Sök
Infocus LP530

Infocus LP530

Ljus- och ljudstark

2002-03-07

DLP-teknik och en upplösning på 1024x768 bildpunkter till både datapresentationer och film erbjuder LP530. Beröm för ljusstyrka, design och bildkvalitet med överlag fina betyg i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 75/100 "Ger en mycket stabil och behaglig bild"
What Laptop and Handheld PC 4/5 "Offers a powerful presentation solution"
Vnunet 5/5 "Looks to be and exciting proposition"
PC Magazine 5/5 "An attractive choice"
EyeFi 90/100 "Tiltalende og kompakt innpakning"
PC Pro 5/6 "A well-rounded feature set"

Vad tycker testarna?

Testarna är främst ense om att bildkvaliteten hos Infocus LP530 är något utöver det vanliga, liksom ljusstyrkan. Ett par av testarna kommenterar designen. Källorna är dock oense om huruvida ljudnivån är störande eller inte. Tillgången till sparläge är också något som poängteras liksom att priset är konkurrenskraftigt. Ett par av testarna nämner Faroudja-tekniken som en fördel.

Mikrodatorn

"Ger en mycket stabil och behaglig bild"

Mikrodatorn testar även Ask M3, Epson EMP 703, Hitachi CP-X270, NEC LT155, Philips Ugo X-lite, Plus U3-1100Z, Sanyo PLC-XW15, Sharp PGC20X och Sony VPL-CX2. Bäst i test blev Ask M3, bästa budgetval Philips Ugo X-lite. Mikrodatorn tycker att Infocus LP530 är en stilfullt formgiven projektor och att ljudnivån hos produkten är behaglig till en början men sedan tilltar ljudstyrkan betydligt. Samtidigt är Mikrodatorn imponerade av ljusstyrkan och tillgången till snåldrift. Negativt är att den är utrymmeskrävande och dyr men bilden är stabil och behaglig.

Källa: Mikrodatorn nr 15, 2001
What Laptop and Handheld PC, feb 2001
Till Vnunets hemsida
Till PC Magazines hemsida
EyeFi nr 1, 2002
Till PC Pros hemsida

What Laptop and Handheld PC

"Offers a powerful presentation solution"

What Laptop and Handheld PC är imponerade av ljusstyrkan hos Infocus LP530 och tycker att bilderna blir mycket fina och skarpa. Testaren menar att det är lite missvisande att projektorn räknas som bärbar då den är tung och svår att bära. Anslutningarna får beröm liksom sparläget som också drar ner på ljudnivån, då denna annars är mycket hög. Produkten kanske är lite dyr för hemmabio, men den passar utmärkt för ett företag som behöver en projektor, summerar What Laptop.

Vnunet

"Looks to be and exciting proposition"

Vnunet berömmer Infocus LP530 för att man använder Faroudja-tekniken och tycker i allmänhet att projektorn är superb både för företag och för hemmabio. Testaren är imponerad av ljusstyrkan och produktens design. Högtalarna anses vara OK men inte mer och det är lätt att installera projektorn. Bildkvaliteten anses vara superb liksom kontraster och färger. Testaren störs inte av ljudnivån utan menar att projektorn klarar av de flesta situationer.

PC Magazine

"An attractive choice"

PC Magazine kommenterar ljusstyrkan och det konkurrenskraftiga priset som det mest positiva. Funktionerna och prestandan hos Infocus LP530 får klart godkänt. Bilderna är ”fantastiska” och det finns inga nämnvärda defekter. Även högtalarna får godkänt och PC Magazine berömmer tillgången till Faroudja-teknik även om det är svårt att säga hur mycket denna påverkar kvaliteten. Ett mycket attraktivt val, anser Pc Magazine sammantaget.

EyeFi

"Tiltalende og kompakt innpakning"

EyeFi menar att Infocus LP530 främst passar professionella användare som behöver en bra projektor. Modellen är kompakt konstruerad och lätt att bära. Tillgången till DVI får beröm, liksom Faroudja-tekniken. Testaren tycker att Infocus kombinerat många bra funktioner med bra upplösning och väldigt god bildbehandling i en tilltalande projektor. EyeFi testade även Yamaha DPX-1 som erhöll 96 av 100 och Sanyo PLV-60 som fick 87 av 100.

PC Pro

"A well-rounded feature set"

PC Pro tycker att Infocus LP530 är en fantastisk projektor men man saknar en bättre och starkare zoom. Faroudja får även här beröm, liksom ljusstyrkan i bilden och DVI är den anslutning som ger bäst videobilder i en kvalitet som man sällan finner. Även när det gäller datapresentationer har PC Pro mycket gott att säga och berömmer färger och skärpa, även om det kan vara lite ojämn ljusstyrka i hörnen. Annars en superb bild och många anslutningar. Dock önskar testaren att det fanns ett ”media card slot”. Priset anses vara överkomligt.

Cirkapris: 56000 kronor

Produktfakta: Infocus LP530 är en projektor som använder tekniken DLP (Digital Light Processing) med en maximal upplösning på 1024x768 bildpunkter eller XGA. Projektorn har 2000 Ansi Lumen i ljusstyrka med ett sparläge på 1600 Lumen som gör att projektorlampan räcker längre. Projektorn har en rad anslutningar däribland DVI, VGA, S- och kompositvideo samt USB, och kan visa både datapresentationer och film med Faroudja-teknik. Det finns inbyggda högtalare men det går inte att direkt koppla in ett externt ljudsystem. Projektorn är 260x85x280 mm stor och väger 2,6 kg.

Modell: Infocus LP530