Sök
Infocus IN83

Infocus IN83

Storebror är störst

2008-10-28

Infocus IN83 har med DarkChip 4 en bildkvalitet som imponerar, men detta reflekteras också i en ganska saftig prislapp. Bra men dyr, så flera testare tipsar istället om föregångaren IN82.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "It had to raise the barrier, and it has - superbly"
M3 7/10 "Skön men dyr"
Home cinema choice 4/5 "An outstanding performer"
Cnet 7,3/10 "Delivering smooth, rich pictures"
Projector central - "This performance comes with a price"

Vad tycker testarna?

Testarna kan inte mycket annat än att imponeras av bildkvaliteten hos IN83, samt att specifikationerna vässats en hel del sedan föregångaren IN82. Den största förändringen till IN83 är nya DarkChip 4. Det råder lite delade meningar om projektorn gör sitt jobb eller inte. Vissa imponeras fullt ut, medan andra har synpunkter på anslutningar, flexibilitet och prisvärde. Det finns viss konkurrens på marknaden, kanske främst från IN82.

What hifi

"It had to raise the barrier, and it has - superbly"

What hifi anser att Infocus skött sig ohyggligt bra på projektormarknaden och lämnat lite utrymme åt sina konkurrenter. Utseendet på projektorn är klassiskt Infocusmässig, likaså fjärrkontrollen och de smidiga menyerna. Insidan har dock fått lite justeringar, som DarkChip 4 från Texas instruments och ökad ljusstyrka. Testaren anser att projektorn bländar en med sin detaljrikedom, fina rörelseåtergivning, kontrast, svärta och färger.

Källa: What hifi (GB) juni 2008

M3

"Skön men dyr"

M3 tycker att Infocus levererar en mäktig maskin med otrolig skärpa. Specifikationerna är snäppet bättre än föregångaren och IN83 ser också ut på ungefär samma sätt, men är större. Ljusstyrkan anses vara otroligt bra men gör också att det är lite svårt att få till gråskalan. Detaljåtergivningen blir alltså lite lidande, men efter lite justeringar rättar det till sig. Gällande färger är den utmärkt utan justering men det finns många funktioner att pyssla med om man känner för det. Menyerna anses vara lättförstådda och en bra funktion är att den känner av om projektorn är takmonterad eller inte och vrider bilden därefter. Testaren rekommenderar att man även kollar in modellen IN82.

Källa: http://m3.idg.se (SE)

Home cinema choice

"An outstanding performer"

Testaren från Home cinema choice har väntat länge på den första projektorn med DarkChip 4, som bland annat levererar kontrast som är 30 procent högre än tidigare. Utseendemässigt är projektorn ganska ordinär och liknar sina föregångare. Bilden anses vara svår att ställa in. Anslutningarna och funktionsmässighet får beröm. Bildkvaliteten är också imponerande med fin svärta, snygga detaljer men det är den naturliga färgåtergivningen som imponerar mest. Hd-bilden är så bra att testaren undrar hur projektorn kan vara så billig.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 161

Cnet

"Delivering smooth, rich pictures"

Cnet konstaterar att det största som skiljer IN83 från IN82 är DarkChip 4. Utseendet påminner lite om ET:s ansikte för de nostalgiska fansen. Det är dock riktigt synd att man tagit bort linsskyddet på denna modell då damm ansamlas väldigt lätt. Fjärrkontrollen är riktigt bra med liten inbyggd ficklampa i biomörkret. Anslutningsmöjligheterna är goda, men det finns också vissa mindre imponerande saker - som en blygsam 1,2x optisk zoom. Bilden är utmärkt ur i princip alla aspekter, men testaren funderar på om IN82 ändå är ett bättre alternativ.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Projector central

"This performance comes with a price"

Projector central finner att IN83 har en otrolig hög nivå gällande svärta, färger, kontrast och ljusstyrka. Den är definitivt en kapabel projektor med många möjligheter. Men det finns en del mindre bra punkter som gör att man ifrågasätter det höga priset. Begränsade anslutningsmöjligheter och dålig flexibilitet gällande placering är två exempel. Här finns modeller med betydligt mer värde för pengarna. Med det sagt, prioriterar man bildkvalitet är IN83 ett säkert kort.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Cirkapris: 40000 kronor

Produktfakta: Infocus IN83 är en dlp-projektor med full hd-upplösning. Ljusstyrkan är 1600 ansi lumen och kontrasten är 15000:1. Ljudnivån från projektorn är angiven till 30 decibel. Livslängden på lampan är 2500 timmar i ekoläge. Bland anslutningarna finns bland annat dvi och vga (båda via m1-kontakt), hdmi, komponent samt s-video. Projektionsavståndet är mellan 1,5 till 10 meter och bilden kan varieras mellan 0,93- 5,16 meter. Projektorn väger 6,4 kg och har måtten 148x432x41 mm.

Tillverkare: Infocus