Sök
Infocus LP650

Infocus LP650

Bright Light

2003-07-18

Ljusstark DLP-projektor med många ingångar. Testarna tycker att LP650 är en praktisk och kompetent projektor, framför allt för kontorsanvändning. Bilden är detaljrik och klar.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 4/5 "Very good all-rounder"
Zdnet UK 7,8/10 "Versatility doesn't come cheap"
AV Video 2/5 "Too many rough edges"

Vad tycker testarna?

Infocus LP650 är en kompetent produkt som tack vare sina många ingångar hanterar ett flertal bildkällor. Lampan är ljusstark och har dimmerfunktion som underlättar projicering i mörka rum. För presentationer ger den bra bildkvalitet med god detaljåtergivning. När det gäller filmvisning går åsikterna isär. En testare tycker att LP650 skulle fungera bra till hemmabioanläggning, medan en annan menar att det är här projektorn har sin akilleshäl

Home Cinema Choice

"Very good all-rounder"

Home Cinema Choice tror att Infocus LP650 tillverkats för kontorsanvändaren, men tycker att den ändå har hemmabiopotential. Projektorn har en väldesignad och användarvänlig kontrollpanel som bidrar till att projektorn är lätt att starta upp. Bildåtergivningen är klar och ljusstark med bra detaljåtergivning. Då ljusstyrkan är ovanligt hög är det praktiskt att projektorn kan dimmas i ett mörkt rum. Jämförd med en CRT-projektor imponerar dock inte den dynamiska spännvidden. Sammanfattningsvis tycker testaren att Infocus LP650 är en bra allt-i-allo projektor.

Källa: Home cinema Choice, nr nov/dec 2002
Till ZDNets hemsida
Till AV Videos hemsida

Zdnet UK

"Versatility doesn't come cheap"

Zdnet England kallar specifikationerna "hyggliga men inte överraskande". Projektorn ligger inte i framkanten men är ljusstark och tystlåten. Den projicerade bilden är skarp och utan bildbrus. Zoomen är bättre än vanligt. Infocus LP650 är en relativt tung projektor men den har ett bra handtag. Zdnet uppskattar att produkten kan kopplas in på nätverket. Tack vare de många ingångarna är det möjligt att köra projektorn med många olika bildkällor. LP650 är en bra all- round-projektor med bra ljusstyrka, kontrast och funktioner. Den är lätthanterlig, men inte särskilt billig.

AV Video

"Too many rough edges"

AV Videos får intryck av att Infocus LP650 är en kompetent produkt med bra formgivning. Ordentligt med ljusstyrka är en fördel om man tänkt använda projektorn till presentationer. Filmvisning hanteras däremot mindre bra. Irriterande defekter, mesig gråskala och onaturliga hudfärger gör bilden obehaglig. Det tog en halvtimme att värma upp projektorn och med temperaturförändringen var det nödvändigt att justera skärpan som förändrades med värmen. Störande är också att justering av zoom och skärpa enbart kan göras manuellt, trots att den är utrustad med Ethernet. Fjärrkontrollen är enkel och effektiv. LP650 har allt man kan önska men faller på dålig videokvalitet och besvärlig hantering. Med det höga priset vill testaren därför inte rekommendera denna projektor.

Cirkapris: 40000 kronor

Produktfakta: Projektor med DLP-teknik och bildförhållandet 4:3, kontrastförhållandet 800:1. Datakompabilitet SXGA, XGA, SVGGA, VGA, Mac och 1080i/720p HDTV. LP650 klarar NTSC, PAL, SECAM, EDTV samt HDTV. Bildstorleken kan justeras mellan 0,7 m till 6,7 m diagonalt. 250 Watts UHP lampa som ger 2500 Ansi lumen och upp till 2000 timmars brinntid. Ingångar för M1-D/A, VESA, S- video, RCA, komponent, RS-232, NIC, USB, DVI och HD-15 samt Ethernet. Upplösningen är 1024x768 dpi. Zoom finns. Fjärrkontroll med laserpekare och musfunktion. Mått 230x89x330 mm. Vikt 3,4 kg.

Modell: Infocus LP650