Sök
InFocus IN80

InFocus IN80

Bra bild med låg prisbild

2008-11-10

Infocus IN80 är en full hd-projektor som får beröm för bildkvalitet och budget. Det utfärdas dock varningar för tendens till regnbågseffekt och att projektorn kräver ett större rum.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "Spectacular picture quality for the price"
What video 5/5 "Impressive black levels"
Trusted reviews 8/10 "A superb projector for its money"

Vad tycker testarna?

Två av tre testare delar ut högsta betyg och menar att Infocus IN80 är en riktig pärla på marknaden. Detta då svärtan bra, bilden knivskarp och priset är lågt. Dessutom är användarvänligheten hög och det finns smarta funktioner som gör bilden optimal. Det noteras ett visst problem med regnbågseffekt i bilden och på grund av kort kastlängd krävs ett ganska stort rum för projektorn. De goda egenskaperna väger tyngre en de dåliga och därför rekommenderas projektorn.

What hifi

"Spectacular picture quality for the price"

What hifi tycker att Infocus IN80 bjuder på en magnifik bild som är full av detaljer, har bra kontrast och levande färger. Detta är en av de billigaste full hd-projektorerna som What hifi har testat och det gör den än mer prisvärd. Testaren hittar endast en svaghet och det är att man kan se lite brus när man använder lågupplösta källor, men detta anses inte vara något stort problem. Användarvänligheten beskrivs som hög och testaren menar att den är väldigt enkelt att ställa in och använda. Det finns inget smartare köp än InFocus IN80.

Källa: www.whathifi.com (GB)

What video

"Impressive black levels"

What video uppskattar att projektorn har en vrid- och tiltbar fot, men konstaterar att det är svårt att ställa in projektorns position för bästa bild. Då kastlängden är ganska liten fungerar det sämre i mindre rum. Menyerna är enkla att förstå och fjärrkontrollen beskrivs som effektiv. Svärtan bedöms som enastående och med hd-källor blir bilden både bra och skarp, men ibland kan man en regnbågseffekt över ljusa partier av bilden. Testaren är sammanfattningsvis väldigt imponerad av projektorn och intrycket skulle vara bestående även om priset vore dubbelt så högt.

Källa: What video (GB) nr 339

Trusted reviews

"A superb projector for its money"

Trusted reviews tycker att Infocus IN80 presterar enastående med tanke på priset. Bilden är kristallklar med full hd-material, färgerna beskrivs som levande och svärtan är god med bra detaljer i skuggor. Det finns mycket inställningar och via dessa kan man uppnå bra kontrast och ljusstyrka. Projektorn har vissa problem att komma till sin rätta i mindre rum. Regnbågseffekten gör sig märkbar ibland, men detta påverkar inte det superba helhetsintrycket av bilden. Trots de många fördelarna så anser testaren att skillnaderna, från den billigare modellen Infocus X10 är för få.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: InFocus IN80 är en dlp-projektor med full hd-upplösning (1920x1080 pixlar). Kontrastförhållandet är 2500:1 (7500:1 dynamisk). Ljusstyrkan är 1300 ansi lumen. Bland ingångarna finns hdmi, m1-da (hdmi via adapter), komponent, video, komposit, s-video och serieport. Måtten är 476x147x432 mm och vikten är 6,5 kg.

Tillverkare: Infocus