Sök
Infocus IN78

Infocus IN78

Bra och prisvärd

2007-04-27

Infocus IN78 är en projektor som imponerar på testarna. Man säger att den är bättre på de flesta områden än sin föregångare.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 "Fargegjengivelsen er som vanlig svaert god"
What hifi 5/5 "This is an absolutely belting performer"
What video 5/5 "The biggest step forward is the use of DarkChip3"
Home cinema choice 5/5 "A great value projector"

Vad tycker testarna?

Testarna har mest goda omdömen för Infocus IN78. Åsikterna går inte direkt isär på något område. En testare säger dock att det förekommer en del brus i mörka scenerna medan en testare säger att just de mörka scenerna är superba. Färgåtergivelsen får bra betyg rakt över. En testare påpekar att projektorn är perfekt kalibrerad direkt när man tar ur den från lådan, vilket värderas högt. Flera säger också att det är det faktum att man använder DarkChip3 som gjort att bilden har blivit bättre. En testare menar att enheten inte är riktigt lika bra på snabba rörelser som en del andra projektorer, men att de modellerna också är betydligt dyrare. En testare menar emellertid att projektorn klarar snabba rörelser med bravur.

Hjemmekino

"Fargegjengivelsen er som vanlig svaert god"

Hjemmekino tycker att Infocus IN78 påminner om sina mindre syskon rent utseendemässigt. Detta betyder ett tilltalande och något futuristiskt yttre. Den är bra konstruerad för bordsplacering och testaren anser att bilden lever upp till specifikationen. Bildskärpa och bilddetaljer håller samma goda standard som sina föregångare. Djupet och gråskalan menar man är ännu bättre. Även färgåtergivelesen är mycket god. Det enda man har något att klaga på är att det förekommer en del brus i mörka scener. Hjemmekino säger att Infocus IN78 står sig bra gentemot sina konkurrenter bildmässigt, men att det förekommer en del brus. Testaren noterar att projektorn är perfekt kalibrerad direkt när man tar ut den från kartongen, vilket värderas högt.

Källa: Hjemmekino (NO) april 2007

What hifi

"This is an absolutely belting performer"

What hifi menar att utförandet hos Infocus IN78 är absolut superbt. Bildkvaliteten är bra med dvd, väldigt bra med högupplösta signaler och acceptabel med digital-tv. Bilden beskrivs som rikare och mer glänsande och helt enkelt bättre än sina billigare syskon. What hifi säger att den största skillnaden ligger i att man använder Texas Instruments DarkChip3, vilket ökar kontrastförhållandet från 3000:1 till 3500:1. Detta betyder att bilden blir mer kompakt, mättad och rikare. IN78 hanterar de snabbt åkande gula, röda och blåa bilarna från testfilmen Cars med bravur. Om man tittar noga kan man se regnbågseffekter, men då får man också titta riktigt noga. What hifi säger att de inte kan rekommendera denna projektor tillräckligt mycket. Flexibiliteten borde tilltala entusiasterna och dess lätthet att använda och grundläggande installation borde tilltala de som har mindre eller ingen vana alls vid projektorer. Kvaliteten borde tilltala de två ovan nämnda grupperna och alla där i mellan.

Källa: What hifi (GB) februari 2007

What video

"The biggest step forward is the use of DarkChip3"

What video menar att föregångarnas billiga pris har varit svårhanterligt för dess konkurrenter. Testaren anser även att IN78 är trevlig att titta på. DarkChip3 ger bättre svärta, bättre respons och bättre kontrast. Överlag beskrivs bilden som fantastisk. Projektorn är också användarvänlig. Ett litet minus är att den inte hanterar snabba rörelser lika bra som projektorer med den senaste sxrd-tekniken, men för att få en sådan projektor får man också betala det dubbla och därför blir inte jämförelsen riktigt rättvis.

Källa: What video (GB) april 2007

Home cinema choice

"A great value projector"

Home cinema choice har gjort ett grupptest mellan fem modeller i budgetklassen. De testade är förutom IN78 är Epson EMP-TW700, Optoma HD73, Panasonic PT-AX100 och Sanyo PLV-Z5. Infocus är den dyraste projektorn bland testdeltagarna. Testaren berömmer anslutningsmöjligheterna och designen. Det roterande fotstativet förenklar installationen. Att projektorn kan kalibreras via pc eller en representant från Image Science Foundation är en bonus. IN78 bedöms ha bäst bildkvalitet med bra svärta. På minussidan nämner testaren att enheten ibland kan vara högljudd. Projektorn når inte samma kvalitet som de d-ila eller sxrd-projektorerna från Jvc och Sony, men det rör sig också om modeller i en helt annan prisklass. IN78 blir testvinnare med modellerna från Panasonic, Epson, Optoma och Sanyo i fallande skala.

Källa: Home cinema choice (GB) issue 142

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Infocus IN78 är en projektor med en upplösning på 1280x720. Ljusstyrkan är 800/1000 ansi lumen beroende på lampinställning och kontrast på 3500:1 Lampans brinntid är på 3000 timmar. Projektorn är utrustad med DarkChip3 och har ingångar för bland annat hdmi, dvi, s-video, komponent och komposit. En del anslutningar går via M1-kontakt plus adapter. IN78 har måtten 360(b)x119(h)x360(d) mm och väger 4,22 kg.

Tillverkare: Infocus