Sök
Hitachi PJ-TX300

Hitachi PJ-TX300

Flexibel med bra bildkvalitet

2006-12-07

Projektorn kräver totalt mörker för att komma till sin rätt, men då producerar den en utmärkt bildkvalitet samtidigt som den är mycket tystgående.
Testkälla Betyg Kommentar
Forbruker 5/5 "Formidabelt sort og kontrastnivå"
It reviews "The range of inputs is superb"
Cine4home "Wenig lcd-artefakte"
Dingz 6/6 "Gode bilder"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att projektorn är enkel att placera eftersom den erbjuder linsförflyttning i såväl sid- som höjdled. Anslutningsmöjligheterna är bra, men testarna hade gärna sett fler än en hdmi-ingång och komponentanslutning. Den automatiska installationen är inte riktigt lika bra som hos en del konkurrenter så installationen kan ta en del tid. Hanteringen underlättas dock av bra menyer och en tydlig fjärrkontroll. Projektorn är mycket tystgående, vilket är bra. Bildkvaliteten är utmärkt och inställningsmöjligheterna är frikostiga. Bildkvaliteten är riktigt bra med utmärkt svärta och kontrastnivå, men rummet måste vara helt mörkt för att bilden skall komma till sin rätt. I annat fall kan den framstå som blek och urtvättad.

Forbruker

"Formidabelt sort og kontrastnivå"

Hitachi PJ-TX300 framForbruker tycker att projektorn har en snygg design, även om ytan fullkomligen suger åt sig fingeravtryck. Anslutningsmöjligheterna är okej, men testaren hade gärna sett fler än en hdmi- respektive komponentingång. Projektorn är enkel att placera eftersom linsen kan justeras såväl horisontellt som vertikalt. Dessutom är zoomen generös. Anslutningsmöjligheterna är generellt sett bra, och det är särskilt möjligheterna att justera gamma och färgtemperatur som imponerar. Bilderna håller mycket hög kvalitet, nivån av svärta är imponerande och kontrasten likaså. Dessutom är skärpan mycket bra och detaljåtergivningen också. I grå fält i bilden förekommer en del horisontella linjer, men testaren menar att problemet är minimalt och inte upplevs som störande. Testaren menar att projektorn är den nya favoriten i den aktuella prisklassen.

Källa: forbruker.no (NO)

It reviews

"The range of inputs is superb"

Hitachi PJ-TX300 fjärrisIt reviews menar att projektorn presenterar en hel del klart uppskattade funktioner. Bland annat har den en mycket hög upplösning samtidigt som den har en hdmi-anslutning och stöder hd dvd, blu-ray och hdtv. Utbudet av anslutningsmöjligheter är mycket bra, testaren saknar bara en dvi-anslutning. Projektorn är mycket tystgående, i standardläge ligger ljudnivån på 28 dB och i tyst läge ligger ljudnivån på 24 dB. Bilden är mycket bra, men det krävs att rummet är helt svart. Därför kan man inte ha tända ljus eller uppdragna persienner i rummet man befinner sig i. Installationen kan ta en del tid eftersom den automatiska installationen inte är lika effektiv som hos många konkurrenter. Dock underlättas proceduren av ett bra menysystem och en tydlig fjärrkontroll. Testaren menar att prissättningen är mycket bra och att projektorn är väl värd pengarna.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Cine4home

"Wenig lcd-artefakte"

Cine4home tycker att projektorn har en snygg och stilistisk design. Projektorn är mycket tystgående och stör inte när man tittar på film. Anslutningarna är oförändrade jämfört med föregångaren TX-200, något som testaren är besviken över. Man menar att minst två digitala ingångar hade varit att föredra. Möjligheterna att placera projektorn är bra eftersom man har tillgång till en bra zoom och en linsförflyttning som sker såväl vertikalt som horisontellt. Inställningsmöjligheterna för bildkvalitet är föredömligt frikostiga och projektorn är mer flexibel än de allra flesta konkurrenter. Testaren tycker att projektorn generellt sett är mycket lik sin föregångare TX-200 i de flesta avseenden, även bildkvalitet. Bildkvaliteten är generellt sett riktigt bra, även om pixelstrukturen ibland är tydlig.

Källa: www.cine4home.de (DE)

Dingz

"Gode bilder"

Hitachi PJ-TX300 bakDingz påpekar att man måste installera projektorn i ett rum som går att mörklägga helt och hållet, för att bilden skall komma till sin rätt. I annat fall framstår bilden som blek och urtvättad. Nivån av svärta är riktigt bra, men i de allra mörkaste områdena tappar man en del detaljer. Kopplar man till dvd eller dc via hdmi-anslutning eller Xbox360 via komponentingång så får man i samtliga fall mycket bra resultat. Testaren menar att bilden som produceras är i det närmaste enorm och ger en fantastisk biokänsla. Ljudnivån är föredömligt låg. Testaren uppskattar också att projektorn är mycket lätt att använda, menysystemet är mycket enkelt. Anslutningsmöjligheterna är bra, men testaren hade gärna sett fler än en hdmi-ingång och komponentanslutning. Prissättningen är ganska bra och lägger man ned en del tid på att hitta det billigaste inköpsstället kan man få den för ett riktigt bra pris.

Källa: www.dingz.no (NO)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Hitachi PJ-TX300 är en lcd-projektor med en upplösning på 1280x720 pixlar och en kontrastnivå på 10000:1. Ljusstyrkan är 1200 lumen. Lampans livslängd är cirka 4000 timmar. Anslutningarna utgörs av s-video, komponentvideo, kompositvideo samt hdmi och vga. Dimensionerna är 3400(b)x1130(h)x2990(d) mm och vikten är 4,7 kg.

Tillverkare: Hitachi