Sök
Infocus LP120

Infocus LP120

Liten, lätt och bärbar

2004-03-05

Testarna är överens om att projektorns främsta fördel är dess storlek och vikt som endast ligger på 0,9 kilo.
Testkälla Betyg Kommentar
Projector Central 7/10 “Smallest projector on the market”
What Laptop & Handheld PC 8/10 “Offers maximum performance”
Mikrodatorn 7/10 “För dig på resande fot”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att projektorn i första hand är till för den som ska ut och resa och behöver ha med sig en projektor. Däremot är testarna oense om den är bra för filmvisning. Designen får beröm från flera håll, liksom anslutningsmöjligheterna. Man anser att man får mycket prestanda trots projektorns nätta storlek. Bildkvaliteten får godkänt även om ett par testare tycker att färgerna kunde vara bättre. Användarvänligheten anses vara stor även om någon testare önskade mer inställningsmöjligheter.

Projector Central

“Smallest projector on the market”

Projector Central tycker att projektorn är förvånansvärt liten, välbyggd och lätt att använda. Designen är snygg och projektorn är definitivt lätt att ta med sig. Projektorn kommer att imponera på användarna både genom sin teknologi, prestanda samt bildkvaliteten. Ljusstyrkan är dock lägre än vad tillverkaren uppger. Text och grafik framkommer riktigt bra. Vid videovisning är bilden väldigt skarp och fin, även om färgerna kan kännas lite livlösa. Ljudet är bra med tanke på projektorns storlek. Kontrollerna är välplacerade och lätta att förstå. Priset är riktigt konkurrenskraftigt. Projector Central testar även Philips bCool XG1 och Mitsubishi XD50U och placerar Infocus betygsmässigt på tredje plats.

Källa: Till Projector Centrals hemsida
What Laptop & Handheld PC, nr 56 feb 2004.
Mikrodatorn, nr 2 2004.

What Laptop & Handheld PC

“Offers maximum performance”

lp120-small

What Laptop & Handheld PC anser att den största fördelen med LP120 är dess design, storlek och vikt. Projektorn är lätt att bära med sig, även om kablar och dylikt tar en viss plats. Ljusstyrkan och kontrasten gör att projektorn kan användas i de flesta miljöer och passar de flesta ändamål. Även DVD-filmer framkommer väldigt snyggt. Mycket bra att projektorns ljudnivå är så pass låg vid användning. Anslutningsmöjligheterna är strålande för att vara på en så liten projektor. Några nackdelar finns ändå hos produkten, bland annat känns fjärrkontrollen alltför grundläggande med få inställningsmöjligheter vilket även gäller menysystemet. Men det är små anmärkningar där testaren i övrigt är mycket nöjd. What Laptop & Handheld PC testar även Acer PD321, HP sb21, Toshiba TDP-P6 och Viewsonic PJ250 där Toshiba får Guld och HP Silverutmärkelse.

Mikrodatorn

“För dig på resande fot”

Enligt Mikrodatorn är Infocus LP120 främst en kompakt projektor som är det ultimata för den som vill ha med en projektor på resan. Man imponeras av att allt man behöver finns hos produkten, trots den minimala storleken. Prestandan finns där, liksom anslutningsmöjligheter. En svaghet hos projektorn är att ljusstyrkan gör att den inte passar för större ytor. Färgerna kunde också vara bättre. Projektorn är bäst för presentationer och känns mindre lämpad för film. Projektorn är tyst vid användning men blir ganska varm. Den manuella fokusen känns lite otymplig och instabil.

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Infocus LP120 är en portabel DLP-projektor som väger 0,9 kilo och har en ljusstyrka på 1000 ANSI Lumen. Bildförhållandet är 4:3 och kontrasten uppges till 2000:1. Kompatibel för SXGA, XGA, SVGA och VGA. Rekommenderad upplösning i XGA är 1024x768 bildpunkter. Lampan har en styrka på 120 W och håller ungefär 2000 timmar. Projiceringsavståndet som rekommenderas är mellan 1,5 upp till 5 meter. Det finns en optisk zoom liksom möjlighet till manuell fokus. Videokompabilitet för NTSC, PAL och SECAM. Projektorn har en interaktiv skärm som visar projektorns status. Digital keystone-korrigering finns. Fjärrkontroll via USB-anslutning. DVI, RCA och S-video anslutningar finns. 1 W högtalare finns inbyggda. Vikt 0,9 kg och mått 52(H)x94(L)x25(B) mm.

Modell: Infocus LP120