Sök
InFocus Screenplay 4805

InFocus Screenplay 4805

En riktig höjdare

2004-10-05

Infocus SP 4805 imponerar verkligen på testarna när det gäller att se på film. Med fantastiska färger, god kontrast och bra ljusstyrka erhåller projektorn höga betyg. Allt detta till ett lågt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 94/100 ”Vekke ha-begjaeret blant entusiaster”
AudioEnz “Presented a wonderful picture”
Home Theater “Bravo Infocus”
IT Avisen 5/6 ”En glimrende projektor”

Vad tycker testarna?

Med vackra färger, hög kontrast och många anslutningsmöjligheter imponerar projektorn på testarna. Dessutom får man väldigt mycket prestanda för pengarna. Det enda som en testare tycker är negativt är att projektorn låter en hel del vid användning. I övrigt lovordas projektorn.

DVD & Hjemmekino

”Vekke ha-begjaeret blant entusiaster”

Enligt DVD & Hjemmekino passar Infocus 4805 alldeles utmärkt till hemmabion. Upplösningen kan kännas lågt när man läser specifikationen men av detta märks inget när man väl använder projektorn. Dessutom presterar SP 4805 mycket bättre på de flesta områden i jämförelse med föregångaren. Detta märks inte minst när det gäller kontrast och färger. Färgåtergivningen imponerar mycket på testaren. Det är lätt att njuta av filmerna med denna projektor. En rad bra anslutningsmöjligheter gör inte det hela direkt sämre. En ny mästare i ekonomiklassen anser DVD & Hjemmekino.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 5 2004
Till Audio Enz'z startsida
Till Home Theater's startsida
Till IT Avisen's startsida

AudioEnz

“Presented a wonderful picture”

AudioEnz menar att projektorn är ämnad för hemmabion. Att installera går enkelt och flexibiliteten är stor vad gäller avstånd till bilden. Anslutningsmöjligheterna är goda och man berömmer framför allt tillgången till DVI. Man uppskattar också alla olika bildinställningar. Styrkorna med bilden är att den är så klar och skarp med bra svärta och djup. Färgerna och detaljåtergivningen är riktigt bra även i svårare scener. Den enda nackdelen med projektorn är att bildkvaliteten blir klart sämre när man gör bilden alltför stor. Projektorn rekommenderas.

Home Theater

“Bravo Infocus”

Home Theater säger att projektorn har ett lågt pris och passar bra för budgetmedvetna hemmabioentusiaster. Designen är praktisk och detsamma gäller den förträffliga fjärrkontrollen. Prestandan hos projektorn är strålande och bilden känns väldigt naturlig. Efter installation behöver man inte göra mer än att njuta menar Home Theater, inställningarna som redan finns är i stort sett perfekta. Svärtan är god och även vita färger återges mycket bra. Även ljusstyrkan imponerar och projektorn klarar av även svåra ljusa utomhusscener. Rörelser är utan några som helst eftersläpningar. Djupet i filmerna blir mycket bra. Något som man nämner speciellt är färgerna när man tittar på tecknad film som anses vara strålande. Fantastiskt bra projektor för hemmabion.

IT Avisen

”En glimrende projektor”

IT Avisen imponeras av projektorn framför allt för dess låga pris, höga kontrast och fina färger. Bildkvaliteten man får för pengarna är enormt bra. Nackdelarna är att objektivet inte är så flexibel som man skulle kunna önska när det gäller zoommöjligheter och finjusteringar. Men i övrigt är det främst positiva kommentarer om projektorn som främst är avsedd för spel och att titta på film. Kvaliteten är lika bra som på många dyrare modeller. Det mesta är dessutom bra redan direkt efter installation, inte mycket extra justeringar är nödvändiga. Bilden blir klar och fin oavsett om man kopplar projektorn till DVDn eller till datorn. Mindre bra är att projektorn låter en hel del vid användning.

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: InFocus Screenplay 4805 är en DLP-projektor med en kontrast på 2200:1 och är uppföljare till InFocus 4800. Ljusstyrkan är på 750 ANSI Lumens. Har en panel med en upplösning på 858x480 bildpunkter och ett bildförhållande på 16:9. Anslutningar som finns är bl.a. komponentvideo, S-video, kompositvideo, USB och DVI. Har en lampa på 160 Watt som beräknas hålla 4000 timmar. Projektorn går att takmontera. Digital keystonekorrigering på +/- 20 grader vertikalt. Fokus och zoom går att ställa in manuellt. Det går även att ställa in ljusstyrka och det finns olika inställningar för film, naturlig bild liksom datorbild. Vikten är 3,5 kilo och måtten 106(B)x249(L)x327(H) mm. Fjärrkontroll medföljer.

Modell: InFocus Screenplay 4805