Sök
HP SB21

HP SB21

Inga stora hurrarop

2003-05-06

SB21 är en kompakt och lätt projektor för den som ofta är på resande fot. Med den ursprungliga SVGA upplösningen får man en klar och tydlig blid som kan projiceras i ett upplyst rum.
Testkälla Betyg Kommentar
Vnunet 8/10 ”Portabillity”
PC World 4/6 ”Low brightness rating”
It avisen 6/10 ”Til sporadisk möteromsbruk”

Vad tycker testarna?

Man hör inga hurrarop för SB21. Mest uppskattas det kompakta formatet och den ringa vikten. Bildkvaliteten är acceptabel om man utnyttjar SVGA, men testarna tycks mer intresserade av XGA, där bilden blir avsevärt mycket sämre, text blir suddig intill oläslighet och grafiken mörk. Bland ett stort antal testade projektorer hamnar SB21 i botten båda gångerna.

Vnunet

”Portabillity”

Vnunet uppskattar att projektorn är lätt, kompakt och tyst. Att komma igång är lätt. Trots att det är en budgetprojektor är bilden ljusstark nog för ett upplyst rum. Man är dock tvungen att trycka på knappen för bildoptimering för att få acceptabel bildkvalitet med XGA upplösning, då blir text läsbar men bildkvaliteten är fortfarande inte bra. Med SVGA upplösning är bilden skarp och klar med god kontrast. Testaren saknar möjlighet att zooma vilket medför att man måste flytta projektorn för att justera bilden. Fjärrkontrollens standby-funktion är en katastrof eftersom den lämnar publiken i totalt mörker under ett par minuter.

Källa: Till Vnu Net's startsida
Till PC World's startsida
Till It Avisen's startsida

PC World

”Low brightness rating”

PC World testar 16 projektorer och HP SB21 hamnar bland de lägst rankade på grund av suddig text och låg ljusstyrka. Alla testades med XGA upplösning och i det sammanhanget är SB21 inte prisvärd. Grafik gör ett mörkt intryck. Stora typsnitt som vanligen används i PowerPointpresentationer gjorde sig något bättre, vilket även var fallet för övriga projektorer som har SVGA-upplösning. Menyer och fjärrkontroll får bättre omdömen gällande användarvänligheten.

It avisen

”Til sporadisk möteromsbruk”

It avisen testar också 16 projektorer. Anledningen till att SB21 inte hamnar överst på prispallen bland presentationsprojektorer är att den saknar XGA-upplösning. IT avisen finner att bilderna är bättre än väntat med tanke på att modellen är så pass kompakt. Även kontrasten är bra. Att projektorn saknar zoomfunktion begränsar möjligheterna och gör den mindre lämpad för hemmabruk. För den som har trångt om utrymme kan den kompakta SB21 vara ett alternativ. I jämförelse med testets övriga projektorer hamnar den dock bland de enklare produkterna.

Cirkapris: 21900 kronor

Produktfakta: HP SB21 är en projektor som drivs med DLP (digital light processing) teknik. Ljusstyrkan uppgår till 1000 Ansi lumen med hjälp av en 120 W lampa, vars brinntid är 1000 timmar. Kontrast 800:1 och äkta upplösning av 800x600 eller SVGA. Stöd finns dock för XGA och VGA. Bilden projiceras i 4:3 eller 16:9. Fläktljudet är 32 dB. DVI-I, S-video, kompositvideo. Trådlös fjärrkontroll med musfunktion och laserpekpinne samt CD-manual. Mått 201(H)x141(B)x60 mm. Vikt 1 kg.

Modell: HP SB21