Sök
Hitachi CP-X275W

Hitachi CP-X275W

Korta avstånd, stora bilder.

2002-12-23

CP-X275W är en bredbildsprojektor från Hitachi som kan visa upp stor bild från kort avstånd. Detta uppskattas givetvis av testarna, som överlag ger projektorn bra omdömen.
Testkälla Kommentar
Datormagazin "Rekommenderar den varmt"
What Laptop & Handheld PC "An excellent projector"
Asia One "Excellent interpolated performance."

Vad tycker testarna?

Det är gott om positiva vitsord kring Hitachi CP-X275W. Projektorn får mycket beröm för kapaciteten att på ett mycket kort avstånd projicera en stor och bred bild. Den låga ljudnivån på fläkten samt anslutningsmöjligheterna hör också till de positiva sidorna hos Hitachi CP-X275W. En testare anser att bilderna på grund av sin storlek förlorar i ljusstyrka, men ger ändå projektorn ett bra omdöme.

Datormagazin

"Rekommenderar den varmt"

Datormagazin är väldigt positiva till Hitachi CP-X275W. Förutom det överkomliga priset anses den har fyra positiva egenskaper i form av den låga vikten, komponentingången, ljudnivån samt objektivet. Dessa egenskaper gör att projektorn lämpar sig både i konferensrummet och hemmabion. Bilden beskrivs som mycket trevlig och både skärpa samt kontrast får bra omdöme, även i den lägre ljusnivån. Den redan låga ljudnivån sjunker ännu mer vid 900 lumens. Det enda som får anmärkning är att fjärrkontrollen saknar bakgrundsbelysning men sammanfattningsvis rekommenderas CP-X275W till alla som vill ha en tyst projektor som klarar att visa en bred bild på kort avstånd.

Källa: Datormagazin, nr 5 2002
What Laptop & Handheld PC, nov 2002
Till Asia Ones hemsida

What Laptop & Handheld PC

"An excellent projector"

What Laptop & Handheld PC har gjort ett jämförande test mellan 8 projektorer i två klasser. En klass för extremt lätta projektorer samt lite tyngre LCD-projektorer, med Hitachi CP-X275W i den senare gruppen med NEC VT45, Sony VPL-CX5 och Sharp Notevision PG-C20XE. Hitachis projektor har tillräcklig kontrast och ljusstyrka för att kunna prestera bra i varierande ljusmiljöer. Modellen är lite större än de minsta i testet och formatet gör att projektorn rymmer fler anslutningsmöjligheter. Hitachi CP-X275W kanske lämpar sig bättre för en placering i ett sammanträdesrum än i ett mobilt kontor men med alla sina fördelar klarar den mycket väl att fungera i många olika miljöer. Sonys projektor får högst betyg i klassen men vinnare bland de fyra blir ändå NEC VT45

Asia One

"Excellent interpolated performance."

Asia One tycker att Hitachi CP-X275W lämpar sig utmärkt för hembiobruk, då en 60-tums bild går att projicera från 1,5 meter. På bekostnad av den stora bilden anser testaren att man offrar lite av ljusheten i de projicerade bilderna, i relation till vad andra projektorer i samma klass presterar. Hitachi CP-X275W får ändå lovord. Förutom alla anslutningsmöjligheter lyfter testaren även fram funktioner som digital keystone korrigering och ett utförligt menysystem för olika inställningar. Testaren anser att bilden är mycket bra och att läsbarheten på projicerad text är enastående.

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Hitachi CP-X275W är en LCD-projektor som hanterar XGA-upplösning (1024x768 pixlar). Kontrasten ligger på 350:1 och ljusnivån går att ändra mellan 900 ANSI lumen (ultratyst) och 1200 (normal). CP-X275 har optisk zoomlins, digital keystone-korrigering, komponent- och kompositvideoingång, S-video, stereoingångar samt 1 watts högtalare. Bildavståndet går att variera mellan 0,9-5,9 meter. Måtten är 210x289x60 mm och vikten ligger ca 2,4 Kg.

Modell: Hitachi CP-X275W