Sök
Infocus Screenplay 5000

Infocus Screenplay 5000

Ljusstark

2005-11-22

Infocus Screenplay 5000 är en lcd-projektor med en maximal upplösning på 1280x720 pixlar, visserligen komprimerat. Ljusstark, vilket sänker kraven på mörkläggning, svärtan blir dock lidande.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 ”Helt ok projektor”
Video 70/100 ”Der bessern Schärfe”
Din side - “Rimelig og solid hjemmekinoprojektor”
Network World 4/5 ”The ScreenPlay 5000 was impressive”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att projektorn ger en varm och mycket stadig bild och ljudnivån är bland de lägre i klassen. Bildkvaliteten och färgåtergivningen är hög och imponerande. Bedömningar gällande ljusstyrkan går isär. Ljusstyrkan gör att man ej behöver mörklägga helt. Dessvärre krävs en mörkare duk för att bibehålla en djup svärta. En testare anmärker på att en hdmi/dvi-adapter inte medföljer. Lampans korta brinntid har också kritiserats. Testarna anser att projektorn är användarvänlig och likaså lätthanterlig gällande både montering och installation.

M3

”Helt ok projektor”

Infocus Screenplay 5000 framM3 har testat sju projektorer av den senaste generationen. Testarens fokus har legat på hemmabioanvändning och den för det ändamålet viktiga kontrasten och svärtan. Testvinnare blev Optoma Themescene H30 som fick omdömet bästa produkt och gav testets klart bästa bild. Optoman har endast upplösningen 480p men det är enligt testaren fullt tillräckligt i dagsläget. Om 720p är ett absolut krav rekommenderas istället Panasonic AE700 även om den inte levererar samma tryck i bilden. Toshiba MT200 var testets billigaste projektor och visade sig vara bland testets tre bästa. Testaren fann det inte svårt att utnämna den till bästa köp. Infocus Screenplay 5000 ansågs av testaren vara ”en helt ok” projektor. Den ger en varm och mycket stadig bild. Ljudnivån är bland de lägre i testet. Ljusstyrkan gör att projektorn nog passar bra i ljusa miljöer, men ljusstyrkan ligger dock projektorn i fatet. Testaren menar att endast en mörkare duk kan kompensera för avsaknaden av svärta och kontrast.

Källa: M3, nr 6 2005

Video

”Der bessern Schärfe”

Video har testat och jämfört BenQ PE7700 dlp-projektor med Infocus Screenplay 5000. BenQs teknik bygger på det Texas Instrument tillverkade chipset som reflekterar ljuset från en 250 W lampa. Videos testare noterar dock regnbågseffekt från PE7700. Den största nackdelen med lcd-projektorn är att ljuset blir svårt att blockera i mörka bilder. Det är i tekniken projektorerna skiljer sig åt, i övrigt är de ganska lika. Båda har manuell zoom och snabbt och enkelt kan man justera bildens storlek andra inställningar. Båda lämpar sig för bords- eller takmontage. Gällande anslutningar sticker BenQ ut med sin hdmi. Infocus hade den skarpaste hdtv-bilden men gällande kontrast och svärta var BenQ den starkare kandidaten. BenQ blev också testvinnare med 78 poäng av 100.

Källa: Video, nr 11 2005

Din side

“Rimelig og solid hjemmekinoprojektor”

Infocus Screenplay 5000 bakDin side rekommenderar Infocus Screenplay 5000 om du söker en solid hemmabioprojektor till ett rimligt pris. De anser att du får mycket projektor för pengarna. Projektorn är användarvänlig och lätthanterlig gällande både montering och installation. Skarphet och färger upplevde testaren som mycket bra både på högupplöst material och på DVD via scartkabel. Vanligtvis krävs det ett mycket mörkt rum för att ordentligt kunna avnjuta film från en projektor, så var dock ej fallet med denna projektor. Med en bra duk tycker testaren att bildkvaliteten helt klart kan stå sig mot tämligen dyra plasma- och lcd-tv. Det låga fläktljudet anser testaren vara ett stort plus. Den största nackdelen testaren upplever är lampans korta brinntid.

Källa: Till Din Side

Network World

”The ScreenPlay 5000 was impressive”

Network World upplever att upplösningen är bland de bästa som setts hos en projektor. Med högupplöst grundmaterial blir detaljnivån otroligt hög. Inte bara bilden är kristallklar utan färgåtergivningen upplevs som fantastisk. Detta innebär att du inte behöver ha ett helt mörklagt rum för att kunna njuta av en film. Testaren är mycket imponerad av projektorn inte bara i jämförelse med TV utan även med andra projektorer. De anser den vara användarvänlig och fungera lika bra för kontorets presentationer som för hemmets film och tv-spel.

Källa: Till Network World

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Infocus Screenplay 5000 är en lcd-projektor med en maximal upplösning på 1280x720 pixlar. Ljusstyrka på 1100 ansi och kontrastförhållandet är 1200:1. Minsta avstånd till duken är ca 1,5 m och största avstånd är ca 10 meter vilket ger en maximal bild på omkring 6,8 m. Den har 24 bitars färgstöd. Lampan är en UHP 150 Watt och har en brinntid på ca 2000 timmar. Ingångar som finns är bl.a. rgb, s-video, kompositvideo och komponentvideo. DVI med HDCP. Måtten är 294(b)x260(d)x103(h) mm och projektorn väger 3,4 kg.

Modell: Infocus Screenplay 5000