Sök
Infocus In82

Infocus In82

Bra bildkälla rekommenderas

2008-01-25

Infocus IN82 är en full hd-projektor med god optik och imponerande ljusstyrka. Det rekommenderas dock att man låter en proffskalibrerare ta sig an projektorn för att få ut maximal bild.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio 7/10 "Mäktig bild"
Hjemmekino 5/6 "Utseendemessig lekker projektor"
Projector central 4/5 "IN82 is overall a solid projector"
Cnet - "One-eyed robotic look that doesn't work for some of us"
Ultimate av - "Terrific projector"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att IN82 erbjuder ljusstark bild med god skärpa och kontrast. En riktigt bra bildkälla rekommenderas. Till skillnad från tidigare Infocus-modeller så är linsen placerad på motsatt sida, vilket kan ställa till det för dem som vill uppgradera sina projektorer. Trots detta tycker testarna att detta är en riktigt bra projektor. En kalibrering rekommenderas dock.

Hemmabio

"Mäktig bild"

Hemmabio tycker att IN82 är en ljusstark projektor som erbjuder ordentligt med kraft. Detta resulterar i att bilden får rejält bra med kontrast och tillsammans med den goda optiken så blir det mycket skarpt och tydligt. Testarna tycker att bilden blir bäst när projektorn kopplas till en riktigt bra högupplöst bildkälla. Nackdelarna är att den är något svårplacerad.

Källa: Hemmabio (SE) nr 12 2007

Hjemmekino

"Utseendemessig lekker projektor"

Hjemmekino uppskattar att man till skillnad från tidigare modeller har större möjligheter att reglera ljusstyrkan. Testarna tycker att det är lite underligt att optiken är placerad på motsatt ställe till skillnad jämfört med tidigare modeller. Detta gör det lite krångligt för de som vill uppgradera sin äldre Infocus. Det kan helt enkelt innebära att användarna får flytta på sina fästen. Projektorn kan däremot justeras för perfekt integrering i de flesta hemmabiomiljöer vilket ger ett plus i kanten.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2007

Projector central

"IN82 is overall a solid projector"

Projector central tycker att InFocus har gjort en rejäl och bra projektor, trots det faktum att priset är lite högre jämfört med liknande projektorer på marknaden. Testarna tror att denna projektor kan vara lösningen när man behöver en projektor i ljusa miljöer. Det är också ett alternativ för dem som vill ha sin hemmabio installerad av proffs. Det finns dock billigare modeller om man inte vill betala extra för design och kalibreringsmöjligheter, avslutar testaren. I en jämförelse med Optoma HD80 bedöms båda projektorerna ge likartad bild från högupplöst material och det enda som talar till Infocus fördel är ljusstyrkan.

Källa: www.projectorcentral.com (US)

Cnet

"One-eyed robotic look that doesn't work for some of us"

Cnet tycker att det är få saker som slår en bioupplevelse med en projektor av denna kaliber. IN82 erbjuder ett bra ljusflöde och en mycket bra kontrast. Den har också många bra utgångar som inte återfinns på många av konkurrenterna. Testarna tycker också om möjligheten till perfekt kalibrering, som endast kan fås på produkter som är lite mer exklusiva som denna. Kalibreringsmenyn är dock gömd och kan endast kommas åt av certifierade eller professionella hemmabioinstallatörer.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Ultimate av

"Terrific projector"

Ultimate av tycker att IN82 är en fantastisk projektor bortsett från möjligheten att det inte finns någon lens-shift. Den erbjuder fantastisk kontrast och djup svärta. Bilderna som visas beskrivs som ljusa och skarpa med fantastisk färgåtergivning. Exempelvis konstateras att hudtoner återges mycket naturligt. Testaren noterar dock att projektorn inte kan leverera ”below black” och att lens-shift saknas. En viss tendens till regnbågsproblematik noteras också.

Källa: www.ultimateavmag.com

Cirkapris: 40000 kronor

Produktfakta: Infocus In82 är en dlp-projektor med upplösningen 1920x1080 pixlar. Ljusstyrkan är 1500 ansi lumen alternativt 1200 ansi lumen vid tyst läge. Kontrastförhållandet är angivet till 12000:1 och bildchippet är ett DarkChip3 från Texas Instruments. Maximal upplösning som stöds är 1080p och projektorn kan hantera signaler med såväl 24 som 30, 50 och 60 Hz. Det finns en hdmi, komponent, s-video samt en multikontakt för exempelvis dvi. Ljudsignalen är 30 decibel, vikten är 6,4 kg och måtten 148x432x476 mm. Isf-menyer möjliggör proffskalibrering.

Tillverkare: Infocus