Sök
Infocus X2

Infocus X2

För hem och kontor

2004-10-18

Testarna anser att projektorns bild är bra, även om texten ibland blir något suddig. En testare påpekar att projektorn knappast är till för de allra största dukarna.
Testkälla Kommentar
Audio "Konkurrenzloses Bildniveau"
Asia One "Easy-to-use all-rounder"
Mikrodatorn "En ganska otymplig projektor"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att projektorn har bra bildkvalitet, även om en testare tycker att text kunde ha framkommit skarpare. Omdömet om ljudnivån skiljer sig åt mellan testarna. När en tycker att ljudnivån är riktigt hög tycker en annan att projektorn är tystare än de flesta av konkurrenterna. Även åsikterna om fjärrkontrollen är delade, allt från ”bra” till ”ful och klumpig”.

Audio

"Konkurrenzloses Bildniveau"

x2bAudio testar Infocus X2 och Hitachi PJ-LC 5. Testsegrare blir Infocus X2 som anses vara en klass bättre. Den har hög kontrast och bra färgåtergivning. Dessutom är det ett stort plus att man knappast kan skönja pixelstrukturen i bilden. Bildkvaliteten saknar i stort sett konkurrens i sin prisklass. Dock kan en del personer uppfatta regnbågseffekten som lite störande. Projektorn har en brännvidd som kräver att avståndet till duken är minst två meter, något som gör att man bör placera projektorn över eller bakom åskådarna.

Källa: Audio, aug 2004
Till It Asia's startsida
Mikrodatorn nr 10 2004

Asia One

"Easy-to-use all-rounder"

Asia One menar att det här är en projektor som funkar för såväl presentationer som för filmvisningar. Den är enkel att installera och det tar 15 sekunder att få projektorn startklar och en minut att stänga av, något som tilltalar Asia One. Den blir inte heller speciellt varm vilket innebär att fläktarna inte behöver låta lika mycket som hos många konkurrenter. Projektorn är inte gjord för alltför stor duk, men man får en bild på 1,6 meter på bara 2,5 meters avstånd. Något testaren saknar är komponentvideoingång med progressive scan. Fjärrkontrollen är OK men saknar bakgrundsbelysning. Färgåtergivningen är också bra men text återges inte så skarpt.

Mikrodatorn

"En ganska otymplig projektor"

Mikrodatorn tittar på 18 projektorer i ett jämförande test. Testvinnare blir Ask Proxima C160 och till budgetval utses Hitachi CP-S210WF. Infocus X2 hamnar på delad tiondeplats. Den är en av testets största och tyngsta projektorer. Ljudnivån anses hög. Fjärrkontrollen är ful och klumpig. Projektorn saknar strömbrytare vilket innebär att man måste använda fjärrkontrollen för att slå av eller på den. Ljusstyrkan är däremot hög och projektorn är en av de bästa när det gäller gråskalor. Testaren är imponerad över att det med tanke på priset finns DVI-ingång. En skärm kan dessutom kopplas direkt till projektorn, vilket gör att presentatören inte behöver stå med ryggen mot sina åhörare. Testaren anser att bildkvaliteten är helt utan störningar.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Infocus X2 är en DLP-projektor som väger 3,1 kilo och har måtten 249(B)x106(H)x327(D) mm. Upplösningen ligger på 800x600 pixlar och bildformaten som hanteras är 4:3 och 16:9. Ljusstyrkan är angiven till 1600 Ansi lumen (standard) medan den i tyst läge är angiven till 1100 Lumen. Kontrasten är 2000:1. Lampan ligger på 200W med brinntid på 4000 timmar. Vidare är projektorn utrustad med kensingtonlås och Digital Keystonekorrigering på +/- 20 grader. Anslutningar som finns är bl.a. VGA, DVI, S-video och kompositvideo.

Modell: Infocus X2