpness and fine detailing"
Hdtv expert - "One heckuva home theater projector"

Vad tycker testarna?

Det är enligt testarna ingen tvekan om att JVC DLA-HD350 med sin lcos-teknik lyckas uppnå en enormt bra kontrast samtidigt som skärpan ständigt är i topp, även med snabba rörelser eller panoreringar. Dessa egenskaper uppges resultera i ett suveränt dynamiskt omfång i bilden, övertygande svärta och djup med superb skuggdetaljering. Färgpaletten uppges vara mycket bred och färger blir starka med en neutral ton. Färghanteringen kunde ha varit lite bättre och det kunde ha funnits fler justeringsmöjligheter. I övrigt så menar dock testarna att det finns gott om inställningar samt att det är en lättskött projektor som också är flexibel i installationen tack vare den motoriserade optiken. Anslutningsmässigt saknas dock 12v trigger och vga-ingång.

Home cinema choice

"Nearly miraculous for a £3,500 projector"

Att produkten kommer med stor zoom på 2x samt att denna såväl som fokus och lens-shiften är motoriserade uppskattas av Home cinema choice. Testaren berömmer projektorn för alla inställningsmöjligheterna. Den enda som testaren egentligen saknar är ett 12v trigger och ingång för pc, något som tillsammans med individuella inställningar för färger i sex kanaler återfinns hos storebrorsmodellen HD750. Men i alla andra avseenden så anses produkten bjuda på enormt mycket för prisklassen. När det kommer till bildkvaliteten så skriver testaren att stora förändringar gjorts från HD1 som är föregångaren till HD350. Färgpaletten är märkbart breddad och verkar mer engagerande samtidigt som kontraståtergivningen blivit mycket bättre. Kontrasten är helt enkelt så pass bra att den slår allt annat i prisklassen, vilket gör att svärta och skuggdetaljer är något spektakulärt att beskåda, skriver HCC. Skärpan är pricken över i:et då hd-källor blir så detaljerade och skarpa att det är skrämmande bra. Något brus i bilden är det inte tal om och rörelsehanteringen är snudd på perfekt. Att detta dessutom inte är en dlp-projektor gör att problem med störande regnbågseffekter inte förekommer.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 167

Audiovision

"Entsprechend faszinierende Bilder"

När projektorn matas med standardupplöst video så uppger Audiovision att den lyckas få till en bild som håller mycket höga mått oavsett om det är en digital eller analog anslutning som används. Tack vare utmärkt videouppskalning som gör ett bra jobb med skärpa, findetaljering och som eliminerar flimmer så produceras ett resultat som gör sig mycket väl även på stora bildytor. Den höga kontrasten gör att bilden får en övertygande 3d-känsla. Med blu-ray så kan det behövas smärre inställningar för att få till ett optimalt resultat vad gäller färger, när dessa väl är gjorda blir resultatet inget annat än fantastiskt. Den höga kontrasten och den utmärkta skärpan sammanverkar till att få fram massvis med detalj och ger bilden ett trovärdigt djup. Förträffligt 24p-läge gör att rörelseartefakter elimineras totalt och upplevelsen blir maximal. Det som drar ned betyg något är enligt testarna att färgerna inte är prick på direkt ur kartongen, samt att osd-menyn och förarbetet kunde ha varit bättre.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2009

Cnet

"A stunning performer for the money"

Även om detta är en något stor projektor så menar Cnet att den ändå är förvånansvärt enkel att installera. Detta tack vare utmärkta osd-menyer och den motoriserade optiken. Att det dessutom finns ordentligt med förinställda bildinställningar jämsides med ett helmanuellt läge med många inställningar uppskattas. Det absolut bästa är bildkvaliteten. Det som främst imponerar är den höga kontrasten som ser till att mörka områden blir fria från grådimmighet och som gör att skuggdetaljer kommer fram ordentligt ända ut i hörnen samtidigt som den också ger ett trovärdigt djup till bilden. Skärpan är en stor styrka och detaljåtergivningen som framhävs med hd utan störande kornighet eller bildbrus är enligt testaren förbluffande. Färgpaletten är omfattande och bilden blir mycket naturlig. Att det dessutom finns en hel del ljusstyrka under skalet och att enheten är mycket tystlåten ger ytterligare plus i kanten. På minussidan så nämner testaren avsaknad av både pc-ingång som en 12v trigger. Dessutom så kunde färginställningarna vara än mer omfattande och ljusstyrkan ytterligare ett snäpp högre. Det senare med tanke på att det finns konkurrenter i samma prisklass som är snäppet bättre. Men även om dessa funktioner saknas så är prestationen ändå beundransvärd med tanke på priset, avslutar Cnet.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Trusted reviews

"Jaw-dropping amounts of sharpness and fine detailing"

Trusted reviews uppskattar projektionstekniken som JVC DLA-HD350 använder sig av. Detta då den kan producera höga kontraster och djupa svärtor utan att behöva en dynamisk iris vilket innebär att ljusstyrkan inte behöver reduceras vid återgivningen. Filmer får en avgrundsdjup mörk svärta, fri från gråaktigheter och brus samt en utmärkt skuggdetaljering som resulterar i ett djup och en realism som tidigare inte funnits i den här prisklassen. Testaren skriver uttryckligen att ingen lcd- eller sxrd-projektor på marknaden idag lyckas kombinera ljusstyrka och kontrast lika bra som just JVC DLA-HD350. Det bästa av allt är dessutom att artefakter i form av rörelseoskärpa, regnbågseffekter, brus eller synbara pixelstrukturer inte förekommer överhuvudtaget. Intrycket förstärks bara ytterligare av att projektorn dessutom levererar både skärpa och fina detaljer av absolut toppklass vilket ger en ovanlig klarhet i bilden. Ljusstyrkan bedöms vara tillräcklig för att lysa upp en 110 tums skärm samtidigt som färgerna blir intensiva och levande utan att verka överdrivna. Den enda delen som kan behöva förbättras något är färgåtergivningen då färger ibland kan få ett rödstick i sig. Anslutningsmässigt så är projektorn något dåligt utrustad och även här så saknar testaren 12v trigger såväl som pc-ingång. Men inställningsmöjligheterna är enorma och prestationen är trots färgerna ändå så pass bra att detta inte kan beskrivas som något annat än ett rent fynd, skriver Trusted reviews.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Hdtv expert

"One heckuva home theater projector"

Hdtv expert skriver att JVC DLA-HD350 är en riktigt snygg projektor som också är flexibel tack vare den motoriserade optiken. Anslutningsmässigt anses enheten vara sparsamt utrustad. Fjärrkontrollen uppges vara väldisponerad med god separation mellan de olika knapparna och ofta använda funktioner har lyfts fram lite extra. Testaren berömmer projektorn för de många inställningarna även om djupare gammakorrektion och mer avancerad färgkorrektion efterfrågas. Systemet som används nu anses vara tillkrånglat och inte riktigt precist, vilket gör att inställningsförfarandet tar onödigt lång tid. Det dynamiska omfånget, färggraderingar och återgivning av hudtoner får beröm. Testaren är också övertygad av hur projektorn hanterar sd-video. Standardsignaler skalas upp och linjedubblas utan att varken flimmer, jidder eller störande brus blir ett störande moment. Bilden hos JVC DLA-HD350 uppfyller enligt Hdtv expert alla de kriterier som krävs för att återge blu-ray och annan hd med dess fulla potential och för pengarna så anses det helt enkelt vara en rätt och slätt suverän projektor.

Källa: www.hdtvexpert.com (US)

Cirkapris: 42000 kronor

Produktfakta:

JVC DLA-HD350
Typ: Lcos
Upplösning: 1920x1080 pixlar
Kontrast: 30000:1
Ljusstyrka: 1000 lumen
Ljudnivå: 19 decibel vid normalläge
Anslutningar: 2xhdmi, komponent, komposit, s-video, rs232c
Övrigt: 2x zoom, fokusering och lens-shift (H:+/- 34% V:+/-80%) är alla motoriserade
Mått: 365x167x478 mm
Vikt: 11,0 kg

Tillverkare: JVC