Sök
Hitachi PJ-TX200

Hitachi PJ-TX200

Kompetent projektor med hög kontrast

2005-12-23

Testarna är förtjusta i projektorn eftersom den kombinerar en bra bild med bra anslutningsmöjligheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 72/100 “Flexibel in der Aufstellung”
Video 76/100 “Scharfes hdtv-Bild”
Home Cinema Choice 4,5/5 “Its black levels are outstanding”
Bigscreen 5/5 “Mycket ljusstark vid behov”
Area DVD 6/6 “Sehr detailscharfes Bild”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att projektorns design är snygg och futuristisk. Ljudnivån är låg, vilket uppskattas. En testare tycker att menyerna saknar självklar logik medan en annan anser att de är riktigt lättanvända. Såväl svärta som kontrast och skärpa får bra omdömen. Färgerna anses också vara bra, även om en testare menar att hudtoner blir bleka. Frikostiga kalibreringsmöjligheter.

Audiovision

“Flexibel in der Aufstellung”

Hitachi PJ-TX200 frontAudiovision testar förutom Hitachi PJ-TX200 även Epson EMP TW-520, Panasonic PT-AE900E samt Sanyo PLV-Z4. Testvinnare är Epson EMP TW-520 medan Hitachi PJ-TX200 hamnar på en fjärde och sista plats. Testaren tycker att det är en klar fördel att projektorn är hd-kompatibel. Mindre nöjd är man med menyerna som har fått en konstig och slarvig översättning, dessutom är logiken inte alltid solklar vilket till en början gör projektorn ganska krånglig att använda. Bilderna får en bra färgsättning förutom hudtoner som får ett glåmigt och blekt utseende. Detta hade enligt testaren kunnat undvikas med en mer förfinad projektionsoptik. Fjärrkontrollen är bra med snabbknappar till de viktigaste funktionerna.

Källa: Audiovision nr 12 2005

Video

“Scharfes hdtv-Bild”

Video testar förutom Hitachi PJ-TX200 även Panasonic PT-AE900 samt Sanyo PLV-Z4. Testvinnare är Panasonic PT-AE900 medan Hitachi PJ-TX200 hamnar på en tredje plats. Testaren uppskattar att projektorn har en mycket skarp och tydlig hdtv-bild. Projektorns design är snygg. Fjärrkontrollen är bra, men är svår att hantera i mörker. Menyerna däremot är tydligt uppstrukturerade och enkla att navigera bland. Bilderna håller en bra skärpa samtidigt som detaljrikedomen är hög. Den låga ljudnivån uppskattas. Sammanfattningsvis anser testaren att projektorn är bra när man skall se på hd-material.

Källa: Video nr 12 2005

Home Cinema Choice

“Its black levels are outstanding”

Hitachi PJ-TX200 bakHome Cinema Choice menar att den snygga och futuristiska designen sätter förväntningarna högt, och projektorn misslyckas inte med att infria dem. Kontrasten är den högsta testaren upplevt hos en projektor, oavsett teknik. Ljudnivån är mycket låg, vilket är bra. Bildkvaliteten är utmärkt, bland annat är svärtan mycket bra. Detta ger ett djup till mörka scener samtidigt som detaljnivån håller mycket hög klass. De enda tillfällena bilden uppvisar minsta tecken på störning är vid extremt ljusa och snabba scener, men det är fel som de flesta användare aldrig kommer att märka av. Projektorn får utnämningen ”Best buy”.

Källa: Home Cinema Choice januari 2005

Bigscreen

“Mycket ljusstark vid behov”

Bigscreen tycker att projektorn har en riktigt snygg design, dessutom är linsen både stor och påkostad vilket resulterar i en bild med mycket bra optisk skärpa. Skärpan är utmärkt och såväl zoom som fokusering fungerar utmärkt. De flesta anslutningar man skulle behöva finns. Menyerna är tydliga och har en logisk struktur som gör projektorn förhållandevis enkel att använda. Hdmi-ingången resulterar i den utan jämförelse bästa bilden medan interlace-bilden upplevs som grötig. Ett minus är att det inte går att kombinera maximal svärta med maximalt ljusflöde. Plus dock för det mycket låga fläktljudet och de avancerade kalibreringsmöjligheterna. Testaren ger projektorn benämningen ”Highly recommended”.

Källa: Bigscreen december 2005

Area DVD

“Sehr detailscharfes Bild”

Hitachi PJ-TX200 toppArea DVD skriver att jämfört med föregångarna så har tillverkaren med PJ-TX200 markant förbättrat såväl svärta som kontrast. Dessa faktorer bidrar till att bilderna får ett mycket bra djup, och dessutom finns utrymme för ett stort urval av personliga inställningsmöjligheter. Ljusstyrkan är hög och projektorn har inga problem med riktigt stora projiceringar. Använder man sig av hdmi-ingången är detaljrikedomen mycket hög oavsett om man tittar på hdtv eller vanligt dvd-material. Inställningsmöjligheterna för skärpan uppvisar vissa svagheter, men de är knappt märkbara för den genomsnittlige användaren. Ett stort plus är den tysta fläkten.

Källa:

Till Area DVD

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Hitachi PJ-TX200 är en hd ready lcd-projektor som har en maximal upplösning på 1280x720 pixlar. Ljusstyrkan är 1200 ansi och kontrasten är 7000:1, brinntid 4000 timmar i sparläge. Det går att projicera en bild mellan 30 och 300 tum. Ljudnivån är 28 dB eller 24 dB i tyst läge. De befintliga anslutningarna är komposit in, s-video in, komponentvideo in (progressive scan), hdmi samt d-sub. Projektorns dimensioner är 340(b)x113(h)x298(d) mm och vikten är 4,7 kg.