Sök
HP MP2220

HP MP2220

Liten och praktisk

2006-03-22

MP2220 är en ultraportabel dlp-projektor som väger drygt ett kilo. Testarna skriver att detta är en kontorsprojektor med bra bildkvalitet som även kan användas hemma.
Testkälla Betyg Kommentar
Datormagazin - "En liten goding"
What laptop 8/10 "Neat and trim"
Pocket-lint 9/10 "For home or office"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar designen och att projektorn är ultrakompakt. Bildkvaliteten är utmärkt och projektorn är enkel att använda. Den är också tillräckligt ljusstark för att kunna användas i rum med varierande ljussättning. MP2220 är förstås inte lika bra för film som en dedikerad filmprojektor men fungerar ändå godkänt för detta ändamål, anser testarna. En nackdel är att projektorn blir ganska varm och därför har fläkten en hög ljudnivå. Anslutningarna är också något begränsade men detta är saker som kommer med det lilla formatet skriver testarna. Sammanfattningsvis är MP2220 perfekt för personer som vill ha en bärbar kontorsprojektor som även kan användas hemma.

Datormagazin

"En liten goding"

HP MP2220 bakDatormagazin menar att MP2220 har ett litet och praktiskt format. Bilden har bra kontrast och projektorn är också riktigt ljusstark. Enheten utvecklar en del värme vilket bidrar till att fläktljudet är relativt högt. Det viktigaste är dock att projektorn inte ger ifrån sig missljud. Vill man kolla på film går detta bra, även om det inte är helt optimalt. I första hand är ändå MP2220 en dataprojektor som ska användas i kontorsmiljö. Testaren rekommenderar produkten till den som vill ha en praktisk projektor att kunna ta med sig lite varstans.

Källa: Datormagazin (SE), nr 3 2006

What laptop

"Neat and trim"

What laptop skriver att HP har haft en mängd riktigt bra kompakta projektorer senaste tiden och att MP2220 inte är något undantag. Bildkvaliteten är utmärkt och är också tillräckligt ljusstark för att kunna användas i rum med varierande ljussättning. En nackdel är att enheten blir ganska varm och fläkten därför har en relativt hög ljudnivå. Anslutningarna är också något begränsade men med det lilla formatet är det svårt att förvänta sig något annat. Ett plus är att enheten är utrustad med ir-sensorer både fram och bak. Detta gör det enkelt att rikta fjärrkontrollen rätt oavsett vart man står i rummet. Totalt sett är detta en utmärkt portabel projektor som dessutom är enkel att använda.

Källa: What laptop (GB), jan 2006

Pocket-lint

"For home or office"

HP MP2220 sidanPocket-lint gillar att projektorn har en lättviktig design och dessutom kombinerar detta med ett smakfullt utseende. Bildkvaliteten är klart godkänd och den naturliga upplösningen på 4:3 går enkelt att ställa om till widescreen vid behov. När det gäller film kan enheten inte tävla med dedikerade filmprojektorer men fungerar ändå klart tillfredställande. Negativt är att enheten inte har så många anslutningsmöjligheter. Testaren hade gärna sett en dvi-kontakt för digitala källor. Även om projektorn i första hand är till för kontorsbruk fungerar den också helt okej för hemmet sammanfattar testaren.

Källa: Till Pocket-lint (GB)

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: HP MP2220 är en kompakt dlp-projektor. Den har en upplösning på 1024x768 pixlar och en kontrast på 2000:1. Ljusstyrkan är 1400 ansi och lampan på 150 watt har en brinntid på cirka 4000 timmar. Projiceringsavståndet är från 1,5 till 10 meter. Ljudnivån ligger på ungefär 37 decibel, enligt tillverkaren. De anslutningar som finns är s-video, komposit, vga, stereo-in och usb. Måtten är 201(b)x165(d)x61(h) mm och projektorn väger 1,1 kg.

Modell: HP MP2220